Делта вариантът настъпва, в София от 35 направени проби - 24 са с него

За 14 дни: От 86 направени проби при 53 е установен Делта варианта
Обновена: 22 юли 2021 10:08 | 22 юли 2021 09:57, Анисия Иванова
200
Делта вариантът настъпва, в София от 35 направени проби - 24 са с него
Снимка: БГНЕС

 В София от 35 направени проби при 24 от тях е установен Делта варианта на COVID-19, съобщиха от Министерството на здравеопзването.

Националният център по заразни и паразитни болести анализира чрез целогеномно секвениране 90 клинични проби със SARS-CoV-2.

При 86 проби са установени вирусни варианти с повишено значение за общественото здраве, от тях: 32 (35.6%) са Алфа, 53 (58.9%) – Делта и 1 (1.1%)  –  Бета. При 3 проби е установен вариант, който се наблюдава.

В таблица, изпратена от Министерството, е посочено, разпространението на вариантите на SARS-CoV-2 в различни области на страната.

В Бургас от 10 направени проби - 7 са на Делта варианта, 3 - Алфа, в София област от 4 направен проби, 3 са на Делта, Пловдив от 3 направени проби - 2 са на Делта, във Велико Търново от 3 направени проби и трите са на Делта. В Плевен от 3 направени проби - 2 са на Делта.

Три от пробите са установени при чуждестранни граждани, пребивавали в Благоевградско и Варненско.

Клиничните проби са взети от пациенти с COVID-19 в периода 21 юни – 8 юли. Изпратени са от 29 лечебни заведения, от 17 области на страната.

Прави впечатление, че Делта варианта е преобладаващ в почти всички проби от големите градове. Изключение прави Варна, където от 13 направени проби - 8 са на Алфа, 4 на Делта и 1 е от друг вариант на COVID-19.

Данните за състоянието на пациентите са актуални към 19 юли, добавят от Министерството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


200
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
189
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Затваряйте магазини и ресторанти! :D
188
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Настъпва тоталитарният дигитален фашизъм който искат да наложат
187
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
простотия, суеверие и невежество лъха от антиваксърите.
186
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ВИРУСИ ВИНАГИ Е ИМАЛО И ЩЕ ИМА ! НАЙ-ГОЛЕМИЯТ ВИРУС Е НЕВЕЖЕСТВОТО НА ХОРАТА И ТОВА ЧЕ СА СПРЯЛИ ДА СЕ РАЗВИВАТ! КОРОНАВИРУСА Е ЗА ДА ВИ УПРАВЛЯВАТ ОТНЕМАТ СВОБОДАТА И ВАКСИНИРАТ !!!ЩОМ СИ БОЛЕН ЗНАЧИ НЕ ЖИВЕЕШ В БОЖЕСТВЕНОТО ЦАРСТВО НА ЛЮБОВ МИЛОСЪРДИЕ ВЯРА ЧИСТОТА!ПРОСТИ ИМ ГОСПОДИ!
185
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аха..,Делта. Господи мой създателю! Ти който си ЛЮБОВ СВЕТЛИНА СВОБОДА ЧИСТОТА , какво провят сатаните с душите във физически тела. Създават им вируси продават им проблем кодират ги негативно манипулират ги продават им ваксини - като това се цели ,за да създадат НОВ СВЕТОВЕН РЕД! Да могат да намалят населението да печелят от лекарства които не са най голямото лекарство е ЛЮБОВТА НАЙ-СИЛНОТО ГОРЕЩАТА ВОДА И ХУБАВИТЕ МИСЛИ! ПРОСТИ ИМ ГОСПОДИ МОЙ !
184
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименАБСОЛЮТНО ВЯРНО!! ... какво ли ще измислят биг фарма сзо за да тровят хората и да печелят от тях..колко просто е човечеството щом позволява да го лъжат контролират чипират ваксинират..
183
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Алфа, бета, гама, делта, ... какво ли не ще измисли маркетинга на биг фарма, за да си пробутва флакончетата.
182
7
 
12
 
! Отговори
Lan преди 2 години
182, тук вече не говорим за реклама, била тя и агресивна! Говорим за геноцид - насилствено прилагане на медикамент, чрез серии от рестрикции...
181
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ясно, ПРАВЯТ проби с някакъв делта вариант. Само не знам защо някое мелицинско лице не се изтъпанчи и да каже "ваксините" уж за вариант от преди две години срещу какво точно ваксинират.
180
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато едно лекарство, та било и ваксина се рекламира така ожесточено то значи, че определени лица печелят огромни суми пари!!
179
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Комунистите от служебното правителство забатачиха ваксинацията с умисъл. Октомври ще критикуват бъдещото правителство, че не се справя. А реално те съботират народа си за да могат да го лъжат после. По комунистически!
178
9
 
5
 
! Отговори
Чичо до 178 преди 2 години
Абе вуйчо, вземи един Нурофен и му прочети листовката най-накрая. Вътре ще видиш какви ли не страшни странични реакции, някои от които си водят до смърт - цитирам: инфаркт, инсулт, менинфит, халюцинации, депресия и още 50 отзадАре спрете да се излагате с тия странични реакции!
177
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
мнооого гламави и прости са антиваксърите. друг им е виновен, че не са се боцнали. но ковида ще ги довърши.
176
6
 
14
 
! Отговори
До Факт преди 2 години
Явно си се боцнал. Имам въпрос към теб. Подписал си, че си запознат с "очакваните нежелани лекарствени реакции на прилагания биопродукт". Кажи ми, щом си запознат и щом си се подписал, че си запознат, какви са тези реакции и кой по-точно те е запознал с тях? В графа "нежелани лекарствени реакции" може да влиза абсолютно всичко, даже и смърт,но щом си наясно, значи всичко е наред. И така, какви са тези реакции и кой те запозна с тях? Този, който те запозна с тях, подписа ли се,че го е направил?
175
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И как един не се имунизира, ама нас ни пропагандира да се имунизираме по 3 и повече пъти. Осъзнайте се, хора!
174
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А вещерите, които ни облъчват с тази истерия няма ли да ги хване или тях не ги засяга? Обявяват"разболяхме се" за малко и след два дена "оздравяхме". Ама за нас е смъртоносно. Какъв та.шак.
173
6
 
3
 
! Отговори
Bond преди 2 години
Укрепвайте си мазета и зареждайте фризерите с провизии. Ааа...и тоалетна хартия, най-важният атрибут на короноидната истерия! шЪ се мре...Яко!!!
172
13
 
9
 
! Отговори
Факт преди 2 години
От антиваксър по-глам*во живот*но нема. Че и плюнчи по нормално мислещите хора. Факт!
171
1
 
6
 
! Отговори
Жалко за народа преди 2 години
Явно идеята за противопоставянето на хората с различно мислене работи с пълна сила. В БГ противопоставянето е национален спорт. С обида и омраза към "ближния" наш *** най-добре сваля напрежението.
170
4
 
4
 
! Отговори
Примоция преди 2 години
Националната COVID лотария Ви предоставя невероятната възможност за участие на многобройни награди.Ваксинирай се сега и играй за голямата награда - електрическа пила за пети!Колкото повече ваксини натрупаш - толкова шанса за печалба расте!.Какво чакаш?Ваксинирай се и спечели.Количествата на наградите и ваксините е ограничен.