Реалистичен сценарий: В края на август 1500 случаи с COVID на ден

При песимистичния заразените може да са 3000, каза проф. Николай Витанов
Обновена: 23 юли 2021 09:43 | 23 юли 2021 09:26, Анисия Иванова
235
Реалистичен сценарий: В края на август 1500 случаи с COVID на ден
Снимка: БГНЕС

Реалистичният сценарий е в края на август да имаме по 1500 души на ден, които са се заразили с коронавирус. При този вариант ще можем да кажем, че сме се справили добре и ситуацията е спокойна, заяви пред bTV математикът проф. Николай Витанов, който беше част от Националния оперативен щаб.

Песимистичната прогноза предвижда да имаме по 3000 болни на ден в края на август, добави математикът.

По думите му все повече зони ще влизат в жълтата зона, а тези в зелената - ще намаляват, към средата на август по картата ще започнат да се появяват и области в оранжево. Делта вариантът вече настъпва в Европа.

"България в момента все още е в спокойната зона. Неприятното е, че в нашия регион Турция започва да поддава. Великобритания, Франция и Кипър в момента са страните с големи проблеми и рискът от увеличение на броя на случаите там е доста голям. Сега основните проблеми са в Западна Европа, но четвъртата вълна тръгва и към нас", обясни проф. Витанов.

Според него трябва да внимаваме, ако в Германия случаите на коронавирус започнат да нарастват, тъй като голяма част от полетите от София са към Франкфурт и Мюнхен, а в момента Делта вариантът влиза у нас отвън.

Според реалистичния сценарий към 3 август болните на ден ще са под 200 души, към 13 август - под 400, към 23 август - 800, а вкрая на август - под 1500. При песимистичния данните се удвояват.

"Когато 10 души започнат да заразяват 13, тогава можем да смятаме, че е тръгнало дифузно разпространение на вируса", уточни проф. Витанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


235
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Основният проблем са простите хора у нас. Определени групи от хора отдавна се ваксинираха (тези с европейски доходи). А малцинствата, провинцията и бедните квартали - не. Така е по цял свят. Развитите държави- с доста ваксинирани. В развитите държави бедната обслужваща класа не се ваксинира. Случайност? Не. Идеално измислен план да се изчисти малко ненужната ниска класа, че там се бият по 1000 души за едно работно място и социалната система на смогва. Просто е. Обратна психология.
119
0
 
9
 
! Отговори
хипертоник Балтов преди 2 години
Витанов,това бройката през НЗОК или реално?
118
0
 
4
 
! Отговори
Само питам преди 2 години
Николай Витанов брадата си редовно ли я подстригва?
117
0
 
6
 
! Отговори
Реалист Сценариев преди 2 години
докато плашат с ковид едни се канят да изкусат пенсионните фондове. то, колкото по малко пенсионери, толкова повече фондове за кусане.
116
3
 
0
 
! Отговори
хаха преди 2 години
До реалнафантазия - Ами и за коронавируса и за климатичните промени масата не вярва на учените защото са повлияни от пропагандата на различни политически и икономически субекти. Затова се случват тези неща и затова няма оправия.
115
1
 
5
 
! Отговори
Галена мята боб преди 2 години
Ей това математиче ми изяде хляба,почвам да решавам интеграли вместо него.
114
1
 
9
 
! Отговори
Gregory House, MD преди 2 години
До: Чичо Митко 2 (номер 115) Отговорът е елементарен, само че никой няма да ти го каже. Защото именно в тези държави мерките бяха най-строги, най-драконовски.В Израел ако си спомняте даже измислиха закон, да слагат електронни гривни на туристите, само дето не ги връзваха с вериги, за да ограничат разпространението на вируса.Докато тук у нас мерките бяха лабави, сам Бойко Борисов се хвалеше с това.И колкото да го мразя, това е едно негово добро дело. Затова изградихме колективен имунитет.
113
0
 
6
 
! Отговори
Шаши преди 2 години
Един петел не знае, че е ваксиниран петел. Той се мисли за шейх. Има си харем и кукурига. Обаче, спре ли да кукурига, става на кренвирш.
112
0
 
13
 
! Отговори
Само питам преди 2 години
на Балтов,кръвното добре ли е?
111
0
 
8
 
! Отговори
кантарджиев преди 2 години
матиматик витанов от вашите прогнози не м'оа да мигна,само се ококорвам
110
0
 
4
 
! Отговори
Прост и глупав преди 2 години
Реалистичен сценарий:Президентите на Русия,САЩ и Китй имат едни копчета...Реалистичен сценарий:Турция отваря границите...Реалистичен сценарий:Инфлация изяжда парите на българина и той мре от глад...Реалистичен сценарий:Цунами залива цяла България... и.т.н и.т.н и.т.нВлизайте в мазата и не мърдайте!!!
109
1
 
5
 
! Отговори
Шаши преди 2 години
Една кокошка не знае, че е ваксинирана кокошка-тя се мисли за принцеса. Обаче, спре ли да снася, става на кренвирш.
108
2
 
5
 
! Отговори
реалнафантазия преди 2 години
Вижте какво става на Острова... много заразени, празни рафтове. Наводнения в цяла Европа.Изсичат се гори, заиграване с йоносферата... нещо се задава с този свят...
107
0
 
5
 
! Отговори
du/dx=c.u+x2 преди 2 години
Бе стига с тези измислени професори бе!Децата в седми клас учат теория на вероятностите и статистика, какво образование трябва да имаш за да му смяташ проценти и аритметични прогресии!???Голямата дилема тук за служебното правителство е, че не могат да се разберат кой трябва да го уволни: Здравният министър или министърът на науката и образованието!!!
106
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Според обичайната медицинска логика, с течение на времето яростта на вирусите отслабва. Същата тенденция се наблюдава и при разширяване на ареала им на разпространие .Смъртните случаи на обща база в световен мащаб устойчиво намаляват, което само потвърждава обичайната медицинска логикаТези платени клакьори, които са заляли всички мас медии вече почти две години само всяват паника обръщайки медицината с хастара нагоре.
105
4
 
17
 
! Отговори
Чичо Митко 2 преди 2 години
Като ваксините са толкова страхотни и добри - Защо при ваксинирано , над 80 процента , Население на Израел - Там в момента има също "Вълна" ?!?! В Малта също при ваксинирано над 70 процента от Населението - също има "Вълна" и дори там вече НЕ пускат , ако не си с Малтийско Гражданство , да се влиза в Страната без сертификат за Ваксинация ????? Защо????? Нали има много Ваксинирани , и са в Безопасност????? Какъв е проблема??? Защо и Ваксинираните ги е страх??? Нали са се боцнали???
104
0
 
4
 
! Отговори
реалнафантазия преди 2 години
Вижте какво става на Острова... много заразени, празни рафтове. Наводнения в цяла Европа.Изсичат се гори, заиграва с йоносферата... нещо се задава с този свят...
103
3
 
2
 
! Отговори
до109 преди 2 години
и откъде тези данни за Израел и Англия. https://worldometers.info/coronavirus/ показва и за двете страни нови случаи:0 / нови умрели: 0
102
0
 
4
 
! Отговори
До хм преди 2 години
Ако 2 млн ваксинирани са 16процента от българите то значи България е с население от около 12 млн.
101
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Чичо Митко - същите сипмтоми, същата картина на протичане на болестта (поне така казват докторите!), само дето е почти 2 пъти по-прилепчив и по-заразен Делта варианта