Реалистичен сценарий: В края на август 1500 случаи с COVID на ден

При песимистичния заразените може да са 3000, каза проф. Николай Витанов
Обновена: 23 юли 2021 09:43 | 23 юли 2021 09:26, Анисия Иванова
235
Реалистичен сценарий: В края на август 1500 случаи с COVID на ден
Снимка: БГНЕС

Реалистичният сценарий е в края на август да имаме по 1500 души на ден, които са се заразили с коронавирус. При този вариант ще можем да кажем, че сме се справили добре и ситуацията е спокойна, заяви пред bTV математикът проф. Николай Витанов, който беше част от Националния оперативен щаб.

Песимистичната прогноза предвижда да имаме по 3000 болни на ден в края на август, добави математикът.

По думите му все повече зони ще влизат в жълтата зона, а тези в зелената - ще намаляват, към средата на август по картата ще започнат да се появяват и области в оранжево. Делта вариантът вече настъпва в Европа.

"България в момента все още е в спокойната зона. Неприятното е, че в нашия регион Турция започва да поддава. Великобритания, Франция и Кипър в момента са страните с големи проблеми и рискът от увеличение на броя на случаите там е доста голям. Сега основните проблеми са в Западна Европа, но четвъртата вълна тръгва и към нас", обясни проф. Витанов.

Според него трябва да внимаваме, ако в Германия случаите на коронавирус започнат да нарастват, тъй като голяма част от полетите от София са към Франкфурт и Мюнхен, а в момента Делта вариантът влиза у нас отвън.

Според реалистичния сценарий към 3 август болните на ден ще са под 200 души, към 13 август - под 400, към 23 август - 800, а вкрая на август - под 1500. При песимистичния данните се удвояват.

"Когато 10 души започнат да заразяват 13, тогава можем да смятаме, че е тръгнало дифузно разпространение на вируса", уточни проф. Витанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


235
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
140
0
 
7
 
! Отговори
ВиНеТу преди 2 години
До хипертоник Балтов ,през Здравната каса и както се разбрах ме 60/40.
139
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименКолкото повече хора се ваксинират, толкова повече ваксинирани умрели ще има.
138
4
 
0
 
! Отговори
сменик си преди 2 години
До 444 - Бил Г. ако иска да навреди на някой, то няма да е на хората които го подкрепят. Ако иска да навреди, би пуснал ваксина, и в същото време би пускал грешна информация, че ваксината не работи и срещу себе си. Така който не му е фен, няма да се ваксинира и се сещаш какво...
137
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен... ваксини ... ковид ...Нема умрели от, има умрели със.
136
1
 
15
 
! Отговори
Павето преди 2 години
Реването по коментари няма да помогне. Или ще го счупим този свят, или ще ни чипират. Вече живеем в конспирацията.
135
14
 
2
 
! Отговори
... преди 2 години
До Петър - ех съжелвам хора като теб. Не ме яд, не съм ти ядосан ... просто разочарован. В Англия в момента има рекорден брой болни хора под 30 години, защото само те останаха неваксинирани. Последно правителството за тях намали паузата между двете ваксини за да могат по-бързо да се ваксинират. Също така връзката между новозаболели и смъртност в момента е намалена 10 пъти. И после разправяй, че не ваксинити неработели. Много ми е тъжно за хора като Петър нистина.
134
1
 
8
 
! Отговори
Handel преди 2 години
"При песимистичния заразените може да са 3000, каза проф. Николай Витанов"Още като видях заглавието преди да отворя "статията" си казах - "аха, това е оня математик дето вечено е в нарко-алкохолен делириум и много харесва външния си вид в това състояние". Не случайно вече никъде не му слагат снимките след "Яку шъ мрети" предсказанията.
133
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хайде стига с тези сметки,че този вирус вече втръсна на всички! Нали беше политически и измислен от Борисов? Защо още го дъвчете?
132
0
 
3
 
! Отговори
444 преди 2 години
Добре го е измислил Бил - ваксата е като тест за интелигентност - който е *** и се боцне освобождава ограничените ресурси на планетата за по-умните
131
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Моля Витанов да ми обясни що САЩ за една седмица има повече умрели от ваксини вместо от Ковид??VAERS reported 2,043 vaccine deaths in the week prior to July 7 compared to 1,505 COVID-19 deaths.
130
2
 
1
 
! Отговори
хаха преди 2 години
До du/dx=c.u+x2 - ето там е проблема - пишман математик си и не разбираш от темата. Не може проблем който е супер комплексен да се опрости до смятането на %. Едно момече което е data scientist в САЩ и работи във финансите, беше направил един информационен модел който предвиди всичко до март тази година и момчето каза че много време му е отнемало и се отказа. И модела не беше - дай да сметнем %.
129
1
 
3
 
! Отговори
реалнафантазия преди 2 години
Като изключим последните дни, никога преди не съм виждал в София да е лято, но да е облачно и мрачно... същевременно топло и задушно време... :)
128
3
 
14
 
! Отговори
Петър преди 2 години
Кое не ви я ясно бе ваксърчета посрани - в Англия са в пъти по-вакснати от нас и имат нова вълна и оправданието е че видиш ли много заразени ама не били сериозно болни. Добре ама при нас дори няма много заразени - е кой е по-добре защитен боцнатите или ние не боцнатите? Риторичен въпрос
127
1
 
5
 
! Отговори
SHEFA преди 2 години
ЕМИ ЩОМ МИСЛЯТ ТАКА -ТАЗИ ГОДИНА ИМАМ ПРАВО ДО 6 М. БОЛНИЧНИ-АЙДЕ ПИШЕТЕ ОЩЕ ЗА КОРОНАТА.ТОЗИ ПЪТ ЩЕ СЕ ТЕСТВАМ ДО КРАЙ-ДЕМЕК ДОКАТО ПОКАЗВА ЧЕ СЪМ С КОРОНА ЩЕ СИ СЕДА ДОМА.
126
2
 
7
 
! Отговори
Нищо ново преди 2 години
Ваксинирайте се , г'решници. Тежко ви когато настъпи второ пришествие.
125
1
 
9
 
! Отговори
du/dx=c.u+x2 преди 2 години
До: номер 131 Не, учил съм висша математика в Техническия Университет. Макар и да не съм професор по математика, имам магистърска степен по електроника и автоматика. Това е едно от диференциалните уравнения.Които са абсолютно ненужни за да сметнеш някакви прогнозни числа за вируса.Хеле пък да си професор. Това и лекарите могат сами да си го сметнат.Но важното е да се шашка пpocтолюдието с някакви предсказания "А ла Нострадамус". Тъй че... и аз ям бонбонки "тик-так".
124
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Крайно време е да има осъдени с обвинение за всяване на паника, каскета да свърши нещо.
123
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 130 - Винаги съм го казвал - ако Бил Гейтс иска да изчисти някой, няма да тръгне срещу хората които го подкрепят. Плана ще е към тези които не му вярват (или по-точно са податливи на пропаганда). И ако това е имал предвид, то плана работи доста добре.
122
0
 
15
 
! Отговори
Гашо преди 2 години
Що го лансирате този матемаик? Пари ли получавате ???
121
2
 
4
 
! Отговори
.... преди 2 години
До du/dx=c.u+x2 - то средния форумец не знае 4*7 да умножи, ти разправяш за статистика. Тази формула от гугъл ли я видя?