Над 40% не смятат да се ваксинират, причините са комплексни

Немалка част от тях са преболедували вируса
25 юли 2021 15:00, Александър Попов
271
Над 40% не смятат да се ваксинират, причините са комплексни
Снимка: БГНЕС

На прага на очакваните ръстове на ковид у нас, двама от всеки петима твърдят, че не са ваксинирани и няма да се ваксинират, показва сондаж в рамките на ежемесечната независима изследователска програма на „Галъп интернешънъл болкан“.   

Проверено бе и отношението към ваксините – в момент, в който се отбелязва начало на ръст на отчетените случаи на коронавирус у нас.

Ваксиниран/а съм с една доза от ваксина срещу коронавирус, казват 4,2% от българите. Ваксиниран/а съм с две дози от ваксина срещу коронавирус, твърдят 16,7%, или общо около 900 хиляди души от общо около 5.5 милиона трайно живеещи у нас пълнолетни – както сочи и официалната статистика.

Още по темата
Не съм ваксиниран/а, но ще се ваксинирам срещу коронавирус, твърдят 27%. Не съм ваксиниран/а и няма да се ваксинирам срещу коронавирус, споделят 41,8%. Около една десета се затрудняват да отговорят. Данните, разбира се, са декларативни, но, както се вижда, практически се покриват с официалната информация.

Сравнително високо число на откази от ваксинация се дължи на комплексни фактори, като не на последно място вероятно идва и високият дял на преболедувалите у нас.

Делът на отказващите ваксинация преди предходната вълна на вируса беше 48%, т.е. малко по-висок в сравнение с юли.

Извадката е представителна за пълнолетното население на страната. Изследването е проведено „лице в лице“ с таблети между 30 юни и 7 юли сред 1010 пълнолетни българи. Абсолютната максимална грешка е ±3,1% при 50% дялове. 1% от цялата извадка се равнява на около 55 хиляди души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


271
Още по темата: ваксини
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Do 44 Не знам за Швеция и Холандия, но Малта в момента е пламнала. Ама карай, нали са умни и успешни, и ваксинирани.
44
1
 
17
 
! Отговори
Девойка на 70 години преди 2 години
Аз още не съм ваксинирана така че не бързай. Давай го по - Явашев.
43
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 44 Кой народ, кажи го де?
42
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 44 Фейса е на ваша страна. Тези стари методи вече не работят. Нещо не можете да се впишете в новата пропаганда? Останахте си на стария завет и старата пропаганда, затова сте достойни само за едно - изтриване.
41
4
 
34
 
! Отговори
Бако ви писател преди 2 години
Аферата е голяма.Показаха ни нелогично големият и страшен вирус,сега ни показват нелогично решение с ваксиниране.Прекалено ясно е им,че хората ще откажат.И после хоп фалирахме короната парализира тъпата ни световна икономика,ваксъри и антиваксъри решавайте между вазе кой беше виновният???
40
9
 
16
 
! Отговори
Млад преди 2 години
Аз ще се ваксинирам бе. Като стана на 70.
39
49
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И как да се ваксинират простият ни народ, като постоянно във фейсбук пишат , че ваксинираните щели от рак, тромби, НЛО и какво ли не да умрат до година две. Как ли *** и неуспешни" нации като Холандия, Швеция, Малта, и тнт се ваксинираха на 50-60%. Хората са плашени постоянно от какви ли не истории.
38
3
 
17
 
! Отговори
Генади преди 2 години
Пълни глупости!!!
37
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 40. Гледай Апокалипто, там се търкаляха едни глави по едни стълби, ритуално. Тези които оставиха хора да умират по стълбите за да върви ковид пропагандата, също няма да бъдат забравени. Трябва да се изготви списък и всички да скачате в преизподнята. Сега е лесно, има суперкомпютри, няма да отнеме много време за да ви съберем.
36
47
 
13
 
! Отговори
ACDC преди 2 години
Причината е една! Тя се нарича неграмотност! Толкова години приоритет на управляващите е създаването на необразован, неграмотен и про ст. народ, който лесно ще се управлява. Сега берем плодовете от това.
35
58
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нека не се ваксинират наесен ще се търкалят по стълбите пред болниците
34
9
 
41
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 2 години
Тези ваксини носят само тромбози и автоимунни заболявания, които са нелечими. Само кожената спринцовка е хем е 100% безопасна, хем осигурява 100% защита от ковида. Ваксинирайте се, за да се върнем към нормалния живот, не се срамувайте - от веднъж ваксър не се става...
33
6
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 38. Носи си маската, крий се под леглото. Свободен си да правиш каквото искаш. Само не казвай на другите какво да правят.
32
5
 
59
 
! Отговори
Павето преди 2 години
Вярно е, над 80% не искат да се инжектират, което си е над 40%. Няма лъжа и измама. Причините не са комплексни, причината е една - защото така съм решил.
31
2
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да дарим ваксиинте на Македония е да се свършва с новините за ковид ваксините.
30
39
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Есента и зимата ще е опасно. Тези които пътуваха навън и тези които дойдоха по черноморието ще оставят армагани. Едните ще ни донесат зараза а другите ще ни оставят зараза. Затова пазете вас и семействата си. Ваксината нищо не пази. Носете маски миите ръцете си и не ходете там дето има големи тълпи от хора. От този вирус няма спасение. Спасението сме самите ние. Трябва да изменим начина си на живот за да оцелеем. Иначе оцелелите ще са малко. Пазете се.
29
9
 
74
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гордея се че в моята страна има толкова много хора които няма да си сложат ковид ваксинита.
28
52
 
10
 
! Отговори
Бay преди 2 години
до 34 Който има мозък слуша специалистите, а не жълти сайтове, клипчета и "аверчета" ... Спецовете ваксинираха себе си и целите си семейства.
27
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-важното е антиваксър да публикува в сайта на министерството статия срещу ковид ваксините и така съвсем ще спадне рейтинга на тези ваксини в България.
26
10
 
71
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
КОЙТО ИМА МОЗЪК НЕ СЕ ВАКСИНИРА