И САЩ обмисля задължителна ваксинация за някои групи

Обсъждат се и изискванията за носене на маска
Обновена: 25 юли 2021 08:37 | 25 юли 2021 08:19, Ния Христова
39
И САЩ обмисля задължителна ваксинация за някои групи
Снимка: БГНЕС
Администрацията на президента на САЩ Джо Байдън обмисля въвеждането на редица мерки за борба с пандемията. Част от тях включват предоставяне на трета доза ваксина на определени групи от населението, възможност за предписване на ваксинации в отделни случаи и затягане на изискванията за носене на маски, съобщава CNN.
 
Според източници на телевизионния канал, американската администрация обсъжда тези стъпки, тъй като в редица региони на страната броят на случаите на заразени с COVID-19 отново е започнал да нараства, а американците не искат да бъдат ваксинирани.
 
Властите "активно обмислят" въпроса как да "осигурят допълнителна доза ваксина за уязвими групи от населението". Вероятността те да се нуждаят от бустер доза от ваксината нараства, отбелязва изданието. Съответните мерки все още не са получили регулаторно одобрение.
Още по темата
 
Според източници в администрацията на САЩ "се водят дискусии дали да се върнем към препоръките относно носенето на маски". Това решение обаче може да стане политически неудобно за администрацията, тъй като по-рано много изисквания в тази област в САЩ бяха "тържествено отменени". 
 
Според CNN в момента федералните центрове за контрол и профилактика на заболяванията в САЩ "предефинират позицията си" относно необходимостта от носене на предпазни маски.
 
Подчертава се още, че в хода на тези дискусии "Байдън е притиснат" да се застъпва за задължителна ваксинация "сред определени групи хора". Американските власти се опитват да изработят решение дали да подкрепят компании, които задължават служителите да се ваксинират или създават затруднения за тези, които не искат да ваксинират./БГНЕС

39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Когато нацистите дойдоха за комунистите,аз мълчах;не бях комунист.Когато затвориха социалдемократите,аз мълчах;не бях социалдемократ.Когато дойдоха за профсъюзите,аз мълчах;не членувах в профсъюз.Когато дойдоха за евреите,аз мълчах;не бях евреин.Когато дойдоха за мен вече не бяха останали хора, които да ме защитят.
31
10
 
1
 
! Отговори
Безсмъртен преди 2 месеца
Задължителна ваксинация, като в белите държави
30
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"They're not after me, they're after you. I'm just in the way" - DJTrump
29
2
 
10
 
! Отговори
мммм преди 2 месеца
Какво е САЩ?
28
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Нека видим какво ще стане в САЩ. БЛМ доста отказват вакса. Интам готвят размирици.
27
4
 
14
 
! Отговори
do 26 преди 2 месеца
Умнико, сега е лято, през лятото по принцип няма никакви смъртоносни респираторни епидемии, точно както миналата година, когато нямаше ни един ваксиниран и пак нямаше болни. Ще ви видим безсмъртните ваксинирани през зимата. Тогава ще разберете, че ще били тотално излъгани и мощните ви ваксини са един ***, както междудругото вече се оказа в Чили и Индонезия.
26
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Трябва в и България като в САЩ да се приема на работа в държавната администрация само срещу задължителна ваксинация
25
22
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Докато тука си чешат езиците, светът се ваксинира. Ще плачете на есен ама ще е късно. Ваксините да се заплащат. Стига безплатно, стига увещания. Който успял, успял. Другите да го ду...т.
24
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 28. Гледам, че си си написал/а името и адреса.
23
24
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
С, колко милиграма мозък трябва да е човек, че да повярва на глyпости написани срещу ваксините от анонимни антиваксъри?
22
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 26 Много банално-скучен пост. Направо ми се доспа. От кой вирус ме спасяват? Я, да ми линк към статия, изследване, медицинско издание, в което се съобщава за изолирането на вируса ти.
21
34
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Вируса заразява повторно всички, но хората, които имат антитела (от вируса или от ваксина) го карат леко. Затова се препоръчва да се ваксинират много хора с цел да няма жертви или тежко боледуване..Не знам, защо не се проумява това обяснение... Вероятно поради липса на интелект.
20
15
 
22
 
! Отговори
Павето преди 2 месеца
До 22. В момента съм в прооцес на наблюдение и анализиране на драскачите които са за инжектирането. Мислех, че сте само платени, но мисля, че започнаха да се появяват и уплашени. Не търсете успокоение и съпричасност в коментарите, дори и да ги получите, това няма да ви спаси.
19
4
 
22
 
! Отговори
Оруел преди 2 месеца
Прасетата бяха нахранени и ваксиниране. И въпреки всичко наближаваше Коледа. Някои от тях като по-разумни подозираха, че това е преходно време - доста прасета бяха изчезвали всяка година и не се завръщаха. По-голяма част обаче твърдеше, че фермерът е мил и добър и ги обича, и бързаха да имат ваксинационен паспорт.
18
13
 
25
 
! Отговори
славянин преди 2 месеца
Колкото повече набодени - толкова повече заразени,'' невероятно'', но факт нали!? Но, разбира се,''умните и образовани'' набодени не очевадната причинно=следствена връзка!
17
36
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Като гледам какви *** са антиваксърите, по-добре, че има ковид, да поизчисти земята от примитивните.
16
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ще се види на есен кой е прецакания. Естественият подбор влиза в действие.
15
32
 
2
 
! Отговори
Изтоковед преди 2 месеца
Антиваксърите са съвременните камикадзе.
14
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Статията реално е И САЩ Плачат За Масови Протести
13
7
 
26
 
! Отговори
12 преди 2 месеца
У много ваксинирани като си говоря с тях усещам злоба, че са се прецакали, аз им казвамтова нещо вече не можеш да го изкараш от теб и те се самоуспокояват с думите ,,няма да живеем с орлите,,.Мислетееее...