Здравните власти в Сърбия: 48% са имунизирани, не е достатъчно

Новите случаи са на неваксинирани, върнали се от лятна почивка
Обновена: 25 юли 2021 17:46 | 25 юли 2021 17:24, Веселина Йорданова
65
Здравните власти в Сърбия: 48% са имунизирани, не е достатъчно
Снимка: БГНЕС

В Сърбия са ваксинирани 48 процента от гражданите, което не е достатъчно, и всички позитивни на коронавирус са неваксинирани хора, върнали се от лятна почивка, съобщи министърът на здравеопазването Златибор Лончар за ТВ Пинк.

Няма да се справим с проблема, ако ваксинацията се бави, ако се допусне вирусът да мутира и ваксините вече да не бъдат достатъчно средство против него. Вирусът не признава граници, подчерта той и направи оценката, че не е достатъчно само в една страна да се ваксинират достатъчен брой хора.

Министърът се обяви категорично за задължително ваксиниране на здравните работници и на онези, които са в чест контакт с хора, като таксиметрови шофьори и др.

В последните няколко дни броят на новозаразените с коронавирус в Сърбия се увеличава. Вчера вирусът бе потвърден при още 249 души от 8596 тествани, а петима души починаха в резултат на заразата.

Експертният комитет за имунизацията преди три дни препоръча поставянето на трета доза ваксина против коронавирус. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
14
 
4
 
! Отговори
Доказано преди 2 години
От ваксина 90% правят силен имунитет. От преболедуване е по-малко, защото вирусът потиска имунната система. Във ваксината вирус няма, има само възлови частици от вируса. Не се разболяваш, защото няма от какво, но се активира имунната система , без да бъде потискана. Това е истината.
14
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имунизирани, дръжки пак могат да се заразят и после да заразяват други. Докато естествения имунитет доказано работи, 2+2 = 4 .
13
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сигурно и ваксините против едра шарка и туберкулоза са за леко протичане, а не за предпазване?
12
2
 
4
 
! Отговори
Сърбите преди 2 години
Реално са ни стигнали по БВП, защото при нас половината БВП се краде чрез авансиране и кредитиране на приближени до държавната вафия фирми, а не се разпределя поголовно.
11
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сърбия има предимството, че не е член на Европейската империя и Натовският пакт.
10
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До FYI - ти дори не си разбрал, че изобщо не са заразени "само неваксинирани", а? Как ходите на два крака хора, вероятно газовете в празната глава ви повдигат и задържат изправени, иначе не мога да си го обясня... Толкова е мистериозно как може да сте неспособни да се информирате за каквото и да било... Само някакви лъжи от телевизора повтаряте като папагалчета
9
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Жги стигнете сърбите ама по-надоле. Ще си изчезнете като всеки един ненужен и изпростял народ.
8
4
 
1
 
! Отговори
FYI преди 2 години
Заразени са само неваксинирани, следователно Спутник е достатъчно ефективен. Но целта на всяка ваксина е не да те предпази от вируса, а да предотврати усложнения, хоспитализация и смърт.
7
4
 
10
 
! Отговори
FYFI преди 2 години
Ако си говорехме честно, а нее рекламно-пропагандно: Здравните власти в Сърбия: Набодени са с експериментална терапия 48%, но са имунизирани 0%, понеже експерименталните терапии не създават имунитет, не предотвратяват заразяване и не предотвратяват разпространение на вируса.
6
3
 
3
 
! Отговори
House M.D. преди 2 години
Според заглавието 48% от ваксинираните са придобили имунитет, а според първото изречение в статията 48% са ваксинираните. Каква е истината? Уточнете се!!!
5
0
 
8
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 2 години
Да се махнат ковид тестовете за влизане в България от Сърбия, за да може и хубавите сръбкини да се насочат към моя кабинет за васкинация.Така хем ще вдигнем имунитета на съседите, хем ще развиваме добрите междусъседски отношения.
4
7
 
14
 
! Отговори
Бай Ган ю преди 2 години
Тези сърби колко са зле. Половината се надупчили с тази отрова, измислена от Сорос за да намали населението на майка България. Сега *** ю ще остане жив да си пие ракия, а ваксинираните няма да има кой да им изпие ракията дори.
3
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Междувременно, всички страни които са най-масово ваксинирани започват да затъват в блатото на ВАКСИД, или ваксинно-причинен/усилен КОВИД. Точно както се очакваше от първия ден, в който въобще се спомуна за "ваксини" срещу коронавирус. Понеже вече е правено. И е ясно какво ще стане. И почва да се случва.
2
18
 
11
 
! Отговори
Без коментар преди 2 години
Сърбите са три пъти по-напред от нас, които сме в ЕС. Има ли нужда от повече коментар защо и колко сме зле като народ?
1
5
 
16
 
! Отговори
Муахаха преди 2 години
за Фарма-Мафията на Юдею-Семитите никога не е достатъчно, те са ненаситни за кинти!