Здравните власти в Сърбия: 48% са имунизирани, не е достатъчно

Новите случаи са на неваксинирани, върнали се от лятна почивка
Обновена: 25 юли 2021 17:46 | 25 юли 2021 17:24, Веселина Йорданова
65
Здравните власти в Сърбия: 48% са имунизирани, не е достатъчно
Снимка: БГНЕС

В Сърбия са ваксинирани 48 процента от гражданите, което не е достатъчно, и всички позитивни на коронавирус са неваксинирани хора, върнали се от лятна почивка, съобщи министърът на здравеопазването Златибор Лончар за ТВ Пинк.

Няма да се справим с проблема, ако ваксинацията се бави, ако се допусне вирусът да мутира и ваксините вече да не бъдат достатъчно средство против него. Вирусът не признава граници, подчерта той и направи оценката, че не е достатъчно само в една страна да се ваксинират достатъчен брой хора.

Министърът се обяви категорично за задължително ваксиниране на здравните работници и на онези, които са в чест контакт с хора, като таксиметрови шофьори и др.

В последните няколко дни броят на новозаразените с коронавирус в Сърбия се увеличава. Вчера вирусът бе потвърден при още 249 души от 8596 тествани, а петима души починаха в резултат на заразата.

Експертният комитет за имунизацията преди три дни препоръча поставянето на трета доза ваксина против коронавирус. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксините са за здрави хора. Не за болни. Ваксините предпазват да не се разболееш . Новородените още в първия месец получават ваксини срещу 6 вируса.
34
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо насила здрав човек ще го бодеш, с риск да го направиш болен? Това е престъпление срещу личността и всички изверги трябва да си получат наказанието. И ако закона ги пази по някакъв начин, трябва да се действа по друг неписан закон!!!! Има вече умрели ОТ ваксини между другото.
33
13
 
4
 
! Отговори
Ваксините преди 2 години
Против грип не предотвратяват заболяване от грип. Претенциите на ковид ваксините не са по-големи. Винаги има инфинитезимален риск човек да заболее, да попадне в болница и умре. И той е трилиони пъти по-голям от шанса да се родите. Следователно трябва да сме щастливи, че сме се родили и да се примирим с мисълта, че ще умрем. Антиваксърството няма да ни направи безсмъртни.
32
1
 
5
 
! Отговори
Живко преди 2 години
Защо някои хора ме мразят и искат да живея зле ?Искат да нямам нищо ! Искат да нямам хора в живота ми и да съм съвсем сам ! Искат да свърша зле , но преди тва да живея зле ! Защо ?
31
2
 
18
 
! Отговори
Martin преди 2 години
Тоя, дето се представя за лекар, е страшен досадник.
30
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А у нас по нареждане *** Румен Радев ваксинацията е преустановена.
29
2
 
8
 
! Отговори
НОВОТО НОРМАЛНО преди 2 години
Представяш ли си ако ваксината срещу едра шарка "облекчаваше сърбежа от обрива" - е, това е новото нормално... И облъчените го приемат и даже го защитават и проповядват
28
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксината против едра шарка предотвратява разболяването от тази ужасна болест! Какви са тези ваксини, които предпазвали от тежко боледуване и хоспитализации? Значи, няма да вляза в болница или пък да умра от рубеола, но благодарение на "ваксината" може само да ослепея или да остана обезобразена.....И един въпрос - защо в Декларациите за информирано съгласие не се говори за ваксина, а се казва "биопродукт" ?
27
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо ми триете мнението. Много смотан сайт сте. Само пускате лъжи. Трябва да си много т.п , за да ви повярват на неграмотните и несвързани и манипулирани статии. И пак ще напиша - интелигентните хора не се бодат в парка , докато си разхождат помия..ра. Факт.
26
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 27 - Това БУКВАЛНО ДУМА ПО ДУМА го каза здравния министър на Австралия преди 3-4 дни. Когато го питаха за починали от астразенека евтаназия. Каза" Всеки си преценява за себе си, всички са прочели за ефектите и сами са взели решение". Хехе хем е противно, хем е смешно, от една страна ги ръгат с остена, а после - "абе вие си знаете"
25
2
 
7
 
! Отговори
Друг лъжелекар преди 2 години
До Лекар -Тази пък невероятна, неописуема лъжа, противоречаща 100% на всеки факт и всяка информация, откъде я изплю??? Да не ти дадат 20% поощрение за това мнение, вместо 20 ст., 24 ст? Браво!
24
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
После, ако ваксината им съсипе здравето, здравните власти ще казат: Вие подписахте информирано съгласие и сте били запознат със страничните ефекти съжеляваме.
23
17
 
2
 
! Отговори
Лекар преди 2 години
100% ефективна ваксина не съществува. Всъщност рнк ваксините против ковид са постигнали досега най-висока ефективност от всички познати ваксини.
22
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До FYI ...Само някакви лъжи от телевизора (и от днесбеге) повтаряте като папагалчета... неспособни да се информирате за каквото и да било...
21
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сърбия е независима държава извън Европейската империя и Натовския военен съюз.
20
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Еми 48% не е достатъчно да се елиминира вирусът от държавата. Има възприемчиви предостатъчно, да задръстват болниците на есен.
19
0
 
5
 
! Отговори
FYI преди 2 години
Цитат: "всички позитивни на коронавирус са неваксинирани хора, върнали се от лятна почивка, съобщи министърът на здравеопазването". Куца ви, както се казва, читателската компрехензия, т.е. не разбирате това, което четете. Което е обяснимо предвид ниската образованост на коментиращото народонаселение. Завършен 7-ми клас би трябвало да е достатъчен.
18
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом са имунизирани от какво ги е страх, че не са се минали само те ли? Който искал се е имунизирал, това е все едно да задължиш някой да си направи операция без да има нужда от такава за операция се изисква информирано съгласие, като новите експериментални препарати.
17
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сърбия купи всички видове ваксини и остави хората да си избират. Умно! Дето ще се обясняват коя е по-хубава и коя -не....и от съседните държави ваксинира безплатно, на който пожела . Всички сме в една лодка.
16
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички, които бяха '' отличници '' по ваксинация сега най - много реват.