Експерт: Предстои още по-коварна вълна на COVID-19

Коронавирусът установен у туристи, повечето ваксинирани
Обновена: 26 юли 2021 15:31 | 26 юли 2021 15:14, Елка Василева
228
Експерт: Предстои още по-коварна вълна на COVID-19
Снимка: БГНЕС

Предстои още по-коварна вълна на коронавируса. Делта вариантът се разпространява 60 процента по бързо и засяга предимно млади хора. От началото на сезона в летните курорти у нас са констатирани положителни случаи на вируса на туристи от Германия, Израел, от скандинавските страни. Повечето от тях са били ваксинирани, но въпреки това PSR тестовете им са дали положителен резултат. Това каза в Бургас директорът на Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ в града д-р Георги Паздеров.

Още по темата

Той участва заседанието на областния щаб за борба със заразата. Срещата бе свикана по заповед на министъра на здравеопазването. На заседанието д-р Паздеров представи и Националния план за справяне с COVID пандемията.

За последните две седмици данните на заболеваемостта в Бургаска област сочат 30 на 100 000 души население. Към момента тя е най-висока в страната. От началото на миналата седмица областта навлезе от зелената в жълтата зона на картата за COVID-19, каза д-р Паздеров.

Той информира, че на този етап в болници Бургаско ще бъдат разкрити общо 70 легла за неинтензивни пациенти и четири за реанимационни. Разкрити легла ще има в болници в Бургас, Айтос и Поморие.

Бургас възможно най-бързо трябва да е готов с легловата база, която да посрещне новата вълна, посочи директорът на РЗИ.
/БТА/
 


228
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
195
3
 
9
 
! Отговори
Някой преди 1 месец
По-коварна от чувалите с трупове и хладилните камиони ли ? Ужас!!! Влизам у бункера.
194
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До: номер 211 Пак съм аз. Това е причината много ваксинирани, но не боледували също да се разболеят. Да, може на някои да им се размине заради ваксината. Но ако си прекарал вече алфа варианта е много по-невероятно да се разболееш и от делта варианта, отколкото ако изобщо не си бил заразен, но си ваксиниран.
193
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До: номер 211 Лъжа е твърдението, че ваксината била (уж) предпазвала повече отколкото заразяването с естествения вирус. Причината - ваксината предпазва само от един спайк протеин, докато истинският вирус води до създаване на имунитет срещу всички протеини, а те са стотици. Това не значи, че трябва нарочно да се заразяваме, защото можем да боледуваме тежко и да умрем. Макар че много заразени почти нямат симптоми.
192
0
 
1
 
! Отговори
Неизвестен преди 1 месец
До анонимен. Абе, ти да не си ПО Бъркан? Ходил ли си на училище. Научи се да пишеш правилно, пък тогава коментирай, разбирачо!
191
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
207, кой нормален от Бургас ще тръгне за Пловдив ве, ти да не си пропуснал да си изпиеш хапчетгата днес?
190
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен"интересно защо във великобритания 45 % от ново заразените са ваксинирани. ама това никой не го коментира. и не се споменава в българските медии."защото просто е лъжа. наред с много други лъжи, които се разпространяват в този вестник. дори няма такъв параметър, ти не разбираш как работи статистиката. ваксината предпазва около 80%, обаче никоя ваксина не предпазва от нечестност и невежество
189
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Стига с тези ваксини. Вирусът и пандемията са организирани за да ваксинират хората. Причината дори не е печалба, а извратеното желание на шепа по бъркани да контролират света. Хора, мислете, четете различни източници и не вярвайте на официалните медии. Дефиниция за ЕПИДЕМИЯ, ДОРИ НЕ ПАНДЕМИЯ СА 200 БОЛНИ на 10 000 души. Ако не се обединим и не противодействаме, скоро няма да има спасение за нас
188
7
 
12
 
! Отговори
Преболедувала преди 2 месеца
Да ви напомня за едно друго време, в което един дребен човек с мустак подпали света?Спомнете си кои му бяха верните другари на този луд да запали Европа-лекарите и военните. Да си знаете на кого да не се доверявате.
187
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
предстои трибунал! #Нюрнберг2
186
13
 
5
 
! Отговори
до 195 преди 2 месеца
Ако наистина си от Бургас, значи ви е било малко предните вълни, само да не идвате да задръствате болниците в Пловдив, както беше преди това, в спешен кабинет само адресни регистрации Бургас
185
3
 
10
 
! Отговори
капитан майтапчийски преди 2 месеца
"Бургас възможно най-бързо трябва да е готов с легловата база, която да посрещне новата вълна, посочи директорът на РЗИ." - вече са прибрали русенските легла от спортните зали??? яко ще се харчат чувалите за трупове
184
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
тоя експерт да не увисне на някое дърво
183
19
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Дреме ми аз съм ваксиниран.
182
1
 
5
 
! Отговори
До 202 преди 2 месеца
Че той отдавна си е карантиниран!
181
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Кога видим Доган да се ваксинира тогава и аз
180
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Давай я новата вълна да я видиме
179
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
като са толкова безопасни ваксините, защо карат хората да подпишат 'информирано съгласие'?
178
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
интересно защо във великобритания 45 % от ново заразените са ваксинирани. ама това никой не го коментира. и не се споменава в българските медии.
177
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
В момента умишлено не се ваксинират хората.
176
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Вярно е коварна.Ей ся, по новините шефчето на бургаската болница смутолеви, че повечето от лежащите в болницата с бронхопневмония са чуждестранни туристи.Ваксинирани.Па всеки сам да си прави изводите