Експерт: Предстои още по-коварна вълна на COVID-19

Коронавирусът установен у туристи, повечето ваксинирани
Обновена: 26 юли 2021 15:31 | 26 юли 2021 15:14, Елка Василева
228
Експерт: Предстои още по-коварна вълна на COVID-19
Снимка: БГНЕС

Предстои още по-коварна вълна на коронавируса. Делта вариантът се разпространява 60 процента по бързо и засяга предимно млади хора. От началото на сезона в летните курорти у нас са констатирани положителни случаи на вируса на туристи от Германия, Израел, от скандинавските страни. Повечето от тях са били ваксинирани, но въпреки това PSR тестовете им са дали положителен резултат. Това каза в Бургас директорът на Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ в града д-р Георги Паздеров.

Още по темата

Той участва заседанието на областния щаб за борба със заразата. Срещата бе свикана по заповед на министъра на здравеопазването. На заседанието д-р Паздеров представи и Националния план за справяне с COVID пандемията.

За последните две седмици данните на заболеваемостта в Бургаска област сочат 30 на 100 000 души население. Към момента тя е най-висока в страната. От началото на миналата седмица областта навлезе от зелената в жълтата зона на картата за COVID-19, каза д-р Паздеров.

Той информира, че на този етап в болници Бургаско ще бъдат разкрити общо 70 легла за неинтензивни пациенти и четири за реанимационни. Разкрити легла ще има в болници в Бургас, Айтос и Поморие.

Бургас възможно най-бързо трябва да е готов с легловата база, която да посрещне новата вълна, посочи директорът на РЗИ.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


228
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
167
4
 
26
 
! Отговори
Иван преди 2 години
"Повечето от тях са били ваксинирани, но въпреки това PSR тестовете им са дали положителен резултат." - ????????? това какво идва да покаже, че ваксините не действат ? Или че който е ваксиниран не е безопасен, както до сега се предполагаше ? С други думи ваксинираните имат права, могат да ходят навсякъде и да сеят зараза ? Какво правим ?
166
1
 
8
 
! Отговори
11 преди 2 години
До до 189 ---- Мбуаахаха, единият не може да пише, другият не знае кога се слага пълен член на "майчинияТ ти език" без "Т". *** и Пульо неграмотно, ама агитира за маймунизацията.
165
3
 
3
 
! Отговори
до 189 преди 2 години
Ификтивността........ хахах, а това доказва неефективността на твоето образование, айде ходи чети книжки, че си тръгнал ваксините да коментираш,а не си грамотен дори за майчинияТ ти език, ка̀мо ли за биология и биотехнологии
164
5
 
20
 
! Отговори
Делта сладолед преди 2 години
Преди около седмица Делта не бе толкова опасен за хора,които са ваксинирани и преболедували(сиреч почти цялото население),сега обаче предстои по-коварна вълна.Вълна след вълна глупости се пишат от подкупните *** и по-веригата.
163
5
 
15
 
! Отговори
мутант преди 2 години
Ми това доказва не-ифективността на ваксините ви бе, капот
162
1
 
16
 
! Отговори
Турист преди 2 години
Този експерт/шеф на РЗИ Бургас/ може ли да каже колко хотела/ресторанта/бара/дискотеки в региона са сложени под карантина заради контакт със заразените туристи? Щото май има болни туристи, ама няма карантинирани контактни? Иначе половината курорти с чуждестрнните туристи трябва да са под карантина, ама подобна информация досега никой не е изнесъл.
161
4
 
22
 
! Отговори
хмм преди 2 години
Предстои масов геноцид с инджекции ако не излезем по улиците. Няма никакви ваксини. Колкото по бързо излезем по площадите и приключим тази лудост толкова по-добре.
160
2
 
7
 
! Отговори
11 преди 2 години
До Анонимен180Мдаа, няма смисъл и да дискутираш, като не разбираш - нито доводите са доводи, нито цифрите, нито имаш логика. Повтарям - 30 на 100 000 души за две седмици си е в рамките на статистическата грешка - това са 1,7 човека на ден!!! Да не говорим, че поне 20 от тези души са на някаква продънена чужда гемия край Бургас, поради което ти светват жълто цялата Бургаска област! Къде ти е логиката?
159
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Науката не вярва на науката - ако имаш антитела доказани с тест, ти все едно нямаш, защото не си се ваксинирал и не ти дават сертификат. Ако си се ваксинирал, но нямаш антитела, пак доказано с тест, то ти имаш сертификат все едно имаш антитела.
158
1
 
11
 
! Отговори
11 преди 2 години
Вече се говорят извънземни глупости - 30 на 100 000 души за две седмици (!) си е в рамките на статистическата грешка.
157
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Виждам, че няма смисъл от подобни дискусии. Тука доводите, цифрите и логиката нямат място, само разни конспирации. Нищо неочаквано, не случайно сме най-измиращите в Европа. И от ковид и по принцип.
156
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В България регистрират само един от всеки трима починали от Ковид-19, а останалите ги пишат като починали от нещо друго. Въпреки това сме на едно от първите места в света по починали от Ковид-19 на човек от населението.
155
8
 
22
 
! Отговори
До 172 преди 2 години
Мой познат пък също 53 годишен почина след втората игла.Всички сме смъртни.Прекалено се преекспонира заплахата от един обикновен грипоид.Вече на всеки способен на критично мислене му стана ясно, че пандемията е пЛандемия
154
6
 
3
 
! Отговори
do 170 преди 2 години
В момента е затишие, не може да се каже, дали пак ще мрем като преди 7 и 3 месеца. Отвори да видиш как във всяка една държава има вълни, никъде не е плато. Що се правите на лyди, не знам?!
153
2
 
9
 
! Отговори
До 169 преди 2 години
Видя ли, не е трудно да се измисли логически вариант, за неработещите ваксини. Така ще е години наред. Защото е не възможно да се постигне 100% покритие ЕДНОВРЕМЕННО, в рамките на 6 месеца. Алтернативата е да се ваксинираме на абонамент, в полугодишен период. Като бройлерите. На някои този вариант е по-лошият. Нека има избор.
152
5
 
7
 
! Отговори
До 166 преди 2 години
При нас детето ни зарази и двата пъти. Възрастните го караме тежко, детето с температура. Възрастният роднина си беше болен, но можеше да поживее още година две. Приятелят ми подцени усложнението си и твърде късно стигна до болница. За жалост си отиде... на 53г! Никой не агитирам, това е личено решение за всеки! Бъдете здрави!
151
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тва експерт, се оказа най-разпространената професия в България
150
4
 
1
 
! Отговори
До 165 преди 2 години
Щото тука валяло от умрели, нали
149
3
 
6
 
! Отговори
До 162 преди 2 години
Защо лъжеш? В Израел нямат 100% ваксинирани. С поне една доза там са 63,6%, а с две дози са 58,6%. За да сработи напълно втората доза, трябва да минат 14 дни след поставянето й. Хайде пак смятай с твоите 100%.
148
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз познавам една компания, поркаха си заедно редовно, около 65-70 годишни. Заразиха се дружно, но явно много тежко. От 5 човека, 1 замина, 2ма бяха в болница, а други 2ма на легло в къщи, само единия уж-по леко. От ноември-декември месец, когато се случи това, едва напоследък ги виждам да се мяркат отново, но не се събират вече да пият.