Имунолог към антиваксърите: Българите ще научат урока си по трудния начин

Колкото по-късно дойде новата вълна, толкова по-добре, посочи доц. Велизар Шиваров
26 юли 2021 13:05, Ния Христова
714
Имунолог към антиваксърите: Българите ще научат урока си по трудния начин
Снимка: БГНЕС
"Има значение кога ще дойде четвърта вълна на пандемията, защото колкото по-късно, толкова по-добре. Това дава шанс да прекараме повече време относително спокойно и да се подготвим по-добре за нея".
 
Това каза пред БНР имунологът доц. Велизар Шиваров. 
 
Той сподели, че не може да си обясни защо страната ни е на последно място по ваксинирани при условие, че медицината предостави възможност това да се избегне, а бизнесът даде лесен достъп до ваксини за всички:
 
"Това е огромно достижение на човешката цивилизация и е обществен избор дали да се възползва от това или не. А ние като българи сме привилегировани, като страна от ЕС, да имаме избор и възможности, от които не искаме да се възползваме. Мога само да кажа на антиваксърите, че е странно да искаш да се възползваш от европейските достижения, да казваш, че си част от това общество, а така яростно и с назидание да отказваш да се ваксинираш", заяви доц. Шиваров.
Още по темата
 
Според него децата над 12 години могат да се ваксинират и сподели, че неговото дете е ваксинирано с първа доза и е на 13 години. А задължителна имунизация трябва да има за персонала на социалните домове, както и за някои кръгове от медицинския персонал.
 
"Явно българското общество трябва да научи урока си по трудния начин", посочи още доц. Шиваров.
 
Доц. Шиваров смята за рационално, ако се изисква децата в детските градини да са ваксинирани, както и техните родители, персоналът на детската градина също да бъде ваксиниран.
 

714
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
642
0
 
9
 
! Отговори
славянин преди 1 месец
И аз мисля, че имунологът и с-ие ще научат урока си по трудния начин - с бой!
641
0
 
3
 
! Отговори
Преминаващ преди 1 месец
До до МдаааНе е вярно, че всеки може да заразен. За да е заразен някой, трябва да има висок вирусен товар, а ако има такъв той ще има и симптоми. Няма такава глупост като безсимптомен болен.
640
0
 
6
 
! Отговори
ботокса преди 1 месец
До Шиваров "Как ще ваксинираш децата в детските градини,след като поне засега изискването е те(децата де) да са на възраст над12 години?" - насила, как иначе. Като откажат да приемат неваксинирани в градината и ще стане номера ;)
639
0
 
5
 
! Отговори
Ваксинофили преди 1 месец
Това е новото, модерно движение, чиято цел е да набира нови съмишленици на всяка цена.Аз не съм ваПЦиниран и отивам някъде да си умра, че ми писна на оная работа от тези ваПЦинираните да ми обясняват, колко са умни и просперирали, а аз съм *** и колко имам да уча още и ви оставям да забиете кол.
638
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нека сайта не пише от името на антиваксери.
637
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На кого да дам правото да ме разболява,лекува ,ваксинира и убива!?Град концлагер
636
0
 
1
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 месец
Смешни ставате вече да търсите причини. Нали ви казах, че най Шиле не ми е симпатичен . Докато не спрат да му плащат от моите данъци, не ме занимаайте с глупости. Не ща да го легитимирам като консултант.
635
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До :) /641 "Погледнете заглавията: Всеки 5-ти българин с психично разтройство.Значи няма страшно, всеки 4-*** от 5-*** българи ще се ваксинират! ;)" Точно обратното е :))) 4/5 от ббългарите страдат от психични разстройства и 4/5 от българите все още не са се ваксинирали. Всякакви съвпадения са напълно случайни. :)))))))
634
0
 
9
 
! Отговори
Heyman преди 1 месец
Какви са тия противозаконни заплахи? А вие защо давате трибуна на това... ?
633
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Най - не обичам някой насила да ми прави '' добро''.
632
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пазете се от ваксинираните!!!Те ходят навсякъде понеже им е разрешено и разнасят заразата. Ваксинираните са виросоносители!!!
631
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Имунолог . Какво е това животно и има ли почва у нас ?
630
8
 
8
 
! Отговори
Въй до 645 преди 1 месец
Новото психично разстройство - ваксинофобия завладя БГ. Погледни коментарите - 34 страници изписани предимно от антиваксъри.
629
0
 
4
 
! Отговори
GoT преди 1 месец
Зимата иде!
628
3
 
7
 
! Отговори
Въй преди 1 месец
33 страници антиваксъри,
627
0
 
1
 
! Отговори
Стара любов преди 1 месец
Старата любов ръжда не хваща, но зависи коя е.
626
4
 
3
 
! Отговори
:) преди 1 месец
Погледнете заглавията: Всеки 5-ти българин с психично разтройство.Значи няма страшно, всеки 4-*** от 5-*** българи ще се ваксинират! ;)
625
0
 
3
 
! Отговори
Нова тема преди 1 месец
Търся едно бивше гадже. Беше ми голяма тръпка. За специалната ваксина питам.
624
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Поредният човеконенавистник за СЪД!
623
2
 
24
 
! Отговори
ДДРОнег преди 1 месец
Абе вие защо ни лъжете !!! ....Ваксини няма, има едни химикали, за които никой не поема отговорност и са с неизвестен период на действие !!! ...И задължаването да се боцкаме с тях е чиста проба болшевизъм !!!