Имунолог към антиваксърите: Българите ще научат урока си по трудния начин

Колкото по-късно дойде новата вълна, толкова по-добре, посочи доц. Велизар Шиваров
26 юли 2021 13:05, Ния Христова
714
Имунолог към антиваксърите: Българите ще научат урока си по трудния начин
Снимка: БГНЕС
"Има значение кога ще дойде четвърта вълна на пандемията, защото колкото по-късно, толкова по-добре. Това дава шанс да прекараме повече време относително спокойно и да се подготвим по-добре за нея".
 
Това каза пред БНР имунологът доц. Велизар Шиваров. 
 
Той сподели, че не може да си обясни защо страната ни е на последно място по ваксинирани при условие, че медицината предостави възможност това да се избегне, а бизнесът даде лесен достъп до ваксини за всички:
 
"Това е огромно достижение на човешката цивилизация и е обществен избор дали да се възползва от това или не. А ние като българи сме привилегировани, като страна от ЕС, да имаме избор и възможности, от които не искаме да се възползваме. Мога само да кажа на антиваксърите, че е странно да искаш да се възползваш от европейските достижения, да казваш, че си част от това общество, а така яростно и с назидание да отказваш да се ваксинираш", заяви доц. Шиваров.
Още по темата
 
Според него децата над 12 години могат да се ваксинират и сподели, че неговото дете е ваксинирано с първа доза и е на 13 години. А задължителна имунизация трябва да има за персонала на социалните домове, както и за някои кръгове от медицинския персонал.
 
"Явно българското общество трябва да научи урока си по трудния начин", посочи още доц. Шиваров.
 
Доц. Шиваров смята за рационално, ако се изисква децата в детските градини да са ваксинирани, както и техните родители, персоналът на детската градина също да бъде ваксиниран.
 

714
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
582
15
 
3
 
! Отговори
kk преди 2 месеца
До ИстинатаВ интерест на истината смъртността сред ваксинираните е в пъти по-малко отколкото сред неваксинираните. Справка - виж статистиката на Англия, Израел, дори съседна Сърбия
581
15
 
6
 
! Отговори
kk преди 2 месеца
Малък, но много *** народ... Симидчиев днес го каза - на първо място по легални мерки в света т.е без никакви мерки, на челните места по смъртност в света (на 7-мо място, да сме точни). И никой не смята колко са косвените жертви в България, т.е тези, които умряха без да получат медицинска помощ защото болниците бяха задръстени от Ковид и нямаше достатъчно персонал. Хайде антиваксърите да започвт с минусите сега
580
3
 
31
 
! Отговори
Истината преди 2 месеца
Ваксинираните сте много интересно племе. Излъгаха Ви, че като Ви набождат ще си живеете както преди и ще бъдете здрави. А какво се оказа? Хем пак Ви карантинират, хем си правите пак тестове при пътуване, хем пак боледувате, някой даже и мрат. Сега ни обвинявате нас неваксинираните, че сме виновни. А виновни са онези дето Ви лъгаха, че като сложат ваксината и всичко ще се оправи.
579
0
 
0
 
! Отговори
сектант идиот преди 2 месеца
"но една контактьорка........"ти си по-луд от мен.
578
4
 
2
 
! Отговори
помашки мелез преди 2 месеца
"за мен или която и да било група български граждани излизам на площада!!!".... засега си стой в джамията.
577
5
 
1
 
! Отговори
Шаши преди 2 месеца
Делта варианта ще си вземе няколко млн. вулканизирани. С трепет и нега в очите, очакваме другите буквички
576
1
 
6
 
! Отговори
Шаши преди 2 месеца
И този е за разпит. Кой и колко ще му даде
575
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Море, с тия празни глави... Има да патите. Не само с този вирус, обречени сте за цял живот.
574
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Този човек не е с всичкия си
573
4
 
9
 
! Отговори
Бай Хуауей(о) преди 2 месеца
Последно - ще бъда макс ясен: ваксина = атеизъм/материална култура. Смисълът на корона вирусът е всеки да ревизира поведението си и да са обърне със смиреност към ГОСПОД!!! Само тогава ще намери спасение в безкрайното милосърдие на ТВОРЕЦА.
572
8
 
11
 
! Отговори
Бай Хуауей(о) преди 2 месеца
За да схванете позицията ми напълно, ще кажа какво заяви Елеазар Хараш (има го качен - проверете!). КОВИД ВИРУС ИМА ТАМ, КЪДЕТО НЯМА БОГ!!! Коментарът е излишен!
571
23
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Преди години в Ню Орлеанс умряха хиляди ,защото не повярваха на учените !Катрина ги помете барабар с жилищата им !Същото се очертава и с антиваксърите !
570
5
 
26
 
! Отговори
Въпроси преди 2 месеца
Ако утре в нашата мила родина ваксинацията стане задължителна за мен или която и да било група български граждани излизам на площада!!!
569
6
 
3
 
! Отговори
Бай Хуауей(о) преди 2 месеца
Истина или не, всеки решава сам, но една контактьорка каза в интервю (след медиумен сеанс с отвъдния свят) на нейна ученичка (карти Таро), че само след 2-3 г. идвала друга болест - лекарите щели само да повдигат рамене... хората щели да падат по улиците... а, най-важното, ваксинираните сега щели първи да заминат. Какво, защо как не знам - казвам какво чух.
568
2
 
29
 
! Отговори
Въпроси преди 2 месеца
Боледувал съм от ковид. Имам отрицателен тест. Имам антитела. Няма да се ваксинирам докато не получа отговор на няколко прости въпроса:Доказателство за успешна ваксина е тест за анти тела. Аз имам но нямам право на сертификат. Защо?Колко процента от ваксинираните са заразени повторно и колко процента от преболедувалите са заразени повторно?Има поне двадесет заболявания от които умират повече хора на годишна база но не се прави НИЩО защо?
567
18
 
0
 
! Отговори
Яяяя преди 2 месеца
Той епсилон варианта ще намести нещата. После ще има само ваксинирани
566
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
българите сме малък, но много див народ. сами ще се *** в невежеството си и суеверните си страхове. другите се радват, като спасят събрат от смъртта, тук сякаш се ядосваме, че ни накърняват интереса.
565
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тези които си мият зъбите също са овце. От години в нета има филмчета, които разкриват заговора на дентистите. Миенето на зъбите, всъщност разваля зъбите и ви праща в ръцете на зъболекарите които ви дерат кожата. Нищо ново
564
1
 
6
 
! Отговори
Брат Вурст преди 2 месеца
До 584: Знакът може да е жълта звезда на Давид.
563
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тези ,които се ваксинират са овце готови за заколение...