Нежеланието за ваксина в малките населени места остава

Специалистите предупреждават: Ситуацията ще бъде тежка от септември
237

В малките населени места остава проблемът с нежеланието на хората да се ваксинират. А специалистите предупреждават за вече настъпваща нова вълна от коронавирус, която ще засегне основно младите хора.

Васил живее и работи в Белгия. Казва, че около 90% от белгийците са ваксинирани, но той отказва категорично.

"Ако трябва и полиция да дойде да ме дърпа от там, ще си взема багажа и ще се прибера за България, но няма да се ваксинирам. Това е против човешките права. Живеем в такова време, че всеки има право на избор", каза той.

Д-р Джиниев е общопрактикуващ лекар, който има близо 6000 пациенти, а до момента едва 10 процента от тях са си поставили ваксини, предаде Bulgaria ON AIR.

"От февруари досега обхванатите от нас с ваксини са около 460 души, което е под 10% обхват. Най-вероятно има и хора, които са минали през зелени коридори, с тях в най-добрия случай обхватът е около 10%", заяви лекарят.

За разлика от миналата година, новата вълна ще засегне основно млади хора и деца, прогнозират здравните специалисти.

"Това, което идва е бедствие. Септември месец ще бъде много тежка ситуацията. Не трябва да се подценява. Имаме единични случаи в момента, които са много тежки, включително и една бременна жена", обясни още той.

Скептични остават и хората към ваксинирането на деца над 12 години.  Деница е ваксинирана, но не мисли да поставя ваксини на двете си деца.

"Още не се знае как ще реагират организмите, какви са последствията, иначе имат пълен имунизационен календар и двамата. Дори и да кажат, че няма да я допуснат на училище, или него на градина, няма да им поставя", подчерта тя.

Около 40% от българите са противници на ваксините. Поне 15% обаче се колебаят.

Пред някои пунктове, основно в столицата, има опашки от желаещи да се ваксинират, но в останалите населени места интересът е слаб.

"В началото на зелените коридори правехме по 300 – 400 ваксинации дневно, а понякога и повече. В момента средно около 130, до 150 човека", каза зам.-директорът на УМБАЛ "Света Анна" д-р Ивелина Георгиева.

Според председателя на БЛС, въвеждайки задължителна ваксинация няма да се постигне желаният ефект, а по-скоро ще се създаде предпоставка за напрежение сред обществото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


237
Още по темата: ваксиникоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
126
3
 
10
 
! Отговори
Пръча преди 2 години
До Коча Едва ли някой в БГ знае цената. купени са на едро от ЕС. Комисионните са взимани на много по-високо ниво от българските политици.
125
8
 
18
 
! Отговори
Bg men преди 2 години
Ами Израел? От 108 души заразени в тежко състояние около 75 от тях са с по две дози "Ваксина" ! Нима е лъжа тази новина от актуална статистика в Израел в момента,но не мисля,защото мнението ми е,че там хората имат най малко вяра в господ/какъвто и да е той/ и отчитат статистически реално ситуацията от хуманна гледна точка- човещина!!!
124
7
 
10
 
! Отговори
ТОРС преди 2 години
Преди 10-15 години на Ковида му викахме просто ОРИ или ТОРС и се взимаше една седмица лечение вкъщи. Мислите че не го помним ли?
123
9
 
5
 
! Отговори
Информирано Съгласие преди 2 години
Да поговорим малко за информираното съгласие. Това, че сте прочели нещо в Гугъл, не ви прави информирани. Има си лекари за тая работа. Ако си болен с ОРИ - отиваш на доктор и той ти казва от там нататък как се процедира.... Тва е все едно да се информирам от Гугъл, че рака е често срещан убиец и да си купя препарати за химиотерапия, за да се третирам превантивно. Нали разбирате колко нелепо е това?
122
10
 
17
 
! Отговори
Преболедувала преди 2 години
Китайската хрема я преборих с български препарат за 3 лева. Как да ме убедят да се самоубия с ваксина , като хремата се лекува с най-простите лекарства на българския пазар.Даже имам познат от Турция. Като дойде в БГ да си ги купи и да раздаде на болните в Турция.
121
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Актьорите като измрат от ваксините не знам кой ще халтуризира по-достойния материал.. Нали не мислите, че ще се разминете с две дози. Ще въведат ваксинационен календар да се бодеш по-няколко пъти годишно , за да те пуснат в някой театър и да си купиш хляб. На 5 тата доза ще издадеш багажа, защото препарата не е да те предпази, а разболее и инвалидизира в най-добрия случай. В лошия влизаш в списъка на гробарите и Поповете
120
4
 
13
 
! Отговори
Германия преди 2 години
Аз казвам, че съм с две игли на Астра и всички ме гледат със съжаление и ме оставят на мира. Никой не ми иска сертификата.
119
5
 
19
 
! Отговори
Не спорете с ваксъри преди 2 години
Няма смисъл. Измислете си една реплика, която да ви защитава от ваксъри, напр: "Аз имам антитела", след което им обръщате гръб и си заминавате да си вършите работата.
118
6
 
30
 
! Отговори
Тромба преди 2 години
Помните ли как показваха китайците, дето падат по улицата и умират на място? А помните ли италианската болница, а саркофазите? А помните ли кувиозите, маските? Помните ли локдауна? Помните ли как ни караха да се ваксинираме, щото да сме отговорни към възрастните? А помните ли как ни казаха, че дори ваксинираните пренасят заразата? А помните ли тромбозите? Всеки ден различно нещо измислят. Това няма да спре - не им обръщайте внимание. Измислете си една реплика и като стане дума, я повтаряйте.
117
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ми не, а и нямам намерение освен ако ни депортират в Аушвиц.
116
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксинирахте ли се?
115
15
 
10
 
! Отговори
Много сме умни? преди 2 години
В никакъв случай не се ваксинирате, ваксината види до поява на трето око, контакт с НЛО и повишаване на солидарността. НЕ, по-добре е да пушите по 3 кутии цигари на ден , пиите по коли ракия и яжте по щафета салам за 2 лв, доказано е от бай бг гении ,че не води до рак.
114
29
 
2
 
! Отговори
Лилияна преди 2 години
Като искате не се ваксинирайте, какъв ви в проблема? Пак ще може да си ходете на работа, само заплатата ще ви е замразена, но който си е работлив пак ще се наслаждава на труда си. Няма да посещавате културни събития, но те и без това са за нас по-достойните. Единствения проблем ще ограничението за магазина, но ше създадем неправителственни организации за разпределение на храни за прокажените( разбирай- неваксинираните)
113
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колеги антиковидари, всичко е под контрол, нали? Спокоен си лягам неваксиниран. До утре.
112
5
 
11
 
! Отговори
Секс на разбрЪкано преди 2 години
Очаквам скоро да ни заобясняват как и секса е много опасен, защото разнася кови.
111
2
 
27
 
! Отговори
Безплатни ваксини преди 2 години
Безплатно е само сиренцето в капана на мишката. Колко пари е дала държавата за тия ваксини? Голяма тайна - даже и новите депутати не искат да я разкрият.
110
2
 
24
 
! Отговори
Коча преди 2 години
Имаме милиони ваксини , които никой не иска да си ги бодне.Изкрарайте на светло на какви цени са купени и кой какви комисионни е прибирал.
109
2
 
27
 
! Отговори
MALKO FAKTI: преди 2 години
Положителен тест за наличие на вируса (SARS-COV-2), не ви прави болни, а заразени. Напомням. Ваксинираните също пренасят вируса. С оглед на казаното - няма значение дали си ваксиниран или не-ваксиниран, след като и в двата случая пренасяш вируса и може да го лепнеш я на баба ти, я на дядо ти.
108
2
 
14
 
! Отговори
100% реалист преди 2 години
Бъларите сме с традиции и не сме много по модерните течения на запад. Слушаме чалга и избираме Слави. Как си мислите че ще ни агитирате да се набоцкаме с нещо, което не се знае, добре ли е или зле???
107
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пий и по чашка червено вино, убива вироса и подобрява настроението. Доказано е.