Нежеланието за ваксина в малките населени места остава

Специалистите предупреждават: Ситуацията ще бъде тежка от септември
237

В малките населени места остава проблемът с нежеланието на хората да се ваксинират. А специалистите предупреждават за вече настъпваща нова вълна от коронавирус, която ще засегне основно младите хора.

Васил живее и работи в Белгия. Казва, че около 90% от белгийците са ваксинирани, но той отказва категорично.

"Ако трябва и полиция да дойде да ме дърпа от там, ще си взема багажа и ще се прибера за България, но няма да се ваксинирам. Това е против човешките права. Живеем в такова време, че всеки има право на избор", каза той.

Д-р Джиниев е общопрактикуващ лекар, който има близо 6000 пациенти, а до момента едва 10 процента от тях са си поставили ваксини, предаде Bulgaria ON AIR.

"От февруари досега обхванатите от нас с ваксини са около 460 души, което е под 10% обхват. Най-вероятно има и хора, които са минали през зелени коридори, с тях в най-добрия случай обхватът е около 10%", заяви лекарят.

За разлика от миналата година, новата вълна ще засегне основно млади хора и деца, прогнозират здравните специалисти.

"Това, което идва е бедствие. Септември месец ще бъде много тежка ситуацията. Не трябва да се подценява. Имаме единични случаи в момента, които са много тежки, включително и една бременна жена", обясни още той.

Скептични остават и хората към ваксинирането на деца над 12 години.  Деница е ваксинирана, но не мисли да поставя ваксини на двете си деца.

"Още не се знае как ще реагират организмите, какви са последствията, иначе имат пълен имунизационен календар и двамата. Дори и да кажат, че няма да я допуснат на училище, или него на градина, няма да им поставя", подчерта тя.

Около 40% от българите са противници на ваксините. Поне 15% обаче се колебаят.

Пред някои пунктове, основно в столицата, има опашки от желаещи да се ваксинират, но в останалите населени места интересът е слаб.

"В началото на зелените коридори правехме по 300 – 400 ваксинации дневно, а понякога и повече. В момента средно около 130, до 150 човека", каза зам.-директорът на УМБАЛ "Света Анна" д-р Ивелина Георгиева.

Според председателя на БЛС, въвеждайки задължителна ваксинация няма да се постигне желаният ефект, а по-скоро ще се създаде предпоставка за напрежение сред обществото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


237
Още по темата: ваксиникоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
146
3
 
13
 
! Отговори
стъкмистика преди 2 години
Около 800 % вече са боцнати по целия свят. Към 5-6 милиарда човека са това. *** как ви клатят чак смешно става.
145
6
 
27
 
! Отговори
ЖИВИТЕ МЪРТВИ преди 2 години
скоро всички набучени ще се третират като във филма ЖИВИТЕ МЪРТВИ, единствено решение изстрел в главата, спокойно все ще дойде това време
144
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Заминавайте да се ваксинирате,стига сте писали глупости.
143
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До лешояд, и ние вашето не искаме,Айде по малките населени места
142
4
 
34
 
! Отговори
Лешояд преди 2 години
Абе пичове! Вие нали сте ваксинирани? Значи с нищо не ви заплашваме, че ние не сме. Не ви щем грижата, не ви щем ваксините, не ви щем и мнението.
141
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Малките населени места + римляните, са модерните антиваксари, смятай на кви се обръща внимание.
140
33
 
8
 
! Отговори
Уви преди 2 години
Забележително е, че има по тези ширини толкова много нагли, но с огромни претенции хора, които нямат никакво разбиране за общност. Това е причината да не желаят да се ваксинира, защото са безотговорни както към себе си, така и към другите.
139
5
 
23
 
! Отговори
От село преди 2 години
Не че не желая ами пазя мойта доза ваксина за вас - двойна защита.
138
8
 
35
 
! Отговори
зиези преди 2 години
Така сме оцелели хиляди години и така ще оцелеем. Защото нямаме доверие. Това е правилно. Глобалистите се захванаха с грешния народ.
137
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Идвала вълната,те явно по сателита я следят както и с гриповете.Вирусите като мутират винаги в историята стават по слаби а тук обраното.Значи човек бърка в него и явно ги пускат за да предвиждат вълните.Тя ваксината нали не пази от Делта(или Шмайзера пази от всичко)трябва три игли,после 10 игли.Не бива да позволяваме това защото така ще продължи години.Лекарите да изкарат да го видим този вирус а службите да търсят кой го пусна
136
2
 
23
 
! Отговори
Застраховка преди 2 години
Какви 100 000 лв - един човешки живот струва много повече. Но иначе съм съгласен към декларацията да има и една застраховка живот - безплатна, като ваксината. :)
135
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксината да се птедлага със застраховка живот за 100 000 лв , при увреждане и смърт застрахователя да изплати сумата на застрахования или наследниците.Капавата държава дори разходите за погребения не поема.
134
4
 
25
 
! Отговори
Отговорен преди 2 години
Нямам ваксина. Държавата кога ще премахне декларациите за информирано съгласие и ще поеме отговорност за гражданите си?
133
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
в малките населени места знаят за Грипа откак се помнят. До сега не е имало апокалипсис, няма и да има след прекръстването му с друго име.
132
3
 
3
 
! Отговори
тъгътъгъ преди 2 години
_,.нямАВирос.,_
131
1
 
4
 
! Отговори
до глъТката въздух преди 2 години
До Анонимен - не, не беше ТОРС и ОРИ. Беше калпавото управление на един сатрап.
130
21
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А пролетта, когато 10 000 българи бяха в болниците и се бориха за глътка въздух, и имахме най-високата смъртност в целия свят, и това ли беше ОРИ? Какъв цинизъм и късоумие!
129
17
 
8
 
! Отговори
Осведомен преди 2 години
Направете я задължителна и като ме извика личната лекарка, ще се ваксинирам.
128
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Между впрочем прочетох, че Бутан е ваксинирал 80% от населението си. Оползотворили са подарените ваксини. Браво! Дайте им още.
127
6
 
15
 
! Отговори
Ще се ваксинирам преди 2 години
Само премахнете декларацията. Държавата трябва да носи отговорност, ако нещо стане с мен. Когато оправите тази подробност - ще се ваксинирам. Не съм против ваксините.