Нежеланието за ваксина в малките населени места остава

Специалистите предупреждават: Ситуацията ще бъде тежка от септември
237

В малките населени места остава проблемът с нежеланието на хората да се ваксинират. А специалистите предупреждават за вече настъпваща нова вълна от коронавирус, която ще засегне основно младите хора.

Васил живее и работи в Белгия. Казва, че около 90% от белгийците са ваксинирани, но той отказва категорично.

"Ако трябва и полиция да дойде да ме дърпа от там, ще си взема багажа и ще се прибера за България, но няма да се ваксинирам. Това е против човешките права. Живеем в такова време, че всеки има право на избор", каза той.

Д-р Джиниев е общопрактикуващ лекар, който има близо 6000 пациенти, а до момента едва 10 процента от тях са си поставили ваксини, предаде Bulgaria ON AIR.

"От февруари досега обхванатите от нас с ваксини са около 460 души, което е под 10% обхват. Най-вероятно има и хора, които са минали през зелени коридори, с тях в най-добрия случай обхватът е около 10%", заяви лекарят.

За разлика от миналата година, новата вълна ще засегне основно млади хора и деца, прогнозират здравните специалисти.

"Това, което идва е бедствие. Септември месец ще бъде много тежка ситуацията. Не трябва да се подценява. Имаме единични случаи в момента, които са много тежки, включително и една бременна жена", обясни още той.

Скептични остават и хората към ваксинирането на деца над 12 години.  Деница е ваксинирана, но не мисли да поставя ваксини на двете си деца.

"Още не се знае как ще реагират организмите, какви са последствията, иначе имат пълен имунизационен календар и двамата. Дори и да кажат, че няма да я допуснат на училище, или него на градина, няма да им поставя", подчерта тя.

Около 40% от българите са противници на ваксините. Поне 15% обаче се колебаят.

Пред някои пунктове, основно в столицата, има опашки от желаещи да се ваксинират, но в останалите населени места интересът е слаб.

"В началото на зелените коридори правехме по 300 – 400 ваксинации дневно, а понякога и повече. В момента средно около 130, до 150 човека", каза зам.-директорът на УМБАЛ "Света Анна" д-р Ивелина Георгиева.

Според председателя на БЛС, въвеждайки задължителна ваксинация няма да се постигне желаният ефект, а по-скоро ще се създаде предпоставка за напрежение сред обществото.


237
Още по темата: ваксиникоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
163
32
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Нормално е неграмотните в малките населени места, които не пътуват никъде и не знаят нищо, да не искат да се ваксинират. Даже и римляните са по-умни от тези хора.
162
4
 
12
 
! Отговори
17 преди 2 месеца
Намерете и отделете 3 часа да изгледате това историческо предаване с Робърт Малоун. Има го и в Bitchute. Ще ви се отворят очите, защото за опасностите говорят учени.
161
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Д-р Робърт Малоун, изобретил иРНК технологията изрази скептичността си към т.нар. "ваксина" в 3-часовия подкаст на Dark Horse, разбира се цензуриран от Ютуб. На 18 юли в Туитър заяви, че не обмисля самоубийство. И заяви, че му е много смешно като го нарекат "антиваксър" - него вирусолог от над 30 години.
160
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Кви ваксини бре? Това са БИОПРОДУКТИ в експериментална фаза!
159
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Стига с тези ваксини. Вирусът и пандемията са организирани за да ваксинират хората. Причината дори не е печалба, а извратеното желание на шепа по бъркани да контролират света. Хора, мислете, четете различни източници и не вярвайте на официалните медии. Дефиниция за ЕПИДЕМИЯ, ДОРИ НЕ ПАНДЕМИЯ СА 200 БОЛНИ на 10 000 души. Ако не се обединим и не противодействаме, скоро няма да има спасение за нас
158
3
 
13
 
! Отговори
стъкмистика преди 2 месеца
Около 800 % вече са боцнати по целия свят. Към 5-6 милиарда човека са това. *** как ви клатят чак смешно става.
157
6
 
27
 
! Отговори
ЖИВИТЕ МЪРТВИ преди 2 месеца
скоро всички набучени ще се третират като във филма ЖИВИТЕ МЪРТВИ, единствено решение изстрел в главата, спокойно все ще дойде това време
156
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Заминавайте да се ваксинирате,стига сте писали глупости.
155
7
 
32
 
! Отговори
Бря ут кадя преди 2 месеца
Разбиране за общност било да се бодеш с експериментална игла срещу бързо мутиращ щам грип. Не разбрахте ли че ваксините не предпазват от заразяване и разболяване. Леко прекарване друг път. Най-много да си отключите някое автоимунно заболяване заради това.
154
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До лешояд, и ние вашето не искаме,Айде по малките населени места
153
4
 
34
 
! Отговори
Лешояд преди 2 месеца
Абе пичове! Вие нали сте ваксинирани? Значи с нищо не ви заплашваме, че ние не сме. Не ви щем грижата, не ви щем ваксините, не ви щем и мнението.
152
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Малките населени места + римляните, са модерните антиваксари, смятай на кви се обръща внимание.
151
33
 
8
 
! Отговори
Уви преди 2 месеца
Забележително е, че има по тези ширини толкова много нагли, но с огромни претенции хора, които нямат никакво разбиране за общност. Това е причината да не желаят да се ваксинира, защото са безотговорни както към себе си, така и към другите.
150
5
 
23
 
! Отговори
От село преди 2 месеца
Не че не желая ами пазя мойта доза ваксина за вас - двойна защита.
149
8
 
35
 
! Отговори
зиези преди 2 месеца
Така сме оцелели хиляди години и така ще оцелеем. Защото нямаме доверие. Това е правилно. Глобалистите се захванаха с грешния народ.
148
3
 
1
 
! Отговори
Друг преди 2 месеца
Настинката винаги идва като преглътнат ***. Така че пада голямо плюене на село двора голям. Иначе само се опитва да пробие гадината, като нахален имунизатор иглата. май харесва влагата иначе обвивката му е нетрайна.
147
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Идвала вълната,те явно по сателита я следят както и с гриповете.Вирусите като мутират винаги в историята стават по слаби а тук обраното.Значи човек бърка в него и явно ги пускат за да предвиждат вълните.Тя ваксината нали не пази от Делта(или Шмайзера пази от всичко)трябва три игли,после 10 игли.Не бива да позволяваме това защото така ще продължи години.Лекарите да изкарат да го видим този вирус а службите да търсят кой го пусна
146
2
 
23
 
! Отговори
Застраховка преди 2 месеца
Какви 100 000 лв - един човешки живот струва много повече. Но иначе съм съгласен към декларацията да има и една застраховка живот - безплатна, като ваксината. :)
145
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ваксината да се птедлага със застраховка живот за 100 000 лв , при увреждане и смърт застрахователя да изплати сумата на застрахования или наследниците.Капавата държава дори разходите за погребения не поема.
144
4
 
25
 
! Отговори
Отговорен преди 2 месеца
Нямам ваксина. Държавата кога ще премахне декларациите за информирано съгласие и ще поеме отговорност за гражданите си?