Проф. Кантарджиев: Това е последната спокойна седмица относно COVID-19

Ваксините предпозват и от "Делта" варианта, каза проф. Тодор Каранджиев
27 юли 2021 12:14, Ния Христова
403
Проф. Кантарджиев: Това е последната спокойна седмица относно COVID-19
Снимка: БГНЕС
Това е последната спокойна седмица по отношение на разпространението на коронавируса - имаме фалшиво епидемично благополучие. Това каза пред Агнеция "Фокус" консултантът по ваксинационния процес към Столична община проф. Тодор Кантарджиев.
 
Според него здравната система трябва да се подготви, а хората да се ваксинират. Той заяви, че броят на ваксинираните у нас е обидно нисък за европейска държава.
Още по темата
 
"Измина последната спокойна седмица по отношение епидемичното разпространение на коронавируса, но това не бива да ни стресира. От тази седмица вече продуктивното число расте и 1000 болни заразяват 1025 души", уточни още проф. Кантарджиев.
 
Той посочи, че открито се срещаме с приятели, да посещаваме мероприятия и фестивали, но броят на заразените ще продължи да нараства през следващия месец. 
 
Проф. Тодор Кантарджиев обясни, че ваксините, които се прилагат в България предпазват и от "Делта" варианта.
 
Професорът коментира, че на 1000 преболедували седем души могат да повторят инфекцията, а около 5% от ваксинираните биха могли да се разболеят, но ще прекарат инфекцията леко. Преболедувалите трябва да изчакат между три и шест месеца, за да се ваксинират и да получат силен имунен отговор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


403
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
61
 
! Отговори
:) преди 2 години
Бай Шиле, като вожда, болен от пристрастяване към медийни изяви. Спрете да го каните!
2
4
 
79
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Проф. Кантарджиев: Това е последната спокойна седмица относно COVID-19"........................ Смятате да удвоите воя за ваксините през следващата седмица ли?
1
6
 
76
 
! Отговори
С преди 2 години
Тази последна спокойна седмица го чета от юни месец...