Проф. Кожухарова: Министърът е против задължителната ваксинация

Срам ме е да кажа процента ваксинирани медици, заяви тя
Обновена: 27 юли 2021 09:19 | 27 юли 2021 09:18, Елка Василева
176
Проф. Кожухарова: Министърът е против задължителната ваксинация
Кадър: bTV

„Срам ме е да кажа какъв е процентът на ваксинираните срещу COVID-19 медици у нас“, каза проф. Мира Кожухарова пред bTV.

По думите й той е крайно недостатъчно и последно е бил около 20%.

„Разбира се много от тях са и преболедували и имат имунитет“, уточнява тя.

Още по темата

„Трябва да се вземат мерки с оглед на предстоящата вълна. Имаш контакти с пациенти, но още по-лошото е, ако ти си заразиш пациента – човека, който почти си излекувал, и вземе че умре заради теб. Това е непростимо“, смята Кожухарова.

На въпрос дали ваксинацията трябва да стане задължителна за някои групи от хора, Кожухарова каза, че засега няма такъв план у нас.

„Май всички западни демокрации минават през това да въведат задължителна ваксинация, но министърът е твърдо убеден, че хората трябва да вземат разумно решение самостоятелно. Разбира се, епидемиолозите сме на друго мнение, но допускам, че той е прав“, каза Кожухарова.

Според нея следващата вълна на коронавируса у нас няма да бъде по-коварна от предходните, но е важно всеки да се ваксинира – по-добре рано, отколкото късно.

„Единствената реална мярка, с която разполагаме е ваксината. Видяхме, че всички други мерки и да действат, действат в малка степен. Ваксината е това, което за момента може да ни даде глътка спокойствие“, казва Кожухарова.

Тя е категорична, че училища и детски градини трябва да се затворят последни при една нова силна вълна на COVID-19.

„Един нищожен процент от учебните заведения имат висок процент ваксинирани. Ако нещо зависи от мен, аз бих направила така, че училищата да не се затварят или да са най-последните, които да бъдат затворени“, каза още проф. Кожухарова.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


176
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
3
 
17
 
! Отговори
Antvx преди 2 години
"...е твърдо убеден, че хората трябва да вземат разумно решение самостоятелно. Разбира се, епидемиолозите сме на друго мнение".Начи викаш епидемиолозите не сте съгласни хората да взимаме самостоятелно решение, което смятаме за разумно? За нашето здраве разумно? Даже и говориш като вещица.
67
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дъртият караконджулоще от сутринта реве ,че не изпълнява таргета за бройда умрели, тцтц. Ще й резнат комисионната. Вампирът публично да се ваксинира заедно с всички роднини. Нека дадат пример лично участвайки в експерименталните изледвания на Бил Гей.
66
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
абе вижте какво става в Израел бе, какво ми говорите за ваксинации че и задължителни при положение че тази измислена "вакксина" въобще не върши никаква работа, дори напротив....
65
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази е рекордьор по пропаганда. Много алчна баба се оказа. Осигурява си внуците сигурно.
64
3
 
6
 
! Отговори
човек преди 2 години
До: номер 70 (Бау) Бе ти не спря да джафкаш бе! Аре кротни се малко! Прочети ми предишния коментар и ще разбереш какви аргументи имам. В някои държави като Исландия (и не само) сред болните с коронавирус има голям процент (не всички) ваксинирани и с двете дози от ваксините. Причината? Защото първо, те не са още преболедували, и второ заразяват се и се разболяват предимно с новия, делта вариант на вируса, който явно успява да избегне ваксините. Това са официални данни.
63
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Професори и академици се държат като търговски пътници на фармацевтични компании. Вместо да ни пробутват експериментални препарати, неодобрени дори в страните където се произвеждат, нека тези "умни глави" насочат усилията и съветите си за подобряване възможностите за лечение.
62
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всеки си преценява за себе си. Това е избор. За мен ваксините като изтекат и се изхвърлят, след това ще бъдат само по аптеките. Който иска да се ваксинира, ще си я закупи. Държавата е изхарчила половин милиард евро само за ваксини. Това е голям разход, поръчки няма да се правят вече.
61
20
 
7
 
! Отговори
до 71 преди 2 години
Абсолютни глупости. Има хора, които се разболяват по няколко пъти. Ваксината дава най-силен имунитет.
60
0
 
6
 
! Отговори
Мяу преди 2 години
САЩ оставят границите си затворениВ момента ограничението е И за ВАКСИНИРАНИ и тествани пътници
59
8
 
8
 
! Отговори
до 71 преди 2 години
Обясни, драги ми смехурко, защо в Корея има заболели за ТРЕТИ път от КОВИД-19. Брат ми се разболя 2 пъти, защото и той много знаеше какъв имунитет имал и вторият път беше много по-тежко. Много моля. Айде марш сега да бачкаме за 2000лв. и да не се пънем да правим наука и да мислим. Не ти се отдава. Мерси.
58
0
 
0
 
! Отговори
Много зле преди 2 години
Тази и Виденов бих ги ваксинирал 6÷7пъти и бих ги оставил на пустинен остров.
57
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хаха, западните демокрации наложили задължителното ваксиниране!Без коментар.
56
9
 
6
 
! Отговори
човек преди 2 години
До: номер 57 Ще ти обясня ако имаш потенциал да мислиш за да ме разбереш: Всички ваксини срещу коронавируса изграждат имунитет срещу един спайк протеин.В хода на разпространение на пандемията този протеин мутира. Мутират и други протеини, но не всички. Ако мутират много протеини, тогава се получава съвсем нов щам.Когато се заразиш с истинския вирус, ти добиваш имунитет (разбира се по трудния начин) срещу всички протеини, а те са стотици!Коя е по-добрата имунизация как мислиш?
55
16
 
3
 
! Отговори
Бay преди 2 години
Една от любимите глупости на *** е: "ваксините не спират вируса!" Тези % колко е ефективна ваксината според вас какви са? Да не са 100% ама не са и 0% ... иРНК са 90+% все пак . Векторните са наистина слабички, но пак не са 0.
54
0
 
8
 
! Отговори
Въпросче преди 2 години
А Вожда на народонаселението, Падишаха на територията, Най-добрият приятел на Ердоган кога ще се ваксинира?
53
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не знам защо се пеняват толкова. Предлагат ти ваксина, ако щеш. Ако си нямал придружаващи болести и си могъл да се ваксинираш - твой избор. Обаче, ако се разболееш от корона и си за болница, да не ревеш, че няма кой и къде да те лекува. Защото и лекарите не искат да ваксинират и бъдещите пациенти. Толкова е просто. Утре, ако болниците са претъпкани и няма къде *** или баща ти да лекуват, - ти си го избрал.
52
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Професори и академици се държат като търговски пътници на служба на фармацевтични компании. Никой не дава анализ на ситуацията с лечението на Covid . Нашите доктори също върнаха доста хора от оня свят. Кои са причините за успешно лечение и кой и къде бърка в случай , че имаме починал. Към подобряване на възможностите за лечение трябва да насочат мислите и съветите си т. нар. умни глави а не да ни пробутват експериментални препарати, нерегистрирани официално дори в страните на производство.
51
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До49 До 39 ,то се видя май ,че и с тия ваксини няма да се получи стадния имунитет .Ваксините не спират вируса ,само предпазват от тежко боледуване .
50
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
1) "Срам ме е да кажа какъв е процентът на ваксинираните срещу COVID-19 медици у нас";2) "Разбира се много от тях са и преболедували и имат имунитет", уточнява тя."Тогава от какво те е срам?Хората си имат имунитет. Освен това и те са лекари, не си само ти нали? Явно не са глупави.
49
4
 
3
 
! Отговори
До 55 преди 2 години
Много удобно си пропуснал да споменеш колко смъртни случаи имат евреите и дали здравната ум система е претоварена.Пропуснал си да споменеш и колко тежко заразените ваксинирани са прекарали вируса.Но...кой ти глеса тези подромности...важното е...долу ваксините...лъжат ни...ии...велика конспирация на илюминатите...за да не позволят на *** да ходи в гърция на море или да пие в кръчмата.