Проф. Витанов: В края на август по 1500 заразени дневно

"Вярвам, че хората на доц. Кунчев ще се справят", каза математикът
27 юли 2021 14:30, Ния Христова
398
Броят на новозаразените с COVID-19 за денонощието е започнал да се покачва - вече близо 1% от направените тестове. В болница за лечение са приети 729 пациенти.
 
"Продължават прогнозите, че ако не спазваме мерките и ваксинацията не се засили, наесен ни очаква нова вълна. Броят на заразените ще продължи да се покачва плавно през август", това прогнозира пред Bulgaria ON AIR математикът от БАН проф. Николай Витанов. 
 
Според него в края на август ще достигнем по 1500 заразени на ден, а най-критична ще е втората половина на септември.
 
"Трябва да сме под 200 случая на ден на 3 август, ако противодействат успешно. След това на 13 август трябва да сме под 400, на 23 август - под 800, а в края на август - под 1500. Вървим малко над този график, но вярвам, че хората на доц. Кунчев ще успеят да го спазят. Надигането ще започне август, съществените проблеми - септември", обясни проф. Витанов.
 
Междувременно започнаха заседанията на областните кризисни щабове, който бяха разпоредени със заповед на здравния министър д-р Стойчо Кацаров. Директорите на РЗИ-тата трябва да представят план за справяне с пандемията. 
 
Желаещите да се ваксинират българи остават малко. Страната ни обаче остава в "зелената зона" по разпространение на коронавируса. Във всички 28 области у нас заболеваемостта е под 100 на 100 000 души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


398
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
274
1
 
2
 
! Отговори
размишляващ преди 2 години
До На този 302Ами я си представи, че никой не му плаща и никой нищо не му подшушва. Сещаш ли се какво излиза тогава - Витанов е гений. А според мен, Витанов може и да е гений, но е ***, щом продължава да се опитва да налива акъл в главата на питешката част от племето.
273
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До края на август витанчо да е в панделата.
272
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ефекта от ваксата ще се усети след 1-2 години,когато се види, че адски трудно ще се правят деца. За мен тая вакса е тва, да се спре растящата популация.
271
4
 
5
 
! Отговори
БРЦК преди 2 години
Витанов е престъпник . Убиец на хора и мизерен продажник. Щеъумрем на фронтовата линияза да защитим националната свобода на нашия род -Български . Имаме достатъчно примери за саможертва в нашата Българска история . С кръвта си ще извоюваме свободата си -ГАВРИЛ ЪТЕВ - Г. БЕНКОВСКИ 4 РЕВ. ОКРЪГ. СВОБОДА ИЛИ СМЪРТ.
270
1
 
11
 
! Отговори
Плъх преди 2 години
Този е за ....наред с ***, Коце - ботокса , Кунчев и Кантарджиев! Виновници за множество инфаркти и инсулти получени вследствие насажданият постоянен страх и стрес главно сред възрастните ! Хората ,които насаждат с непозволени средства страхове в обществото ползвайки облагите на телевизия и въобще медийте носят съдебна отговорност и трябва да си платят ! Казах!
269
1
 
9
 
! Отговори
Тоест преди 2 години
''Желаещите да се ваксинират българи остават малко. Страната ни обаче остава в "зелената зона" по разпространение на коронавируса.''Ами по ясно от това...
268
0
 
5
 
! Отговори
o/o преди 2 години
алоо днес.бг , кажете колко ви плащат за да показвате тая пиянска физиономия да плаши хората. а сега трийте коментара ми . в това сте много добри
267
0
 
7
 
! Отговори
Handel преди 2 години
До Анонимен 306"Насаждането на страх и паника е престъпление."От 4 "топ" новини на агенцията ПИК три са за тиkвоча и бьлвочите му и за корона вируса.Ако перефразирам един руски виц "Ако Xитлеp притежаваше агенция ПИК сега всеки щеше да мисли че той е спечелил войната"
266
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Насаждането на страх и паника е престъпление.
265
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А ония другия пак брадат математик, но по-млад къде изчезна? Последно пак заплашваше и каза че ще ваксинира дъщеря си. Да не се е споминал нещо той ли дъщерята, а?
264
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Математиката е човешка измишльотина.Календарът също е не точен .На всяка 4 -та година от календара добавят 29 февруари (високосна година)
263
1
 
21
 
! Отговори
На този преди 2 години
На този кой му плаща,да му приседнат парите дано.Има гнило в цялата работа,дори балъците ,облъчени овце,подсъзнателно го знаят.Няма как прогнозите на някой си математик все да съвпадат с природните стихии-каквато би трябвало да е един вирус.Или изкуствено се пръска това което си е геноцид или се манипулират данните.Но уви,облъчените приемат всичко за чиста монета.Добре че не са мнозинство
262
2
 
12
 
! Отговори
Бспар преди 2 години
Тия братче не са вирусолози а врачки,на боб гледат на *** познават!!!
261
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А ония професор ли беше Мутафчийски осъдиха ли го вече? Нали същия заплашваше че яко ще се мре и с едни чували с трупове в зали и детски площадки. На този е ред за това че заплашва и се прави на вещица. 1500 цирея да му цъфнат на зад ника.
260
5
 
3
 
! Отговори
споко преди 2 години
И 15000 на ден да има стъкмистиците ща замажат работата.Като гледам тези дето излязаоха положителни днес ги няма в единният информационен портал за ковид.Още от сега са почнали да крият бройките .Ония с хотелите са си платили и поне до края на октомври няма да се регистрират всичките.Като падне снега да вадят парите ония със зимните куроорти защото иначе-лошо.Да се поучат от тези с летните!
259
7
 
4
 
! Отговори
Waffen SS преди 2 години
Ритмично и спокойно,поехме "нагоре по лай-яната река ,без гребла".Но след не продължителен интервал от време, ще грабнем греблата и устремно и с небивал ентусиазъм за загребем по съща река и в същата посока.Е, след това ще има вайкане , плач ,но ние сме корифеи в тази насока
258
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имал е предвид по 1.5М на ден заразени, изпуснал е няколко нули отзад в прогнозата си.
257
1
 
17
 
! Отговори
Добре де преди 2 години
тоя бурсук нали беше изморен и не искаше повече да дава интервюта!??!?!?!? Що пак се влачи като по медиите?
256
3
 
22
 
! Отговори
aa преди 2 години
новото правителство ще каже коко са, ти няма да кажеш.иначе направихте гуши от комисионни , ще ги повръщате тези пари
255
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И на тоя ще му секнат интервютата както на Габровски например.