Гърция не посяга към строги COVID мерки въпреки ръста на случаите

Засилва се контролът на полицията в туристическите райони
Обновена: 28 юли 2021 10:12 | 28 юли 2021 10:12, Елка Василева
12
Гърция не посяга към строги COVID мерки въпреки ръста на случаите
Снимка: архив, БГНЕС

3600 души са заразени с коронавирус за едно денонощие в Гърция.

Независимо от това гръцкото правителство не планира да въведе строги ограничителни мерки въпреки растящия брой на новозаразени с коронавируса. Това заяви министърът на туризма Харис Теохарис, предаде БНР.

Властите съобщават, че се засилва контролът на полицията в туристическите райони.

Още по темата
Вече затварят заведения, които имат повече клиенти от допустимия брой и не спазват мерките.

Наложените ограничения на остров Миконос не доведоха до резултат, коментират медиите. Местната власт на островите иска повече контрол, но не и строга карантина.

Според лекарите в последните дни огнища на бързо разпространение на Делта варианта са островите и детските лагери.

Остров Кастелоризо, където всички жители са ваксинирани и няма заразени с вируса, се превърна в световен хит за туристите. Всички хотели са резервирани напълно и за септември.

След протестите в Гърция срещу задължителното ваксиниране премиерът Кириакос Мицотакис съобщи в парламента, че няма да задължават учителите да се имунизират.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
6
 
! Отговори
Коприва преди 2 години
Пез лятото е по-добре да се изкара - тялото е по-добре запасено с витамини и няма температурен стрес, няма и зимното обездвижване, което блокира кръвта и лимфата. Уязвимите хора с други заболявания и непоносимост към горещини трябва да се погрижат за себе, съобразно състоянието си. Всеки сам да си прецени, защото и сам си пати от грешките си. За мен ваксината е грешен ход. Силният имунитет е правилния ход.
11
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поздрави от керамоти. Тук има повече българи от колкото гърци. На всякъде се чува българска реч и се виждат български коли. Телевизора в хотела е с приемник на Булсат. Тук маски носят само продавачи и сервитьори. В магазина никой не слага маска. Все едно няма вирус
10
0
 
18
 
! Отговори
Галин Костов преди 2 години
"Остров Кастелоризо, където всички жители са ваксинирани и няма заразени с вируса, се превърна в световен хит за туристите."- Ето до къде водят манипулациите. Това че са ваксинирани не значи че не могат да се заразят и да ритнат камбаната или че не могат да заразят някой ваксиниран, но непреболедувал турист.
9
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За какво са ни всичките теци мерки не мога да разбера.
8
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
е много ясно защо неправят нищо,парите на туристите неса 0заразени,да мине август месец и ще влязът строгите мерки и то във всички държави
7
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще ги включат в червената зона и всичко ще приключи.
6
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чудно още колко време ще им трябва на византийците да загреят, че локдауните, маските, мерките и масовата ваксинация ги докараха до нов бум на заболели?
5
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не само на учителите, съвсем скоро ще отпадне задължителната ваксина и за други сектори, до миналата седмица тоя приказваше, че който не се ваксинира, ще бъде в неплатен. Ама гърците протестират яко, дори по новините не са показали истинския мащаб на техните протести, разгледайте в нета какви протести правят, а не квото битивиту ви покаже....
4
4
 
29
 
! Отговори
Док преди 2 години
Стига бе, гърците нещо поомекнали след масова отмяна на резервации, а? Иначе голям го вадеха срещу вируса. То не беше локдауни, смс-и за излизане, ограничение за движение м/у областите, все демократични мерки. И то при пъти по-малко заразени от сега. Явно евракис за сиртакис свършиха и най-накрая им дойде втория акъл. Нищо, при такива новини му се види края на световния цирк, наречен Ковид.
3
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А научиха си урока по трудния начин.Затвориха и задържаха заразата и като отвориха за сезона тя плъзна естествено.Сега няма да затягат,разбраха,че трябва да премине през населението или горят!
2
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да се ваксинират е правилно да се каже, а не да се имунизират.
1
0
 
16
 
! Отговори
ъъъ преди 2 години
Интересува ме колко вируса е заловила полицията в туристическите райони, не става ясно.