Проф. Кантарджиев: 25 поставени ваксини означават 1 спасен живот

В 4 области у нас Делта вариантът преобладава, до месец ще е доминиращ
Обновена: 29 юли 2021 09:01 | 29 юли 2021 09:00, Елка Василева
296
Проф. Кантарджиев: 25 поставени ваксини означават 1 спасен живот
Снимка: архив, БГНЕС

„В страната около половината случаи в София-град, Софийска, Пловдивска и Бургаска област са на Делта варианта. В другите области процентът е малко по-нисък. Индийският вариант се различава по своето разпространение доста от британския, защото количеството на вируса в носоглътката е няколкостотин пъти по-голямо. В рамките на месец този щам ще доминира у нас”. Това заяви консултантът по ваксинации на столицата проф. Тодор Кантарджиев пред Нова тв.

По думите му хората са забравили за вируса и не се говори за ваксинация.

Още по темата

„Провежда се една невидима ваксинационна кампания. Трябва да се обясни на хората спокойно, че трябва да се имунизират, това е най-важното в момента, защото 25 поставени ваксини означават 1 спасен човешки живот. Трябва да се убеждават и родителите, защото децата над 12-годишна възраст също е хубаво да се имунизират. Колкото повече ваксини сложим, толкова по-подготвени ще бъдем“, заяви професорът.

Той коментира и изказването на Кацаров, че грешната стратегия за ваксиниране е отнела живота на 10 000 души.

„Първо, аз не съм член на щаба по ваксинирането, затова ще говоря като независим експерт, лекар и гражданин. Не е достойно лекар да говори така за лекари и точно тази цифра кой му я каза? Защо не 11 000 или 9000? Това създава недоверие и после се чудим защо хората не се ваксинират. Ако 2020 г. пролетта не бяха мерките и имахме по 5000 заразени, знаете ли какво щеше да стане със системата на здравеопазването? Лекарите нямаха маски и ръкавици. Нормалните хора оцениха това, което направихме тогава”, категоричен бе Тодор Кантарджиев.

И добави, че от както д-р Кацаров е министър на здравеопазването, броят на ваксинираните постоянно намалява.

„Първата компания, която предложи готова ваксина, беше AstraZeneca. За съжаление, видяхте какво стана в следващите месеци. Голяма част от нещата бяха пресилени в медиите. Сега г-н Кацаров ще има възможност да дарява и продава ваксини. Мисля, че това трябваше да стане още преди два месеца, вместо да се занимава с други по-несъществени неща”, уточни Кантарджиев.

Специалистът открои и кои са основните симптоми при Делта варианта на COVID-19.

„Най-често заразените имат хрема и болки в гърлото. Ако имате подобни симптоми, останете у дома и си направете бърз тест”, каза още професорът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


296
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
130
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Д -р Чарлз Хоф твърди, че: "Ваксините с мРНК ще убият повечето хора чрез сърдечна недостатъчност и 62% вече имат микроскопични кръвни съсиреци". И още нещо - цензурата за вредите от ваксините е брутална: потърсете "Charles Hoffe" в Гугъл и Яндекс, за да видите разликата.
129
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не, има смисъл да се обяснява и изследва, особено това кой го е създал.. Погледнете къде отиват парите и кой притежава тези компании. Върви луда цензура по всички големи медии и търсачки на съобщенията за вредите от ваксините, които са много по-големи, отколкото пораженията от вируса. На това също трябва да се обърне внимание, ако искаме да ни има утре.
128
0
 
25
 
! Отговори
Герб активист преди 2 години
Ударете на Кантара 250 дози, да спаси поне 10 човека....
127
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хрема и болки в гърлото, хм това не е ли всяка настинка, сериозно ли е заради сополи да се затваря държавата. Понеже 1 на 1000 може да има усложнения, дай да затворим държавата. Какво стана с Великобтитания, разхлабваха мерки в разгара на Делтата, доказаха 1,5 млн. случая с тестове и има няма 500 умрели. Премина си вълната и не настъпи края на света. Вируса си става все по лек и лесен за разпространение, свързани са двете неща.
126
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В болницата :<br> - Причина за смъртта е коронавирус.<br> - Но мъжът ми почина от инфаркт!<br> - И, според вас от какво получи инфаркт?<br> - Ами имаше много неплатени сметки и кредити.<br> -. А защо не ги плащаше?<br> - Защото не работеше.<br> - А каква е причината да не работи?<br> - Еми, причината е коронавируса.<br> - А ние какво казахме, жоспожо?!
125
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вируса просто засилва многократно всяко респираторно или хронично заболяване. Затова е опасен повече и за хората на доста години. Няма смисъл да се обяснява повече за него.
124
7
 
40
 
! Отговори
хня преди 2 години
Значи аз отговарям за 0,04 човека. Не благодаря! Не ми дреме.
123
5
 
9
 
! Отговори
За наночастиците преди 2 години
Малко хора днес знаят до какво води използването на наночастици като подобрители на действието на ваксината срещу свинския грип. Пример за това, което ни очаква всички, ако послушно влезем в кланица по време на този мащабен експеримент, са канадските индианци.. Представете си тогава какво има в настоящите Ковид ваксини - бизнес за милиарди евро (над 120 по официални данни само за първото тримесечие на 2021г.). Геноцид.. Някой нещо да не е разбрал?!?https://translate.google/translate?hl=en&
122
2
 
7
 
! Отговори
А би трябвало преди 2 години
25 ваксини да са равни на 25 спасени живота!!! Ако са толкова зле ваксините - за какво са ни?
121
1
 
5
 
! Отговори
До Павето преди 2 години
За всеки влак си има пътници. Всички лекари и хора с връзки и финансови възможности има лечение и лекарства, които са недостъпни за мнозинството хора... Затова могат да избират, дали ще се ваксинират или лекуват.
120
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Според британската система за регистрация на странични реакции от ваксини "Жълт картон" има над 350'000 случая. Ако се има в предвид, че под 1% се регистрират, то вероятността нещо да ви се случи след ваксинация е около 10%. Това не ви го казват в информираното съгласие за "био" продукта.. :-х
119
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сутринта един обясняваше,как ваксините почти не действат срещу новите варианти. Дори срещу старите имунитета е максимум 6 месеца. Също каза, че в Израел започват трета игла.И какво излиза? Ваксината е хубаво нещо, ама почти не действа.
118
6
 
15
 
! Отговори
Шаши преди 2 години
Щом и на децата посегнахте не ви е чиста работата. Бай Тодоре а ти ваксинира ли си децата. За жена ти не питам, сигурно си я направил, като таралеж. Младичко търсиш.
117
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Момко, не те ли е срам цял ден да висиш в статията и и да изкривяваш вота с VPN в полза на ваксърските си виждания? Мислиш ли, че си невидим?
116
18
 
4
 
! Отговори
Обективно преди 2 години
Много се лъжете ако смятате , че лека хрема и гърло е ковид. Само в около 5% от хората ще е така. Останалите ще бъдат доста по-зле, 30% ще се нуждаят от хоспитализация, 6% ще умрат. Факт!
115
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това кукуригу няма почивка.
114
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При болки в гърлото и хрема да си направим бърз тест - послание на професора. Никакви тестове няма да си правя при никакви симптоми. Изкарвам си хремата и болките в гърлото и толкова. Колкото по-малко лекарите знаят за нашето здраве, толкова по-добре. Това най-добре важи точно сега в тази епидемия, в която вилнее едно разюздала се до краен предел лекарско и държавно дирижирано човекомразие.
113
3
 
14
 
! Отговори
Апокалипто преди 2 години
Вече и за хрема и гърлобол ли трябва да се ваксаме бре?А ако ме боли дедовия да се ваксам ли?
112
4
 
4
 
! Отговори
до az преди 2 години
Никой няма да пострада.
111
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Нормалните хора" отново напълзяха форума. С всеки ден стават все по-нормални и по-нормални, а диагнозата все по-ясна ....