Д-р Таблов: Няма политика срещу вируса у нас, скоро ще платим цената

Той очаква скок на заразените до няколко седмици
166

Само след няколко седмици в България ще има ръст на новозаразените и това ще е очакван резултат от забавената ваксинация, смята д-р Борис Таблов, който е сред лекарите на първа линия в борбата с коронавируса в Германия.

"Няма политика за справяне с вируса у нас. И ако плавното, но сигурно покачване на случаите продължи, това означава, че действията са закъснели и тепърва ще плащаме цената. Ще се окаже, че България влиза в експоненциален ръст на случаите, което означава, че отдавна сме изпуснали под контрол процеса", категоричен е д-р Таблов, цитиран от Bulgaria ON AIR.

При последното си идване в България преди месец, той не е забелязал мерките да се спазват, имало увеличение на антиваксинационните настроения, които идват и от малкия екран.

"Това, което всъщност държавата можеше да направи, е активна ваксинационна кампания по всички възможни начини. Добавяме изключително агресивната медийна политика на кръговете, които отричат вируса и ваксинациите", заяви медикът.

По думите му ръстът сега е бил лесен да се предвиди, а ефектът ще дойде скоро.

"То ще се случи следващите две-три седмици. Ще видим ясни ефекти - изпуснатият момент вече дава резултати. Оттук нататък държавата пак ще тича след пожара и ще ни се обяснява, че се справяме отлично и не сме могли да бъдем по-добре подготвени, но фактите ще показват други неща", прогнозира д-р Борис Таблов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


166
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не само от малкия екран. Направо от министерството идват ,,фалшиви новини,, за вреди от ваксините например.
46
4
 
19
 
! Отговори
Йово преди 2 години
За тези "доктори на първа линия" корона кризата им дойде като манна небесна. Всеки месец по 1000 лв. допълнително към заплатата. 1 година корона 12000 лв. 2 год. корона 24000 лв. 5 год. корона криза 60000 лв. отгоре към заплатата. Ясно е че тези "доктори" отдавна са забравили Хипократовата клетва и се вълнуват само от пари. За тях колкото повече продължи този абсурд толкова по добре. Никой не бяга от парите особено в такива времена.
45
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Знаете ли каква е разликата между гладното животно и гладният човек?! Животното озверява, когато е гладно, а човекът озверява когато се е оял, преял и препил. Тая *** е много оядена и иска още да плюска.
44
6
 
28
 
! Отговори
Калашников преди 2 години
Емигрант-предател. Да си плати образованието, което нашата държава му е дала с пари от всички нас. Защо всеки ....умник трябва да се изказва по медиите? Да си боде швабите като се е махнал оттук.
43
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докторе, 'фащай самолета и идвай в Бг , не ми говори от Германия
42
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако бяха направили задължително масовото тестване, всичко щеше да стане ясно на какво ниво е всичко. Но това не е целта. Целта е да капе в касичките им. Но балъците свършиха.
41
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сички ки умрем.
40
5
 
13
 
! Отговори
Кузманее хралупоо преди 2 години
Мъцай бе..мозък..Ко става с Малта и Исландия... що така там бе... продънен зомбиран ваксеропитек.... слушаме
39
8
 
10
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Този е доктор, колкото аз съм композитор. С тая разлика, че аз поне мога нещо да изсвиря с уста.
38
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това гъци гледа как в неваксинирана България в момента има най-нисък брой активни случая и се пени от яд.
37
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Егати гнусния, избягал от България, а се появява само да оплюва, че нещата в Бг били изпуснати. Ами работи в България и дай своя принос за подобрение на държавата, не само да се появяваш от лято на лято и само да оплюваш ,безродник. Марш в германията ти, от днес там междувпрочем има нови правила -карантина за завърналите се.
36
6
 
10
 
! Отговори
Сифилиско преди 2 години
Агресивната политика да набутат ваксините е това, което отказа много хора от тях.
35
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма страшно, сега като гласуват в Парламента комунистическото отроче, още на втория ден ще ни затвори и ще обявят задължителна ваксинация. С едно изключение - Ту лупа, който ще им осигури кворум.
34
18
 
5
 
! Отговори
Кузман преди 2 години
Заради тъпите антиваксъри ще е така, всичко ще страдаме отново затворени и без работа. Задължителна ваксинация, който не желае да се подпише че при заболяване ще се лекува за негова сметка и няма да иска болнични от държавата.
33
2
 
10
 
! Отговори
Ампарцуцян преди 2 години
Всеки говори за грешни мерки и политики , ама никой не казва какви са правилните, щот знае много добре че няма такива, народа си прави квот си знае и никакъв вирус не го брига.
32
5
 
18
 
! Отговори
Darth shadow преди 2 години
я да си седи в германия и да си трае,Ние Българите не сме като послушни и обработени германски овчици..
31
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тоя ще е първата жертва, има изписано "сърдечно съдова болест" на лицето
30
3
 
7
 
! Отговори
Музовир преди 2 години
Я па тоя, ти акъл нени давай, а ни дай паро, ний акъл ще си купим.
29
3
 
15
 
! Отговори
Хайл преди 2 години
Да си стои в германия,да не се бърка в българския вирус...в германия ако искат да им зашият маските на устите-все ми е тая.трябва бой по такива пишман-неизвестни "доктори" които плашат хората с "болест" за която няма лекарство а "лекуват" хората ХОРА НЕ СЕ ПОДВЕЖДАЙТЕ НА ПЛАТЕНИТЕ ДОКТОРИ- "ПРОВОКАТОРИ"
28
5
 
21
 
! Отговори
Жалко за народа преди 2 години
Поредният многознайко в бяла пристилка.