Д-р Таблов: Няма политика срещу вируса у нас, скоро ще платим цената

Той очаква скок на заразените до няколко седмици
166

Само след няколко седмици в България ще има ръст на новозаразените и това ще е очакван резултат от забавената ваксинация, смята д-р Борис Таблов, който е сред лекарите на първа линия в борбата с коронавируса в Германия.

"Няма политика за справяне с вируса у нас. И ако плавното, но сигурно покачване на случаите продължи, това означава, че действията са закъснели и тепърва ще плащаме цената. Ще се окаже, че България влиза в експоненциален ръст на случаите, което означава, че отдавна сме изпуснали под контрол процеса", категоричен е д-р Таблов, цитиран от Bulgaria ON AIR.

При последното си идване в България преди месец, той не е забелязал мерките да се спазват, имало увеличение на антиваксинационните настроения, които идват и от малкия екран.

"Това, което всъщност държавата можеше да направи, е активна ваксинационна кампания по всички възможни начини. Добавяме изключително агресивната медийна политика на кръговете, които отричат вируса и ваксинациите", заяви медикът.

По думите му ръстът сега е бил лесен да се предвиди, а ефектът ще дойде скоро.

"То ще се случи следващите две-три седмици. Ще видим ясни ефекти - изпуснатият момент вече дава резултати. Оттук нататък държавата пак ще тича след пожара и ще ни се обяснява, че се справяме отлично и не сме могли да бъдем по-добре подготвени, но фактите ще показват други неща", прогнозира д-р Борис Таблов.
 


166
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До За Вас не ЗнамТакива неща може да има в Италия, Франция, Гърция, Германия... Тук обаче хората май са много заспали. Милиони протестират почти всеки ден из цяла Европа. Тук дори по вестниците не ги пишат. Минаха избори, избрахме си само про-ваксърски партии. Трите партии, които не са за твърди мерки не събраха общо 3%.
61
3
 
13
 
! Отговори
Асан преди 2 месеца
Тоя църул нали е у Германия ко разбира у нас
60
4
 
13
 
! Отговори
Пешо Циглата преди 2 месеца
Какъв е тоя доктор бе! Работил в Германия! То ша ми каже на мен какво да правя! Къде съм аз, къде е то. Аз съм завършил Техникума по облекло в Каспичан и работя като пазач. Пазил съм се от всекакви вируси, та с то вирус ша *** плашат мене.
59
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"Заради тъпите антиваксъри ще е така, всичко ще страдаме отново затворени и без работа."............................ Ох, завалията, блажен в своята първосигнална вяра на медии и политици! Че то В МОМЕНТА са затворени ТОЧНО ТЕЗИ, които са най-ваксинирани, при това близо до 100-те процента - Израел, Малта, Франция, Исландия... Това, че се подложиха на ваксинация не ги спаси от заразяване, нито от затваряне. Ама пък, ако нямаше такива плоски мозъци да се връзват, БигФарма нямаше как да трупа пачки.
58
3
 
20
 
! Отговори
House M.D. преди 2 месеца
Неуважаеми другарю Борис Таблов, какъв хонорар взе, за да рекламираш експерименталните отрови?
57
5
 
16
 
! Отговори
За Вас не Знам преди 2 месеца
но поне аз като гледам протестите из Европа, се готвя за гражданска война!
56
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Доктор Торбаланов защо си мисли,че плаши със заразени?Няма нищо лошо всички да са заразени даже и никой да не боледува и да не влиза в болница.Повечето го изкараха,един лилион се ваксинираха,дори да има заразени лошо няма.И сега има някои дето пътуват и са се заразявали 6-7 пъти вече и какво от това?!
55
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Свършиха ли пропагандаторите от БГ, че ни пробутвате емигрант? Тоя в Германия не можа ли да си уреди хонорар за пропаганда, че изяжда хляба на родните професори? Васко Кеца има една песен "Клоунът". Много е хубава
54
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Горкицкият и той са мъчи да заработва.
53
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
този агитира за протести и революция, натам му клонят думите, предизвиква да се случи най подходящото за народа и да се излезе масово и да се помете отпадъка който нагнетяват.
52
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тоя картоф пък кой е и кой го пита?
51
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Не само от малкия екран. Направо от министерството идват ,,фалшиви новини,, за вреди от ваксините например.
50
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Аз пък се радвам , че българите не са будали да се набучат с експерименталните отрови..
49
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ние пък се уплашихме направо напълнихме гащите.. Никой не се страхува от вируса.. А от ваксините защото те са билогичното оръжие..
48
4
 
19
 
! Отговори
Йово преди 2 месеца
За тези "доктори на първа линия" корона кризата им дойде като манна небесна. Всеки месец по 1000 лв. допълнително към заплатата. 1 година корона 12000 лв. 2 год. корона 24000 лв. 5 год. корона криза 60000 лв. отгоре към заплатата. Ясно е че тези "доктори" отдавна са забравили Хипократовата клетва и се вълнуват само от пари. За тях колкото повече продължи този абсурд толкова по добре. Никой не бяга от парите особено в такива времена.
47
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Знаете ли каква е разликата между гладното животно и гладният човек?! Животното озверява, когато е гладно, а човекът озверява когато се е оял, преял и препил. Тая свиня е много оядена и иска още да плюска.
46
8
 
26
 
! Отговори
х преди 2 месеца
На плажа съм в Слънчака. Ям сладолед Магнум, а жената пие мента с тоник и ни е през оная работа за измислената пандемия.
45
6
 
28
 
! Отговори
Калашников преди 2 месеца
Емигрант-предател. Да си плати образованието, което нашата държава му е дала с пари от всички нас. Защо всеки ....умник трябва да се изказва по медиите? Да си боде швабите като се е махнал оттук.
44
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Докторе, 'фащай самолета и идвай в Бг , не ми говори от Германия
43
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ако бяха направили задължително масовото тестване, всичко щеше да стане ясно на какво ниво е всичко. Но това не е целта. Целта е да капе в касичките им. Но балъците свършиха.