Д-р Таблов: Няма политика срещу вируса у нас, скоро ще платим цената

Той очаква скок на заразените до няколко седмици
166

Само след няколко седмици в България ще има ръст на новозаразените и това ще е очакван резултат от забавената ваксинация, смята д-р Борис Таблов, който е сред лекарите на първа линия в борбата с коронавируса в Германия.

"Няма политика за справяне с вируса у нас. И ако плавното, но сигурно покачване на случаите продължи, това означава, че действията са закъснели и тепърва ще плащаме цената. Ще се окаже, че България влиза в експоненциален ръст на случаите, което означава, че отдавна сме изпуснали под контрол процеса", категоричен е д-р Таблов, цитиран от Bulgaria ON AIR.

При последното си идване в България преди месец, той не е забелязал мерките да се спазват, имало увеличение на антиваксинационните настроения, които идват и от малкия екран.

"Това, което всъщност държавата можеше да направи, е активна ваксинационна кампания по всички възможни начини. Добавяме изключително агресивната медийна политика на кръговете, които отричат вируса и ваксинациите", заяви медикът.

По думите му ръстът сега е бил лесен да се предвиди, а ефектът ще дойде скоро.

"То ще се случи следващите две-три седмици. Ще видим ясни ефекти - изпуснатият момент вече дава резултати. Оттук нататък държавата пак ще тича след пожара и ще ни се обяснява, че се справяме отлично и не сме могли да бъдем по-добре подготвени, но фактите ще показват други неща", прогнозира д-р Борис Таблов.
 


166
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
излезна едно заглавие преди минути, може да се намери в търсачката "Why an Israeli company is developing an oral Covid vaccine" в което пишат, че понеже не вървяла ваксината както "трябвало", затова почнали перорална хапчеста ваксина да създават тепърва, за тва ваксърите да се готвят скоро да си пият и хапчетата
81
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Арабите, афроевропейците, индийците чакат пред кабинета му, той акъл раздава на българите. Пргледай си пациентите и акъли не давай.
80
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тоя да ходи да плаши поробените и с промити мозъци дойчовци, тук тези не минават.
79
5
 
20
 
! Отговори
Хм преди 2 месеца
Да се форсира ваксинирането, преди да се разбере, че вирусът мутира динамично и заобикаля безпроблемно заплатените вече ваксини. Умно! От гледище на корпорациите ...
78
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Скрий се бе Таблов това с труповете го слушаме от година и половина.
77
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Този лекар не е виждал бял човек в Германия и в кабинета си от десетилетия. Идват му някакви с жълтеница, с повишена пигментация на кожата и накъдрени косми и той ги лекува.
76
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Този явно страда от раздвоение на личността. Първо да уточни, къде е това "у нас" и "у вас", нали е зарязал род и Родина и отдавна живее и работи в германия?! Никой не обича предателите, иначе акъл раздава, големия "българин"!
75
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"Ако носът и устата са зад маска, имаме хора с европейска култура"========================= Почти. Ако носът и устата са зад маска, имаме хора с *** манталитет и безкритично тъпоумие. Пък били те и европейски.
74
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
тоя прооос санитар от германия пак се обаждада върви на слугува на черниилкитеа не да прави известност в този скапан сайт
73
2
 
27
 
! Отговори
1234 преди 2 месеца
Докторе, нали си избрал да се грижиш за немците?! - Ами, прави го! Не се занимавай с нас, не раздавай непоискан акъл с кофи!
72
1
 
10
 
! Отговори
Калашников преди 2 месеца
Това накрая на клипа коя Джамахирия е? Чистокръвни арийци.
71
20
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Една висока сграда горяла. На покрива бил един шоп. Дошла пожарната разпънала чаршаф и му казала:"скачай тука, а той отговорил:"вие че ми кажете къде да скачам" и скочил на два метра от него. Такива сте българите - неверници, за което ще плащате!
70
1
 
17
 
! Отговори
Щерю преди 2 месеца
Всяването на паника в населението намалява силите на имунитета. Медиите падат много ниско като раздухват убийства, насилия, паника и извратени неща. Лошите последици от това българско медийно безхаберие са неизмерими...
69
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
А кажете ми какво значение има извънредното положение,дето излишно го удължават?Щуротии!Колкото да се каже ето правим нещо.Вирусът колкото и да се затваря и затяга ше премине през цялото население.Даже със затварянето е по-лошо,защото пускат нов щам и тамън отхлабят мерките и пак тръгва.Няма как да бъде спрян и всички ще се заразят.Важно е да няма нужда от тръба в гърлото,другото е бла,бла.
68
17
 
8
 
! Отговори
Кацаров е лъжец преди 2 месеца
Какво очаквате от лъжеца Кацаров. Той спря ваксинирането. При Борисов на ден се ваксинираха по 30 000 души, а сега - николко, или много малко. В парламента лъжеца отчете една голяма бройка, но тава бяха хора ваксинирани при министър Ангелов и сега си слагаха втора ваксина.
67
13
 
5
 
! Отговори
ACDC преди 2 месеца
Каквото българина сам си направи, никой не може да му го направи! Той вярва на леля Пена чистачката, на Киро екстрасенса, но не и на лекари и учени. После се чуди защо нещо все не му се получават нещата и защо все е недоволен.
66
4
 
15
 
! Отговори
Боя Настана в Берлин преди 2 месеца
гледайте как Полицайте бият Протестиращите в Берлин в Интернет - това е Демокрация, хора, чията заплата плащаш с труда си чрез Данъци и Такси, не защитават тебе от Диктатурите, а те млатят! Системата е Перфектна - да самосубсидираш собственият си Терор!!
65
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Всеки ден се говори и пише за ваксини. На мен вече ми омръзна. Това не е първият, няма и да е последният вирус, за да набивате в главите на хората, че трябва да се ваксинират. Преди като умираха хора от птичи и свински грип, защо не говорихте за ваксини както сега? Както е дошъл този вирус, така и ще си отиде в очакване на следващ и т.н.
64
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Клепоушко остави всичко на самотек. Няма да изброявам глупостите който направи, но сега гледа да излезе "сух" от положението и да спечели президентските. Но хората знаят, че главният виновник е той!
63
14
 
0
 
! Отговори
x преди 2 месеца
Плюс за ковид ваксинитеМинус против ковид ваксинитеАз ще цъкна минусче