Д-р Таблов: Няма политика срещу вируса у нас, скоро ще платим цената

Той очаква скок на заразените до няколко седмици
166

Само след няколко седмици в България ще има ръст на новозаразените и това ще е очакван резултат от забавената ваксинация, смята д-р Борис Таблов, който е сред лекарите на първа линия в борбата с коронавируса в Германия.

"Няма политика за справяне с вируса у нас. И ако плавното, но сигурно покачване на случаите продължи, това означава, че действията са закъснели и тепърва ще плащаме цената. Ще се окаже, че България влиза в експоненциален ръст на случаите, което означава, че отдавна сме изпуснали под контрол процеса", категоричен е д-р Таблов, цитиран от Bulgaria ON AIR.

При последното си идване в България преди месец, той не е забелязал мерките да се спазват, имало увеличение на антиваксинационните настроения, които идват и от малкия екран.

"Това, което всъщност държавата можеше да направи, е активна ваксинационна кампания по всички възможни начини. Добавяме изключително агресивната медийна политика на кръговете, които отричат вируса и ваксинациите", заяви медикът.

По думите му ръстът сега е бил лесен да се предвиди, а ефектът ще дойде скоро.

"То ще се случи следващите две-три седмици. Ще видим ясни ефекти - изпуснатият момент вече дава резултати. Оттук нататък държавата пак ще тича след пожара и ще ни се обяснява, че се справяме отлично и не сме могли да бъдем по-добре подготвени, но фактите ще показват други неща", прогнозира д-р Борис Таблов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


166
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тоя прооос санитар от германия пак се обаждада върви на слугува на черниилкитеа не да прави известност в този скапан сайт
66
2
 
27
 
! Отговори
1234 преди 2 години
Докторе, нали си избрал да се грижиш за немците?! - Ами, прави го! Не се занимавай с нас, не раздавай непоискан акъл с кофи!
65
1
 
10
 
! Отговори
Калашников преди 2 години
Това накрая на клипа коя Джамахирия е? Чистокръвни арийци.
64
1
 
17
 
! Отговори
Щерю преди 2 години
Всяването на паника в населението намалява силите на имунитета. Медиите падат много ниско като раздухват убийства, насилия, паника и извратени неща. Лошите последици от това българско медийно безхаберие са неизмерими...
63
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А кажете ми какво значение има извънредното положение,дето излишно го удължават?Щуротии!Колкото да се каже ето правим нещо.Вирусът колкото и да се затваря и затяга ше премине през цялото население.Даже със затварянето е по-лошо,защото пускат нов щам и тамън отхлабят мерките и пак тръгва.Няма как да бъде спрян и всички ще се заразят.Важно е да няма нужда от тръба в гърлото,другото е бла,бла.
62
17
 
8
 
! Отговори
Кацаров е лъжец преди 2 години
Какво очаквате от лъжеца Кацаров. Той спря ваксинирането. При Борисов на ден се ваксинираха по 30 000 души, а сега - николко, или много малко. В парламента лъжеца отчете една голяма бройка, но тава бяха хора ваксинирани при министър Ангелов и сега си слагаха втора ваксина.
61
13
 
5
 
! Отговори
ACDC преди 2 години
Каквото българина сам си направи, никой не може да му го направи! Той вярва на леля Пена чистачката, на Киро екстрасенса, но не и на лекари и учени. После се чуди защо нещо все не му се получават нещата и защо все е недоволен.
60
4
 
15
 
! Отговори
Боя Настана в Берлин преди 2 години
гледайте как Полицайте бият Протестиращите в Берлин в Интернет - това е Демокрация, хора, чията заплата плащаш с труда си чрез Данъци и Такси, не защитават тебе от Диктатурите, а те млатят! Системата е Перфектна - да самосубсидираш собственият си Терор!!
59
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всеки ден се говори и пише за ваксини. На мен вече ми омръзна. Това не е първият, няма и да е последният вирус, за да набивате в главите на хората, че трябва да се ваксинират. Преди като умираха хора от птичи и свински грип, защо не говорихте за ваксини както сега? Както е дошъл този вирус, така и ще си отиде в очакване на следващ и т.н.
58
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До За Вас не ЗнамТакива неща може да има в Италия, Франция, Гърция, Германия... Тук обаче хората май са много заспали. Милиони протестират почти всеки ден из цяла Европа. Тук дори по вестниците не ги пишат. Минаха избори, избрахме си само про-ваксърски партии. Трите партии, които не са за твърди мерки не събраха общо 3%.
57
3
 
13
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Тоя църул нали е у Германия ко разбира у нас
56
4
 
13
 
! Отговори
Пешо Циглата преди 2 години
Какъв е тоя доктор бе! Работил в Германия! То ша ми каже на мен какво да правя! Къде съм аз, къде е то. Аз съм завършил Техникума по облекло в Каспичан и работя като пазач. Пазил съм се от всекакви вируси, та с то вирус ша *** плашат мене.
55
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Заради тъпите антиваксъри ще е така, всичко ще страдаме отново затворени и без работа."............................ Ох, завалията, блажен в своята първосигнална вяра на медии и политици! Че то В МОМЕНТА са затворени ТОЧНО ТЕЗИ, които са най-ваксинирани, при това близо до 100-те процента - Израел, Малта, Франция, Исландия... Това, че се подложиха на ваксинация не ги спаси от заразяване, нито от затваряне. Ама пък, ако нямаше такива плоски мозъци да се връзват, БигФарма нямаше как да трупа пачки.
54
3
 
20
 
! Отговори
House M.D. преди 2 години
Неуважаеми другарю Борис Таблов, какъв хонорар взе, за да рекламираш експерименталните отрови?
53
5
 
16
 
! Отговори
За Вас не Знам преди 2 години
но поне аз като гледам протестите из Европа, се готвя за гражданска война!
52
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Доктор Торбаланов защо си мисли,че плаши със заразени?Няма нищо лошо всички да са заразени даже и никой да не боледува и да не влиза в болница.Повечето го изкараха,един лилион се ваксинираха,дори да има заразени лошо няма.И сега има някои дето пътуват и са се заразявали 6-7 пъти вече и какво от това?!
51
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Свършиха ли пропагандаторите от БГ, че ни пробутвате емигрант? Тоя в Германия не можа ли да си уреди хонорар за пропаганда, че изяжда хляба на родните професори? Васко Кеца има една песен "Клоунът". Много е хубава
50
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Горкицкият и той са мъчи да заработва.
49
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
този агитира за протести и революция, натам му клонят думите, предизвиква да се случи най подходящото за народа и да се излезе масово и да се помете отпадъка който нагнетяват.
48
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя картоф пък кой е и кой го пита?