Д-р Таблов: Няма политика срещу вируса у нас, скоро ще платим цената

Той очаква скок на заразените до няколко седмици
166

Само след няколко седмици в България ще има ръст на новозаразените и това ще е очакван резултат от забавената ваксинация, смята д-р Борис Таблов, който е сред лекарите на първа линия в борбата с коронавируса в Германия.

"Няма политика за справяне с вируса у нас. И ако плавното, но сигурно покачване на случаите продължи, това означава, че действията са закъснели и тепърва ще плащаме цената. Ще се окаже, че България влиза в експоненциален ръст на случаите, което означава, че отдавна сме изпуснали под контрол процеса", категоричен е д-р Таблов, цитиран от Bulgaria ON AIR.

При последното си идване в България преди месец, той не е забелязал мерките да се спазват, имало увеличение на антиваксинационните настроения, които идват и от малкия екран.

"Това, което всъщност държавата можеше да направи, е активна ваксинационна кампания по всички възможни начини. Добавяме изключително агресивната медийна политика на кръговете, които отричат вируса и ваксинациите", заяви медикът.

По думите му ръстът сега е бил лесен да се предвиди, а ефектът ще дойде скоро.

"То ще се случи следващите две-три седмици. Ще видим ясни ефекти - изпуснатият момент вече дава резултати. Оттук нататък държавата пак ще тича след пожара и ще ни се обяснява, че се справяме отлично и не сме могли да бъдем по-добре подготвени, но фактите ще показват други неща", прогнозира д-р Борис Таблов.
 


166
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
142
0
 
0
 
! Отговори
Мен преди 3 месеца
Къде е това "у вас" ? България или Германия? То е ясно кой ни командва и чий заповеди се изпълняват!!!
141
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Медицината за съжаление не е точна наука като математика или физика, а е по скоро обобщен опит. Затова когато такива индивиди твърдят нещо абсолютно точно, много се съмнявам, че така ще стане, което в повечето случаи така и не се потвърждава. По някога им се потвърждават предсказанията, но това е в рамките на логичното. Ябълката може например само да падне, но не и да излети или през зимата ще има повече хремави от лятото! Прави се на важен!
140
0
 
8
 
! Отговори
д-р Псих преди 3 месеца
такива физиономии с такива овали, гуша, изцъклени очи и т.н. Описани като: Олиг.офрен.ия, Деби.лизъм, кре.те.низъм и др. за първи път съм прочел в "Нервни и психични болести - Учебник за институтите за подготовка на здравни кадри със средно специално..." около 1988, (бях 9 или 10клас) когато ми попадна случайно на един купон, бях толкова впечатлен от снимки, скици, рисунки и обяснения, че си го "изпросих" от домакините и още е в библиотеката ми. Нямам абсолютно никакво влечение към медицина
139
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А кой се наема да твърди, че този индивид е компетентен и добронамерен?
138
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
този не си показал дипломата? - Таблов, може да идва от носене на Табла - табла за игра, табла сервитьорска...
137
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Аз мнения от тюленоподобни псевдо лекари и подкупни блю-долизци мнения не приемам.Нормалните лекари като Мангъров станаха малцинство .Повечето са като горе сниманата и.з--ме--т.
136
2
 
4
 
! Отговори
До 137 преди 3 месеца
И малко ли е ваксата да заразява 48ч?Това са минимум 4 пътувания в метрото и два дена среща с колектива.Така,че ръси ли вируси-ръси,какво като е набоден?
135
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Този да си оправи двойната гуша и килата... После да обяснява. Смрад ниедна!!!
134
4
 
4
 
! Отговори
kk преди 3 месеца
До Йово Ти какво още чакаш? Ходи стани доктор и работи в Ковид отделение. За 2 години ще си купиш голф втора ръка ...ако оцелееш, защото в БГ са починали над 400 медици от Ковид
133
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
съпругът ми летя до София и оттам за Изток..никой нищо не контролира и не изисква.маските им под брадите като лигавници .6 теста направи за Сингапур.празен самолет от 350 места само 30 и то моряци за кораби.ама в Сингапур има затвор и глоба от 500 долара.не е като тук и е забранено повече от двама да вървят по улицата .няма деца.няма баби..само по двама.
132
1
 
4
 
! Отговори
До 135 преди 3 месеца
Хайде и аз да те питам нещо за Португалия. В Португалия ваксинираните с две дози са 55,3% от цялото население и още 12,9% са с една доза. Ако 30% от новозаразените са с две дози, то не мислиш ли, че 30% е доста по-малко от 55,3%?
131
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тоя дебелак, като го гледам каква гуша е заформил, не знам дали ще го хване вируса, ама по вероятно е да "плати цената" скоро от преяждане
130
13
 
8
 
! Отговори
До 135 преди 3 месеца
Ваксината не те предпазва от заразяване.А от тежко боледуване и смърт.Антителата от нея убиват к19 за 24/48 часа.Тоест може да заразяваш за изключително кратко време.Докато в организъм без антитела к19 заразява 20 дена.Да не говорим какви други поражения може да направи.Кое не ви е ясно ?Никой никога не е казал,че ваксините предпазват от зараза.
129
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Бе земи се скрий бе, още един математик а плюс бе на квадрат!!!Няма да има никакви скокове!!! Нарастването на заразените е плавно и бавно и не особено драматично. Да му мислят държавите които приеха най-драконовските мерки. Там, както го каза и самият Мангъров хората които не са се срещали с вируса сега плащат цената на заразата!Ние го прекарахме в по-голямата си част. Затова сега и да има някаква вълна, тя по-скоро е лек морски бриз а не цунами!
128
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Само някой да ми обясни как в Португалия 30 процента от положителните случаи в последно време са на хора с по две ваксини и сертификати.
127
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ваксите го карат по-леко-демек вървят и ръсят и никой не ги проверява вече защото са маркирани.Това е.
126
7
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ако беше такъв голям патриот да беше дошъл в България да лекува.Той си лекува в Германия ама дава ъкъл на нас българите
125
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
България е слаба ,а и най-бедна държава в Европа. Стара истина е - *** народ,слаба държава. Епидемии е имало, има и ще има.При нас те взимат и ще продължат и в бъдеще да взимат повече жертви от страните с по-грамотно население. Причината - ниска адаптивност към променящият се свят поради ...простотия .
124
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Вместо да се противопоставяме на вируса, планираме бюджет за кризата - ще почернят държавата.
123
7
 
22
 
! Отговори
има и други лекари преди 3 месеца
Д-Р Чарлз Хоф: К19-ваксините ще убият повечето хора поради сърдечна недостатъчност и 62% вече имат микроскопични кръвни съсирециПо-голямата част от хората, които се инжектират за коронавирус (Covid-19 ), ще умрат в рамките на няколко кратки години от сърдечна недостатъчност, предупреждава д-р Чарлз Хофе, доктор по медицина, лекар в Британска Колумбия, Канада.