Разпространителите на вируса – ваксинирани, но заразени с "Делта"

При над 75 болни на 100 000 души България ще излезе от "зелената зона"
Обновена: 5 авг 2021 17:03 | 5 авг 2021 16:45,
348
Разпространителите на вируса – ваксинирани, но заразени с "Делта"
Снимка: Pixabay

Ваксинираните, но заразени с „Делта“ вариант могат да разпространяват коронавируса, обясни заместник-министърът на здравеопазването Александър Златанов.

По думите му тези хора преболедуват леко.

„За това при влизане в страната ни изискваме отрицателен тест. При над 75  болни на 100 000 души България ще излезе от "зелена зона", добави Златанов, цитиран от БТА.

“Обмисля се повишаване на цените на клиничните пътеки, по които се лекуват пациенти, болни от COVID-19. Темата предстои да се обсъди на заседание на Надзорния съвет на НЗОК, като целта е "всичко да е законно, а лекуващите да не се чудят откъде да се дофинансират”, посочи още той.

Още по темата
Златанов поясни, че с променената методика, по която се плащат по 1000 лв. за работещите медици в условията на извънредна епидемична обстановка, средствата се разпределят по-справедливо.

“Целта на проверките, които ще се извършват по курортите за спазването на противоепидемичните мерки, не е за да се "пълни бюджетът", а за да се създаде ред, добави още той. По думите му броят на заразените с COVID-19 в областите Бургас и Варна се повишава заради струпването на много хора. В момента страната ни все още е в "зелена зона" заради ниската заболеваемост, също така разчитаме на заетите в туризма да проявят отговорност, като първата стъпка за това е имунизиране на персонала”, добави още Златанов.

По думите му не е нужно мерките да са драстични, а да се спазват сегашните мерки на 100 процента.

"Ако персоналът е ваксиниран на сто процента, бизнесът може да продължи да работи, дори дадена област в страната ни да е навлязла в "червена зона", обясни той.

“Областните управители са запознати с плана за действие и всяка областна управа, заедно с областния оперативен щаб, самостоятелно ще могат да налагат ограничителни мерки, ако заболеваемостта се повиши”, припомни Златанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


348
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
192
0
 
25
 
! Отговори
Аййй преди 2 години
На 33 съм и никога досега не съм си бил ваксина за какъвто и да било грип или вирус,как съм оцелял не знам...още утре отивам да си изпердаша поне 3 дози,щото тука колегите ваксинирани си живуркат егати якото,а аз насилвам имунната си система,даже пееболедувах и Ковид преди 3 месеца,как можах...
191
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 220Малко се успокой и не обиждай хората, които могат да мислят и не се поддават на пропаганда. Те не са тъ.паци. Разбира се, че постоянно и с всякакви заплахи или хипотетични бонуси се стремят да ни накарат да се ваксинираме. Експерименталните препарати обаче имат още много неизяснени ефекти. За това е нормално хората да са скептични. А правителствата, които са сключили договори с мафиотите от биг фарма трябва да бъдат съдени. Най-вероятно това скоро ще стане. Истината винаги излиза на яве.
190
1
 
19
 
! Отговори
Кал-Ел преди 2 години
Как се разбира, че някой е болен от това? И още стотина въпроса на които никой не отговаря ...
189
4
 
11
 
! Отговори
Модерния Фазер преди 2 години
Ако си ваксиниран, като минат стр. действия на втората доза, а те траят само между 2 и 10 дена, после всичко е точно! Като се разболееш дори ти е приятно и се честваш благословен лежейки кашляйки седмица вкъщи. Изпълва те само задоволство, без злорадство, като си представиш как неваксинирания страда!
188
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Любопитен --- как да им видим сметката, когато те ни вядха сметката отдавна.
187
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксините водят до срив на имунитета. Имунната система си обърква естествените функции и навсякъде може да избие. Иначе тя си знае какво да прави. И как ви внуушиха, че ако срещнете заразен, непременно ще се разболеете, ако се разболеете, непременно ще попаднете в болница, ако попаднете в болница, то непременно в интензивно и ако в интензивно, то непременно на интубация. Я няколко шамара да се освестите!
186
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 203 --- Ха да видим така ли ще стане и с новия вариант срещу който нямата имунизация. Гледаме и слушаме в захлас.
185
21
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
, така и не разбраха, че ваксината е препоръчителна за възрастни хора над 60 години, защото те са най-уязвими... Всичкото тpoл тук реве и плюе лъжи срещу това ваксиниране все едно някой ги задължава да се бодат.
184
4
 
14
 
! Отговори
Иван преди 2 години
До ИстинаДа, познавам. Да, факт е, че не са прясно ваксинирани, а от преди 5-6 месеца, но това също е показателно - обясняваха месеци наред как имунитетът щял да бъде над година, а сега айде през 5-6 месеца нови инжекции.Аз си казах моя случай - на една доза и от 3 месеца само проблеми. Отразява ми се на работата и няма кой да ме обезщети. Следващият познат на който му рекламираш колко е яко да се ваксинира, може да е изключение като мен. Как ще го гледаш после в очите или ще му кажеш малшанс
183
10
 
5
 
! Отговори
Истинската Истина преди 2 години
Два пъти пиша, че заразата се пренася от малките деца, които се връщат от чужбина без тест, дори и от червените зони влизат в България без тест. Нито кръвен,нито PCR. Не ви стига, че митриете коментарите, а и ми крадете името - Истината.Ще подшушна на когото трябва да оправи проблема с дискриминацията.
182
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз много добре знам какво значи дълг. Е такива прос..та..ци като тебе не знаят. Разни бакшиши, общаци, сервитьорки и тн ще изказват за ваксини. Айде у лево.
181
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксините са вредни. Включително тези, които могат наистина да са животоспасяващи като срещу тетанус и бяс. Ама съвсем без причина да се бодеш, направо си за лудница. Откак са почнали масови ваксинации от ранно детство имате бум на заболявания, които преди са хващали хора над 70 години. Сега ги хващат на 30.
180
0
 
2
 
! Отговори
11 преди 2 години
До Анонимен 203Същата работа и при нас.
179
2
 
21
 
! Отговори
Любопитен преди 2 години
Колко ли ъпгрейда на ковида ще пуснат Гейтс и Сорос докато постигнат целите си?А не е ли по-добре да им видим сметката и да приключи всичко?
178
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксинираните, евала!
177
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 201 Ти въобще знаеш ли значението на думата ДЪЛГ??? Това,че умираш от страх и си се набол с разни компоти не те прави герой.
176
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отиването в Гърция е само бонус за мен. Бонусът за обществото е, е съм се ваксинирал. Не се скатавам като мишка да видя какво ще стане с другите.
175
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксините ще станат ежемесечни. После ежеседмични. И накраят ежедневни. Ваксините ще станат като водата и въздуха за всяко живо същество. Фарма мафията потрива ръце и готви още по високи цени от тези които са в момента 20 долара за шишенце. ФармаМафията ви е приготвила красив безоблачен живот в бъдещите дни до свършека на света.
174
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 201: Твоя дълг беше да отидеш в Гърция, или да спасяваш света?
173
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксинираните щом са разпространители на делтата - да не ги пускат навън! Строга карантина до 2050 г.