Разпространителите на вируса – ваксинирани, но заразени с "Делта"

При над 75 болни на 100 000 души България ще излезе от "зелената зона"
Обновена: 5 авг 2021 17:03 | 5 авг 2021 16:45,
348
Разпространителите на вируса – ваксинирани, но заразени с "Делта"
Снимка: Pixabay

Ваксинираните, но заразени с „Делта“ вариант могат да разпространяват коронавируса, обясни заместник-министърът на здравеопазването Александър Златанов.

По думите му тези хора преболедуват леко.

„За това при влизане в страната ни изискваме отрицателен тест. При над 75  болни на 100 000 души България ще излезе от "зелена зона", добави Златанов, цитиран от БТА.

“Обмисля се повишаване на цените на клиничните пътеки, по които се лекуват пациенти, болни от COVID-19. Темата предстои да се обсъди на заседание на Надзорния съвет на НЗОК, като целта е "всичко да е законно, а лекуващите да не се чудят откъде да се дофинансират”, посочи още той.

Още по темата
Златанов поясни, че с променената методика, по която се плащат по 1000 лв. за работещите медици в условията на извънредна епидемична обстановка, средствата се разпределят по-справедливо.

“Целта на проверките, които ще се извършват по курортите за спазването на противоепидемичните мерки, не е за да се "пълни бюджетът", а за да се създаде ред, добави още той. По думите му броят на заразените с COVID-19 в областите Бургас и Варна се повишава заради струпването на много хора. В момента страната ни все още е в "зелена зона" заради ниската заболеваемост, също така разчитаме на заетите в туризма да проявят отговорност, като първата стъпка за това е имунизиране на персонала”, добави още Златанов.

По думите му не е нужно мерките да са драстични, а да се спазват сегашните мерки на 100 процента.

"Ако персоналът е ваксиниран на сто процента, бизнесът може да продължи да работи, дори дадена област в страната ни да е навлязла в "червена зона", обясни той.

“Областните управители са запознати с плана за действие и всяка областна управа, заедно с областния оперативен щаб, самостоятелно ще могат да налагат ограничителни мерки, ако заболеваемостта се повиши”, припомни Златанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


348
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
212
13
 
5
 
! Отговори
Virus преди 2 години
Антиваксърите са набодени с ваксини на поразия, още кога са се издрусвали в гащите, но си мислят, че са се спасили от ваксиниране. Всъщност тяхната теория е, че "ония" ваксини били полезни, защото са изпитани, а ваксините срещу грип и/или Ковид са вредни, защото хората ЩЕли да умрат от тях. Това е нещо като енволтуване за смърт, сбъркано ясновидство и прочее окултизъм в нездравомислещи глави, но какво да се прави?
211
14
 
4
 
! Отговори
До 250 преди 2 години
Кой ти е набивал,че ваксините не заразяват бе ?! Я кажи ?! Дай да видим кой ?! Защо лъжеш и се правиш на интересен ?! Никой медицински обвързана личност не е казвала подобно нещо ! Ваксините създават антитела,които експресно убиват вируса.Да ,можеш да се заразиш и да заразяваш,но в много кратък период- макс 72 часа.Докато неваксинираният организъм влачи вируса поне 14 дена.Можеш ли да прецениш защо при една масова ваксинация К19 ще бъде заличен. Или си заместил аналитичното си мислене с ФБ ?
210
2
 
16
 
! Отговори
Пророк преди 2 години
Виждам Coрoc, влачат го зад една кола, изтрил се наполовина. Виждам Гейтс, поливат с го с бензин, затрупан под купчина гуми.
209
16
 
6
 
! Отговори
До SS преди 2 години
Прецаканият си ти,неграмотнико !Прецакан си да бъдещ пр()ст и губещ цял живот !Ваксинирали сме се,за да се предпазим от тежко боледуване и недай боже смърт Защото имаме деца и родители,които разчитат на нас.А след две години какво ще стане -ти си последният човек,който знае ! Мнението на всички ви,които прогнозирате бъдещето има стойност единствено пред съюза на екстрасенсите и врачките ! Ясно ли ти е ?! Амат от " ще видите след години "
208
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само преди месеци ни набиваха, че ваксините не позволяват човек да се заразява, и дори предпазват много по-добре от естествения имунитет след боледуване. И който се съгласи да се набоде - няма да има грижи. Е, не било баш така. Сега излизат с номера, че ваксинираните се заразяват и те заразяват, ама "боледуват по-леко" (кое е по-леко, по-нелеко...как точно го измерват, е отделен въпрос). Разбира се, въпрос на време е- 3-4 месеца - и този балон да се спука. Интересно, какво ще измислят след това?
207
2
 
10
 
! Отговори
Иван преди 2 години
До 241Еми те реално са действали ваксините, но за алфа и бета. Ей го Израел, само Файзер и яко ваксинирани и болниците се пълнят. А не ми се мисли, ако тръгне Делта Плюс варианта, какво ще обясняват, ако няма нови ваксини, защото данните в момента са, че сегашните ваксини предпазват под 50% от разболяване от него, тоест не действат. Това всъщност е критерият кое е ваксини и кое не е - да предпазва над 50% от разболяване, а не да предпазва евентуално някои хора от тежка форма
206
3
 
22
 
! Отговори
Купените Медии преди 2 години
в България Отново Мълчат - Немският Вестник Билд се Извини на Читатетите си (имат почти 1.4 милиона Абоната), че са Повярвали на Пропагандата на Правителството на Меркел и са Разпространявали Фалшивите им Новини, че има Пандемия! Който не вярва - гледайте го в Интернет. Вече не сме Шепа "луди" Интернет Конспиратори - напротив вече има Събуждане!!
205
2
 
6
 
! Отговори
До 241 преди 2 години
Това е експериментална ваксина, която е outdated за сегашния щам.
204
5
 
22
 
! Отговори
SS преди 2 години
Ваксарите що мълчите ? Разбрахте ли сега че сте прецакани ? Но окончателно ще го разберете след година,две !!!
203
2
 
8
 
! Отговори
Кал-Ел преди 2 години
До Апокалипто - Е, чак пък властелини на вселената. Това са обикновени бостански плашила. Вярвай ми, уплашени са, и направо им се иска да напуснат планетата. Обаче, освен Безос да ги изстреля с прашката на 80-ина км, друго не могат да направят, Края на тези ще е ужасяващ, необикновено жесток и садистичен.
202
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чакайте малко сега.... откакто на света има ваксини, за различни болести, те ПРЕДПАЗВАТ човека конкретно и точно да НЕ СЕ разболее. Сега за пръв път имаме ваксина, която НЕ ПРЕДПАЗВА и хората си се заразяват точно така, както и без ваксина. Следователно: това, което ни го бодат и се подсигуряват да сме всички набодени с цената на здравен фашизъм, чисто и просто НЕ Е ВАКСИНА. Всичко друго може да е, но не и ваксина.
201
3
 
22
 
! Отговори
Апокалипто преди 2 години
Най-ми е яко кога някви прошляци тръгнат да ми обясняват,как властелините на вселената се юрнали да ни спасяват...ае селяци те не моат да ни дишат вече,от 20 години реват за намаляване на населението,щото осрахме всичко,я се събудете малко!Те вече владеят всичко,единствено им остава да си почистят планетата,оставяйки нужното количество роби да им бършат г.зовете,машините ше бачкат ние за кво сме им?
200
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 234 Ти си типичен пример за инфантилно зомби ...или платен изкълченяк.
199
1
 
9
 
! Отговори
Кал-Ел преди 2 години
До 235. Няма нормални инжектирани. Ще ги използват срещу нас, по всякакви начини. Не ми пука за ГМО картофите.
198
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хора, трябва да се обединим срещу са танистите и Злото. Те целят разделение, за да ни подчинят. Всички нормални хора, били те ваксинирани или не, здрави, болни и оздравели страдат в момента. На всички са отнети противозаконно и напълно безпричинно елементарни човешки права. Ако искаме да си върнем живота, трябва всички да се борим за това.
197
15
 
1
 
! Отговори
всички преди 2 години
Разбра се че ваксинираните също се заразяват и разнасят заразата. Затова да носят маски-всички-ваксинирани и неваксинирани. Друго спасение няма. Като не намери приемник вирусът няма как да живее.Но маските тлябва да се слагат и свалят само с дезинфекцирани ръце.А не след като сме пипали стоките в Кауфланд на излизане да махнем маската с неизмити ръце.
196
13
 
2
 
! Отговори
Интересчия преди 2 години
Много ми е интересно, че ваксинираните водят с 2/3 и повече пред НЕваксинираните. Явно светът още не е полудял и не иска да вярва в конспирации, от рода на вредни ваксини, кемтрейли, световен жандарм, Спутник и прочее изпиренгечи. Останалите, да му мислят, защото вирусът продължава да мутира и ги чакат "приятни" изненади, вероятно последните в животеца им.
195
18
 
7
 
! Отговори
Ваксиниран преди 2 години
КАто гледам коментарите сега разбирам защо чалгар ни управлява.Пирогов ви очаква, взимайте си апарти за обдишване ще ви трябват
194
1
 
19
 
! Отговори
Venom преди 2 години
Много дълго започнахте да живеете. Трябва да се палят горите, ако ама яко да се палят, че от този кислород ставате дълголетни, не боледувате и дори ставате по високи. Вашето на нищо не прилича. Веднага да слагате намордниците, удушвачите, садо-мазо костюмите и на инжекция!
193
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако искате да заразите други хора - ваксинирайте се, тогава е позволено. Но ако не сте ваксиниран и заразите някой, това вече е престъпление.