CNN уволни трима служители, отишли на работа неваксинирани

Имунизацията е задължителна за всички, които работят в сградата
6 авг 2021 17:00,
124
CNN уволни трима служители, отишли на работа неваксинирани
Снимка: Pixabay

Новинарският гигант CNN уволни трима свои служители, които са отишли на работа без да са си поставили ваксина срещу коронавирус.

По този начин те са нарушили вътрешните правила на компанията, предаде Асошиейтед прес.

Вчера ръководителят на медията Джеф Зукър е информирал писмено персонала за уволненията и напомнил, че имунизацията срещу COVID-19 е задължителна за всички, които работят в сградата на телевизионния канал или ходят на снимки и контактуват с други журналисти.

Още по темата
“Нека да е ясно, имаме нулева толерантност към това”, е написал Зукър, който ръководи новините и спорта в компанията.

Много от офисите на новинарската мрежа отново са отворени и служители, които желаят, могат да работят на място. От тази възможност вече са се възползвали около една трета от работещите в телевизията.

Зукър е казал още, че маските ще са задължителни в офисите в Атланта, Вашингтон и Лос Анджелис, когато хората не се хранят, не пият или не са в изолирани затворени помещения. В съобщението на Зукър се посочва, че планираното връщане на работа на всички от 7 септември се отлага поне до средата на октомври.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Да ги осъдят тогава. Нито в договора за работа, който са подписали пише, че трябва да са ваксинирани, нито в законите на САЩ пише, че журналистите трябва да са ваксинирани, нито вярвам, че са подписали анекс към договорите...,т.е. уволнението е незаконно."....................... Нееее, не е така. В САЩ излезе пресен закон, че всеки работодател има право да уволнява незабавно и без обезщетение неваксинирани служители, ако позицията им предполага срещи с хора. Това е положението. Да влезе убития.
64
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Правилно , разпространителите на китайската чума трябва да бъдат затваряни и изолирани.
63
1
 
21
 
! Отговори
Нов Ковид ред преди 2 години
1.Дойде вируса.2.Ограничихме веригите на доставки и така създадохме зависимости.3.Започнахме да наливаме пари през програми за спасение.4.С ваксините подчинихме обществата.5.Обществата се подчиниха безропотно...
62
8
 
9
 
! Отговори
Овца си ти преди 2 години
До Пепи - програмиста, само да ти щракнат с пръсти и ще се ваксинираш и 2 маски ще сложиш и хоро ще играеш ! а от западната държава си се върнал щото си лузер който не е успял да си намери прилична работа - България е колония на запад, винаяги е по-добре да се живее в метрополията отколкото в колонията .... в метрополията по-добре хранят
61
1
 
18
 
! Отговори
Пепи - програмиста преди 2 години
CNN - корпорация . В крайна сметка те определят правилата . Като не ти харесва - не работиш там . Аз за това се върнах от една западна държава . Защото в България мога да съм по независим .
60
5
 
12
 
! Отговори
Коректно Зелен преди 2 години
Правилни действие на СиЕнЕН, приветствам;! Всеки служител трябва да е бицнат по всички дупки!
59
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 59... Аз да не би да знаех че *** ще ни продадат и унищожат държавата. Бях 18 годишен през 1989 г. и като такова лапе пръв трябваше да налапам въдицата. Но не я налапах. Видях че тези които ни говорат за промяна са неосъществили се фашисти по времето на бай Тошо. Ритали са ги като мръстни котета по времето на соца. Не съм гласувал от първите избори когато гласувах за безпартиините а те се оказаха партиици. От тогава не съм стъпил да гласувам. За кои да гласувам. За Айдуците ли.
58
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 58Хубаво, ама тогава, защо плюят по фирми в които вътрешните правила са да не наемат *** или да ги обслужват? Или по цели страни, които не искат нелегални, защото нарушават правилата и законите им?Не е ли малко двулична цялата работа?
57
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Лека полека всички вас ще ви притиснат , чрез работодателите .. А работодателите ще ги притиснат чрез НАП.." - Ами не, приказките за задължителна ваксинация са за шараните. Като клъвнат горе-долу 70% и всичко ще отпадне. В България за да ни задължат да се боцнем с експерименталната ваксина или трябва да променят Конституцията, или трябва да се подпишеш, че е доброволно, или ЕС трябва да приеме закон, който да се приеме от парламента ни (интересно защо сега, а и скоро няма да имаме такъв... :)).
56
4
 
24
 
! Отговори
Това значи,че има преди 2 години
дискриминация в CNN.Това е прикрито чрез използване на кампанията за ваксиниране.Неваксиниралите се са били антиваксъри,на които е забранено да са такива,каквито са.Дискриминация пар екселанс.Нещо като липсата на свобода на словото у нас,според запада.Всеки може навсякъде да пише и говори каквото си и срещу когото си иска,но нямало свобода?"Не разрешавам в моята медия да се пише и говори каквото не ми харесва".Който не е съгласен,да напусне.А медиите са на олигарси.И държавните са превзети
55
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименВътрешни правила на фирмата - сиреч ако едно от правилото е да ходиш с кочан в за***ка - ще ходиш. Ако не искаш - неспазване на правилника за вътрешен ред. И следва уволнение.
54
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Американския неолиберализъм е странно животно.Целия Холивудски елит,НБА,СиЕнЕн и другите свърталища на онеправдани милионери и милиардери искат всички да правят едно и също,но нямат желание да си поделят богатството с останалите хора.Подкрепят БЛМ ,но не живеят в черно гето.
53
2
 
27
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 2 години
Нали АКО МЕ НАКАРА ШЕФА ДА СЕ ВАКСИНИРАМ ИЛИ УВОЛНЯВА.ЩЕ ИЗБЕРА ПЪРВО ДА МУ НАШОКАМ РЕПАТА.И САМ ЩЕ НАПУСНА.ТО ЗА ТИЯ 970лв. ДАЖЕ ДА НЕ МЕ ПИТА.
52
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Алоооо старците защо сте сложили минуси на коментар 38. Да не би да сте от скачалите на Драгалевсият син у...й. 32 години ви е вътре. Добре ли го усещате. Мърдали мърдали. Не шавайте много че целия ше ви улезе. Стойте кротко и обяснете на децата си защо тока е скъп защо парното е скъпо защо горивата са скъпи. Обяснете им че вие плащахте по 1.5 ст за кв ток .По 15 лв за парно на пълна мощност. Вода по 3 лв на месец.Бял хляб с коричка 1 кг за 32 ст.Тези цени бяха през Тоталитаризма. А сега дебелия
51
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Канада ваксинирането на държавни служители и медицински работници става задължително.
50
1
 
34
 
! Отговори
САЩ преди 2 години
се превърнаха в типична полицейска, тоталитарна държава, в която евреиските корпорации имат неограничена власт и стоят над закона
49
9
 
9
 
! Отговори
Отлична новина преди 2 години
Хората са само уволнени, а не застреляни.
48
1
 
50
 
! Отговори
Натовеца преди 2 години
CNN отдавана е синоним на фалшиви новини и пропаганда!Няма нормален човек който да ви приема насериозно!
47
41
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво! Ето това е една сериозна медия
46
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Дали са им по 6 месеца заплати и това е. Няма за какво да ги съдят." - Има, могат да те съкратят без причина и да ти дадат въпросните обезщетения, но не могат да те уволнят без причина. В статията пише, че са уволнени.