Разпространителите на вируса – ваксинирани, но заразени с "Делта"

При над 75 болни на 100 000 души България ще излезе от "зелената зона"
Обновена: 5 авг 2021 17:03 | 5 авг 2021 16:45, Ерол Емилов
348
Разпространителите на вируса – ваксинирани, но заразени с "Делта"
Снимка: Pixabay

Ваксинираните, но заразени с „Делта“ вариант могат да разпространяват коронавируса, обясни заместник-министърът на здравеопазването Александър Златанов.

По думите му тези хора преболедуват леко.

„За това при влизане в страната ни изискваме отрицателен тест. При над 75  болни на 100 000 души България ще излезе от "зелена зона", добави Златанов, цитиран от БТА.

“Обмисля се повишаване на цените на клиничните пътеки, по които се лекуват пациенти, болни от COVID-19. Темата предстои да се обсъди на заседание на Надзорния съвет на НЗОК, като целта е "всичко да е законно, а лекуващите да не се чудят откъде да се дофинансират”, посочи още той.

Още по темата
Златанов поясни, че с променената методика, по която се плащат по 1000 лв. за работещите медици в условията на извънредна епидемична обстановка, средствата се разпределят по-справедливо.

“Целта на проверките, които ще се извършват по курортите за спазването на противоепидемичните мерки, не е за да се "пълни бюджетът", а за да се създаде ред, добави още той. По думите му броят на заразените с COVID-19 в областите Бургас и Варна се повишава заради струпването на много хора. В момента страната ни все още е в "зелена зона" заради ниската заболеваемост, също така разчитаме на заетите в туризма да проявят отговорност, като първата стъпка за това е имунизиране на персонала”, добави още Златанов.

По думите му не е нужно мерките да са драстични, а да се спазват сегашните мерки на 100 процента.

"Ако персоналът е ваксиниран на сто процента, бизнесът може да продължи да работи, дори дадена област в страната ни да е навлязла в "червена зона", обясни той.

“Областните управители са запознати с плана за действие и всяка областна управа, заедно с областния оперативен щаб, самостоятелно ще могат да налагат ограничителни мерки, ако заболеваемостта се повиши”, припомни Златанов.


348
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
331
1
 
4
 
! Отговори
Аноним преди 1 месец
"Делта" са появи и започна да се разпространява точно, когато ваксинацията започна. Знаете ли, какво ви бият заедно с ваксините? Сега се позамислете!...
330
2
 
5
 
! Отговори
До 337 коментар преди 1 месец
До АнонименТо добре говориш някакви опорки , но какво ще кажеш на тези които се боцнаха и ги няма вече сред нас , аз познавам лично такъв . Пак ли опорките ,че еди какво си ,че еди що си !? Как пък нямате морал бре , как може такива рецидивисти да сте сите и да не ви мигне окото като затривате българи !?
329
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Извода е, че ваксините са създадени да предпазват преди всичко от тежка инфекция и смърт. Всеки може да е с вируса... Дори боледувалите преди няколко месеца. Имунитета не убива вируса, а само го неутрализира да не разболява човека... Абсолютно всеки може да е заразен...
328
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ще се повтори сценария от миналата година. Натам вървят нещата.
327
1
 
9
 
! Отговори
Самюел Бекет преди 1 месец
"Ваксинираните, но заразени с Делта вариант..."Тия *** вече не се чуват какви глупости говорят.
326
0
 
4
 
! Отговори
Iordan Ivanov GEOLOG преди 1 месец
експерти да огледат терор ас ПТИЧИ грип срещу Турция,Румъния,Украйна >След рекламата терористите нагло препоръчаха масови убииства вкл на патки в Румъния и Пуйки в Турция.У нас бяха рекламирани три умрели лебеда край Видин. След изпращане на пробив и единствената тогава оторизирана лаболатория в АНглия НАЙ СЕТНЕ ЗАСЯКОХМЕ как нарочно чрез обемно патогенизиране в лаболаторията се заразяват пробите.Терорисите веднага наредиха масови убииств на всички лебеди по Дунав..
325
0
 
0
 
! Отговори
Jordan Jordanov SARS преди 1 месец
експерти да огледат терора през медиите с нагло престъпна диверсия рекламирана като ПТИЧИ ГРИП 2003 - 2004.Тогава терористите ползваха нарочно инсталирана облъчващо пресканираща техника .терора през медиите бе подобен на този но по ПЛИТКО СКРОЕН..Вместо показни нагли убииства с наличната техника вкл на лекари както диверсията COVID 19 ..Тогава направо се кефеха че понеже май вече били убити цели трима във Виетнам и един в Сингапур The world bank must give 0.4 trilions $ see birdflu179 29022004
324
0
 
1
 
! Отговори
Jordan Jordanov SARS преди 1 месец
При тестове от 2003 и 2004 година има снимани как терористи с помоща на модерни тогава камери увреждаха с атаки тип SARS деца и възрастни вкл в наши курорти.Тогава блокирахме диверсията с специални доклади вкл до премиер министъра на Канада и до службите за борба с организираната престъпност.Пострадалите от около 10 ТОРС предизвикващи камери се самолекуваха бързо в налични минерални басейни и в морето..Има огромен видео материал от оня период..Сега терористите ползват 1 000 000 по мощни камери
323
1
 
0
 
! Отговори
Jordan Jordanov SARS преди 1 месец
провеждащи терора полzват смартфони с активирани заразни COVID generators and activators .За рекламни убииства ползват дигитално холограмни видео пресканиращи оръжия засечени от нас по време на убииства на военни от България и НАТО в Косово,Босна и Херцеговина рекламирани като убииства с ЛЕВКЕМИЯ.Обсебени от масови убиици убиват с нарочно произведени дигитално холограмни оръжия вградени в смартфони и лични документи.Експерти да огледат болници с проведени показни убииства снимани от далече
322
12
 
10
 
! Отговори
Шукето преди 1 месец
Когато ви казвахме ,че в инжекцията има канцерогенни неща (шипови протеини от шимпанзета(и в СПИНА са такива от мамуна) , ГМО организми и други благинки) всички се смееха и сочеха с пръст МИСЛЕЩИТЕ и ТЪРСЕЩИТЕ ИСТИНАТА ! Сега когато ви го казват ,че БОЦКАНИТЕ са ЗАРАЗОНОСИТЕЛИТЕ вие пак не вдявате ,че ви изиграха и с здравето и живота ви ! Цял живот ви го таковат , но само при катаклизми разбирате (който има мозък , логика и критично мислене де) ,че всичко е умишлено причинено от ЕЛИТА .
321
1
 
3
 
! Отговори
Хай Вакса преди 1 месец
И на тема ваксини успяха да разделят хората...
320
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
аааа, ваксините работят иначе. нема да се плашите. просто иглите са малко. Трябва 200-300 бустерни дози да се сложат. Питайте ваксърите. Те ще ви обяснят.
319
4
 
4
 
! Отговори
До 325 Ваксиниран преди 1 месец
А мене ме боли фара за ваксинираните които са обречени и е въпрос на време да се пренесат в отвъдното.
318
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За съжаление от ваксината няма голяма полза. В съобщения от преди почти 10 дни от Израел се казва, че ефективността на Pfizer срещу инфекция с Делта варианта е спаднала на 39%. А от 191 хоспитализирани 113 са с напълно завършен цикъл на ваксинация. Тоест 60 %. Данните са от 26.07.Колкото и да се опитват да манипулират информацията, времето и животът са тези, които показват кое е истина и кое не.
317
50
 
16
 
! Отговори
Ваксиниран преди 1 месец
Боли *** фара за неваксинираните. Да се оправят, пълнолетни са..
316
1
 
53
 
! Отговори
Сърчице ковид лове преди 1 месец
Добре де тоя вирус пожари и 45 градуса не го плашат. Нема оправия освен да запалиме народното събрание че там е пълно с вируси
315
14
 
8
 
! Отговори
анти идиоти преди 1 месец
Орландовци ви очаква......дори на големи групи.
314
10
 
69
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ба си хора, пазете се от ваксинираните!!
313
9
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пътеката за ковид, не трябва да е по различна от тая за грип! Всичко друго е преднамерено, за да могат лакомите лекари да надписват броики. Как изкарахме САРС КоВ 1 и неразбрахме преди години?
312
1
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тоя чува ли си какви ги говори? Ваксините не пазят от делта, но ако персонала бил на 100% ваксиниран щели да работят фирмите? Това е доста опашата лъжа,щото фирмата ще иде под карантина.