България все още е в „зелената зона” по разпространение на COVID-19

70% са имунизираните лекари и медизински сестри
7 авг 2021 10:50, Нели Христова
38
България все още е в „зелената зона” по разпространение на COVID-19
Снимка: БГНЕС

България все още е в „зелената зона” по разпространение на коронавируса, но вече е в четвъртата вълна и заболеваемостта се увеличава постепенно. Това заяви в студиото на „Събуди се” съветникът на здравния министър проф. Мира Кожухарова.

„Убедена съм, че тази вълна в страната ще бъде по-успешно посрещната. Колегите, които се занимават с лечебна медицина, вече имат процедура, по която да действат”, обясни професорът.

Малко над 22% са ваксинираните здравни работници у нас. „Имунизираните лекари и медицинските сестри обаче са висок процент. При лекарите вероятно вече е към 70%”, обясни тя.

По думите на проф. Кожухарова, пикът на четвъртата вълна у нас се очертава през септември.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
0
 
! Отговори
!!!!! преди 2 години
Сестрите са медицински, а не '' медизински ".
26
1
 
2
 
! Отговори
Факт преди 2 години
България ... вече е в четвъртата вълна и заболеваемостта се увеличава постепенно. Това заяви в студиото на Събуди се съветникът на здравния министър проф. Мира Кожухарова. ### Това е добре, че вече знаят, че сме в четвъртата вълна, която започна от 14 юли 2021 година. Правителството на ГЕРБ разбра, че сме в третата вълна след като пика и премина, почти три месеца след началото й.
25
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това са пълни измислици,от 12 души здравни работници,които познавам само един има с една доза ваксиниран.
24
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тая статистика нещо куца. Що ли повечето отказват ваксини. Я вижте колко умрели има в 23 държави от 50 в ЕС. Те лекарите тези новини си ги наблюдават. Кадърен лекар няма да се набоде!.EU/EEA/Switzerland to 31 July 2021 20,595 Covid-19 injection related deaths and over 1.94 million injuries, per EudraVigilance Database.
23
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Заглавието е интересно, защото България прави всичко възможно да не е в зелената зона! Всички ще платим цената за гулая на черноморието и пълното безхаберие, което се шири из цялата страна. И ваксинирани и неваксинирани...
22
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това за здравните работници е някаква пунта мара, без разбивка без нищо - басирам се, че са извадили личните лекари от статистиката и им е вързало заветните 70%. Иначе в ежедневните сводки пак липсват мнго важни данни от сората на - колко от заразените са ваксинирани, колко са чужденци, колко българи, абе чалгия
21
7
 
5
 
! Отговори
До 11 преди 2 години
Значи няма да се намери за тебе подходящ лекар в Европа, защото 90% са ваксинирани. Виж в ромската махала, може да има кой да те лекува!
20
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нали изисквахте лекарите да се ваксинират първи! Ето, ваксинирати са 70%. Оказва се , че санитарките не са ваксинирани. Колкото си по-образован , толкова си по-позитивен към ваксините
19
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зелени, кафеви, виолетови зони.... ковид простоии! Ще го видите големия след няколко дена във Франция - колосални протести в 150 града!
18
3
 
5
 
! Отговори
УчудЕна преди 2 години
Ама още ли не сме узрели?!
17
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Откога медицински сестри се пише медизински сестри? Я си вижте заглавието.
16
1
 
6
 
! Отговори
Коприва преди 2 години
До 18 - май си прав. Стига с тоя инернет и псевдоновини, пълни с правописни грешки!
15
7
 
14
 
! Отговори
3 % от 6 милиона са преди 2 години
180 000 души - това са новите положителни случаи в България за деня! Като го осъзнаете ще ви стане ясно, че мерките и ваксините са безсмислени, а смъртността е минимална. Може да караш Ковид и 20 пъти и да умреш на 21-я. Може и 100 пъти да го изкараш и да оцелееш. Всичко е имунитет и сила на собствения организъм...За 20-тина дена "новият" щам ще овършее цялата държава, който избута ще живее!
14
1
 
12
 
! Отговори
Повече усмивки де! преди 2 години
Коментара на 2 е просто свиреп сарказъм, но не го схванахте. И това е тревожно! Оскотели сме от глупотевините с които ни заливат всеки ден.
13
4
 
6
 
! Отговори
Коприва преди 2 години
Като чета коментара под номер 2 започвам да се замислям над твърденията на екстрасенсите, че ваксината изолира човеката душа от тялото и свидетелствата на общуващи с ваксинирани за драстични промени в поведението - или тотална апатия или неконтролируема агресия, какъвто е случая тук.
12
3
 
11
 
! Отговори
Хайде, хайде преди 2 години
Аз имам сертификат, че съм ваксиниран, че ми го искаха по границите. Е, жена ми е медицинска сестра все пак :))) Аз си знам дали съм убоден :)))
11
2
 
16
 
! Отговори
Такааа преди 2 години
Значи, от всеки трима лекари, един изпитва обосновани съмнения да се боцка с нещо експериментално.
10
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Коронавируса не означава смъртна присъда. Изкарваш го по обичайния начин и продължаваш по трасето. Усложненията са редки като при всеки грип. Не се шашкайте. Ама какво говоря, шашкайте си се, като ви е кеф.
9
19
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не искам да ме лекува ваксиниран лекар, защото това говори, че нищо не разбира от медицина или е слабохарактерен и се е оставил да го принудят.
8
13
 
2
 
! Отговори
Бay преди 2 години
До 8 Аз направих нещо много просто. Имам 3ма лекари, които следя и на, които вярвам. Завършили престижни университети. Те казаха "няма проблем" и за мен беше достатъчно. Аз нямам знанията да преценя сам.