България все още е в „зелената зона” по разпространение на COVID-19

70% са имунизираните лекари и медизински сестри
7 авг 2021 10:50, Нели Христова
38
България все още е в „зелената зона” по разпространение на COVID-19
Снимка: БГНЕС

България все още е в „зелената зона” по разпространение на коронавируса, но вече е в четвъртата вълна и заболеваемостта се увеличава постепенно. Това заяви в студиото на „Събуди се” съветникът на здравния министър проф. Мира Кожухарова.

„Убедена съм, че тази вълна в страната ще бъде по-успешно посрещната. Колегите, които се занимават с лечебна медицина, вече имат процедура, по която да действат”, обясни професорът.

Малко над 22% са ваксинираните здравни работници у нас. „Имунизираните лекари и медицинските сестри обаче са висок процент. При лекарите вероятно вече е към 70%”, обясни тя.

По думите на проф. Кожухарова, пикът на четвъртата вълна у нас се очертава през септември.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
3
 
13
 
! Отговори
антиваксър преди 2 години
Чакам да дойдат да ме глобят и да ми запорират имуществото. Да си носят и ковчези. Геят 2 ще е 1ви.
6
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 5 А ти какъв си? Откъде събираш информация?
5
4
 
18
 
! Отговори
Знайко преди 2 години
Аман от пропаганда! Само недоразвит болен от Даун човек може да ви вярва вече. Толкоз рев и облъчване, направо смърди, не мирише. Айде до наесен. Тогава ще видим кой е по- страшен- гредите и паветата или фейк-вируса. Трябва да се върне смъртното наказание и да бъдат съдени белите престилки и журналистите, след това правителството на ББ и сегашното.
4
22
 
8
 
! Отговори
Бay преди 2 години
има два основни типа антиваксъри. Такива, които просто не са се интересували, но са чули слухове. Те бързо си променят мнението, когато видят официалните данни. Има и такива, които събират данни от малки сайтове правени от един човек и си мислят, че това са "сигурни" данни. Те не вярват нищо официално, защото си мислят, че са мнооого лъгани и за това не са богати :D
3
13
 
7
 
! Отговори
антиваксър преди 2 години
До 2 Искаш да умреш май а?
2
18
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Време е да се въведе ЗАДЪЛЖИТЕЛНА ваксинация за всички! За всеки, който откаже - моментална глоба в размер на 20 000 лева, а при нужда запор на движимо и недвижимо имущество от ЧСИ в рамките на 48 часа, принудителна ваксинация с Астра Зенека и строг тъмничен затвор за срок от 10 до 20 години, с полагане на тежък физически труд в някоя тухларна, мина за въглища, каменоделна или кариера за чакъл, ползван в строежа на магистрали! Никаква прошка към антиваксърите! Антиваксърите са сгурията на човечеството! Само бой, насилие във всичките му форми за антиваксъра!
1
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
aко ще и пенбената да сме и пак няма да се ваксинирам