Барове и ресторанти в САЩ ще обслужват само ваксинирани клиенти

Ресторантската индустрия беше опустошена от затварянето и блокирането
8 авг 2021 20:02, Анисия Иванова
192
Барове и ресторанти в САЩ ще обслужват само ваксинирани клиенти
Снимка: БГНЕС

Нарастващ брой барове и ресторанти планират да обслужват само ваксинирани клиенти в оформяща се нова тенденция, след като президентът Джо Байдън поиска всички федерални служители да покажат, че са ваксинирани или да се подлагат на редовни тестове за Ковид-19, пише американският вестник The Hill.

Компаниите от частния сектор в различни индустрии последваха примера след директивата на Байдън, но ресторантите, от големите вериги до малките местни фирми, побързаха да искат доказателство за ваксинация за вечерящите.

Ресторантската индустрия беше опустошена от затварянето и блокирането заради Ковид-19. Новият скок на случаите се разглежда като реална заплаха за индустрията, която започва да се завръща.

Те се опасяват от нов локдаун, ограничения за социално дистанциране, които водят до намаляване на работата и излагат на риск работните места на служителите. В резултат на това някои казват, че едва ли е изненада, че редица заведения бързат да изискват ваксини.

"Съвсем логично е да се изисква ваксинация, за да влезете вътре, защото отново излагате персонала си на риск и ние се стремим да избегнем нов локдаун на всяка цена и да се уверим, че клиентите ви се чувстват в безопасност и няма риск те да се заразя", казва Анелис Гогер, сътрудник експерт от "Брукингс", цитиран от "Фокус".

Кметът на Ню Йорк Бил де Блазио издаде първото общо изискване за цял един град, като задължи хората да покажат доказателство за ваксинация, за да вечерят в ресторант, да тренират във фитнес зала или да отидат на кино.

След съобщението му, кметът на Вашингтон Мюриъл Боузър каза, че ще обмисли дали във столицата е необходимо да се изисква хората да покажат доказателство за ваксинация за достъп до ресторанти и барове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


192
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
3
 
4
 
! Отговори
Друг лъжелекар преди 2 години
До Доктор Радева - как успяхте така хубаво да изчислите аудиторията, базирано на нищо? Освен че сме колеги, вероятно сте и екстрасенс? Но какво ли се изненадвам, цялата "пандемия", предпазни "мерки" и ефект от "ваксини" се изчисляват на тоя принцип. Каквото ти дойде и както ти е удобно...
42
9
 
3
 
! Отговори
Бay преди 2 години
До 48 Отдавна спрях да се хабя. Смисъл 0 ...
41
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 44 - "бау", който 3/4 от мненията му са да нарича останалите "***" и да ги унизява, той ли "търпеливо ограмотява" бе, твар
40
9
 
1
 
! Отговори
Бay преди 2 години
До 44 не ми пречат. Аз съм свикнал.
39
14
 
4
 
! Отговори
Доктор Радева преди 2 години
Като знам, че тук пишат хора, които са против спортуването защото "се изтърквали ставите и износвало сърцето", голяма част тук са си типични пияндета, не знам какви аргументи да приложа. Много ги мързи да отидат да се ваксинират, други ги е страх, трети изобщо мислят, че това не ги засяга. Повечето тук пък са пенсии, които отдавна не бачкат и дали ще се ваксинират никой не го интересува. Всеки сам отговаря за здравето си.
38
3
 
15
 
! Отговори
Тъп Унгария с маски преди 2 години
В Германия, в клиника, всички с маски,говоря за мед.сестри и доктори, въпреки че им нахакали по 2 ваксини....та се питам, за къв *** си слагат тия отрови, като отново са с тия парцали на устата си
37
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой ви иска ограмотяването на вас бе досади .. Всъщност не знам дали и ти не си Бау.
36
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво агресия! Защо се нахвърлихте върху Бау! Ако сте толкова умни и разумни, защо освирепяхте? Ние , ваксинираните изгубихме желание да се хабим да ви обясняваме и да пишем тук. Само Бау търпеливо пише и ограмотява, но то с психопати да се разправяш не е лесно.
35
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зъболекарката ми се чипира и ме е страх да отида на зъболекар. Много тъпо!
34
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Horaaa! Тези с ковди ваксина ... Вече не са вашите роднини и приятели! Не! Те са контролирани от злото чреч 5G! Hora! Време е да се боиме!
33
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Бay - ама влиза в болница... Плоскоглавия ваксър си боледува тежко, че и си умира, точно както нормалните хора... 85-90% от всички в болниците в Израел, включително тежките случаи, са "напълно ваксинирани". При това с най-хубавата скъпа ЕМАРЕНЕЙ вацина. Ей не загрявате, тия реотани в главите ви въобще свързани ли са...
32
2
 
11
 
! Отговори
Stoyanov преди 2 години
До Бay-------------------------------------------------------------------------------------------БАУ ли си къв си ... съжалявам че ще го чуят ушите ти (в случая ще го видят очите ти) , но ти си най - ГНОМ в целият тоя сайт ли е форум ли е незнам. Няма по - плитък мозък от теб !!! *** си сложи 10-20 ваксини да не хванеш нещо , че виж си пукясал без време.
31
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Бay Кой ти цъкна 10 плюсчета на тъпните? То няма толкова чипирани в коментарите ха-ха
30
3
 
17
 
! Отговори
Ковидиот преди 2 години
Всички които участваха в създаването на това античовешко нещо, и всички които допринасят за тая измама, ще го набарат дебелия в най скоро време....няма ненаказано зло....всеки бок..лук ще си получи своето, както и всяка медия
29
19
 
4
 
! Отговори
до 30 преди 2 години
Много просто.... Ваксинираните имат антитела и не се притесняват от заразяване. Затова няма да допуснат неваксинирани. За да не ги заразят.
28
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дано фалират всичките.
27
35
 
15
 
! Отговори
Бay преди 2 години
0 мисъл у антиваксъра "ама той пренася!" ... ама той не влиза в болница :D Това е целта на всички мерки - по-малко в болница и по-малко смърт.
26
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В интервю за американската мрежа Fox News републиканският сенатор Рон Джонсън постави под въпрос дали ваксината Pfizer е ефективна срещу силно заразния щам на вируса Delta, като заяви, че "84 %" от случаите в Израел са сред ваксинирани индивиди.
25
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е пълна глупост. Защо? Защото ако влезе един ваксиниран който без да знае че е заразен нали ще изпозарази персонала и клиентите. Нали и ваксинираните пренасят вируса. Каква е ползата от тази мярка не виждам.Това има логика само ако ваксинираните не пренасят вируса.
24
2
 
2
 
! Отговори
ДО nostradamusa преди 2 години
Много минуси ще ти нацвъкат,щото"спасителите"много добре знаят,че трябва да спасятпотока от обешаните пари.