Барове и ресторанти в САЩ ще обслужват само ваксинирани клиенти

Ресторантската индустрия беше опустошена от затварянето и блокирането
8 авг 2021 20:02, Анисия Иванова
192
Барове и ресторанти в САЩ ще обслужват само ваксинирани клиенти
Снимка: БГНЕС

Нарастващ брой барове и ресторанти планират да обслужват само ваксинирани клиенти в оформяща се нова тенденция, след като президентът Джо Байдън поиска всички федерални служители да покажат, че са ваксинирани или да се подлагат на редовни тестове за Ковид-19, пише американският вестник The Hill.

Компаниите от частния сектор в различни индустрии последваха примера след директивата на Байдън, но ресторантите, от големите вериги до малките местни фирми, побързаха да искат доказателство за ваксинация за вечерящите.

Ресторантската индустрия беше опустошена от затварянето и блокирането заради Ковид-19. Новият скок на случаите се разглежда като реална заплаха за индустрията, която започва да се завръща.

Те се опасяват от нов локдаун, ограничения за социално дистанциране, които водят до намаляване на работата и излагат на риск работните места на служителите. В резултат на това някои казват, че едва ли е изненада, че редица заведения бързат да изискват ваксини.

"Съвсем логично е да се изисква ваксинация, за да влезете вътре, защото отново излагате персонала си на риск и ние се стремим да избегнем нов локдаун на всяка цена и да се уверим, че клиентите ви се чувстват в безопасност и няма риск те да се заразя", казва Анелис Гогер, сътрудник експерт от "Брукингс", цитиран от "Фокус".

Кметът на Ню Йорк Бил де Блазио издаде първото общо изискване за цял един град, като задължи хората да покажат доказателство за ваксинация, за да вечерят в ресторант, да тренират във фитнес зала или да отидат на кино.

След съобщението му, кметът на Вашингтон Мюриъл Боузър каза, че ще обмисли дали във столицата е необходимо да се изисква хората да покажат доказателство за ваксинация за достъп до ресторанти и барове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


192
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
143
0
 
1
 
! Отговори
Карабинера преди 2 години
Първо ще има магнитен маркер на гривна,но после за по-лесно направо подкожен цифров носител.Да не го забравяме след вземане на душ или по други причини като изгубване например.Даааа Библията е голяма книга.там е написано както миналото,така и бъдещето.Началникът и Пророците до сега не са сбъркали в нищо.Кой каза че живеем без никакъв ред на Земята?
142
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лудостта вече е навсякъде!!!Дръжте се достойно!!!
141
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименНяма как да платят децата им, всичките вакс *** са *** и деца нямат
140
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Медиите просто ме изумяват. Съобщават някаква сензация като факт, а после като почнеш да четеш новината се оказва, че било просто предложение или се планирало. Не ви ли е срам?
139
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е как никой да не е умрял? За VAERS чувал ли си? Това е системата на САЩ за проследяване на странични реакции след ваксиниране. Само там са потвърдени 6500 случая на смърт след ковид ваксина в САЩ, като се има предвид, че това не са всички докладвани случаи, а само тези при които това е било потвърдено. Останалите колко са - един Бог знае.
138
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Интересно колко дълго ще издържат баровете и ресторантите след като ваксинираните са с компрометирана имунна система и при първия грип ще се натръшкат? Байдън скоро няма да е на власт ми се струва. Много народ погуби с тия био продукти наречени ваксини!
137
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В интерес на неваксинираните е да не посещават такива ресторанти. Това са огнища. Точно ваксинираните разпространяват вируса.
136
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
A неваксинираните ще трябва ли да носим жълта звезда? Прокълнати ковид - фашисти, нека децата ви да платят за греховете ви!
135
3
 
8
 
! Отговори
Ха-ха! преди 2 години
Ваксинираното малцинство у нас, също като другите малцинства - напр. ЛГБТ, ромското и т.н., доста агресивно налага мнението си, но в крайна сметка никой не му обръща внимание, защото българинът не проявява висока толерантност към глупостта.
134
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само няколкото платени тр#о#ла, получаващи заплащане за пост, рекламиращ експеримента, си позволяват нагло и т#ъпо да подтикват към фашизъм, дискриминация и налагане насила на чужди решения върху хората. Останалите просто отстояват правата си. И не осъждат чуждия избор. Нито налагат своя.
133
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поредна фейк новина, целяща да наложи ваксинирането с експериментални препарати. Нито е сигурно, нито касае всички заведения, ако има въобще такива. Нито има значение. Мога до края на живота си в заведение да не стъпя. Дори ще ми се отрази чудесно на финансите и здравето.
132
20
 
5
 
! Отговори
а кога тук? преди 2 години
време и у нас да се вземат мерки срещу неваксинираните, те са заплаха за обществото, не искам да щъкат из магазини или обществени места без контрол. време е служебния кабинет да се размърда!
131
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сигурно това е причината... Ваксинираните разнасят зараза навсякъде, аргумента им е празен и слабоумен. Иначе добре ги изъвртяха - тотално им съсипаха бизнеса, сега са готови да прецакат и дискриминират хората от името на правителството, само и само да си върнат някой друг клиент. И после пак ще има "не е задължително, това си е избор на частния бизнес"... Не че съм умрел да ям с 10 пъти надценка де...
130
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Чипиране? :) Ха ха ха. И за какво? :) За да откраднат гениални те ви мисли? :) Ха ха ха."---- ироничен си, но някои наистина имаме мисли, пък било то и гениални ;) Не всички сме овце!
129
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Що не земен да им пратим ромите у Америка братя са
128
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Брей моя приятел у Америка неенваксиниран *** пие кафе я не лъже те те отде зная кои кои е.Като тия тука нощес у Ловеч кои дава инфо
127
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До хаха Стара прогнила мандажа която пак се опитваш да претопляш. А колко хора до сега ви обясниха къде беше проблема с началните смърни случаи в Швеция. Ама разчитате на късата памет на хората.
126
5
 
2
 
! Отговори
ваксаджия преди 2 години
До хаха--Техния доктор каза че Швеция-тоест правителството са допуснали грешка в началото, че не опазиха старците в старческите домове, както случая и в Ню Йорк. От където дойдоха началните смъртни случаи без значение от ковид или грип. И шведското правителство се извини, но им се размина затвор за тези случаи. Но техния доктор никога не се е извинявал за подхода на шведските лекари, които поеха нещата, както е по шведската конституция. И резултатите, а и мълчанието на агнетатата са очевидни.
125
12
 
5
 
! Отговори
хаха преди 2 години
До ваксаджия - Ами както знаеш супер много хора умряха с Швеция. Техния доктор който разработи стратегията за без затваряне излезе и заяви публично, че са допуснали голяма грешка.
124
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тук няма как да стане - под 20% са ваксинираните и няма да има достатъчно клиенти. Но споко както се казваше в един сериал - "Зимата иде!"