Неваксинираните учители и ученици в Гърция с 2 теста седмично

Преподавателите, нежелаещи ваксина, сами плащат тестовете
12 авг 2021 12:23, Елка Василева
144
Неваксинираните учители и ученици в Гърция с 2 теста седмично
Снимка: архив, БГНЕС

В Гърция неваксинираните учители и ученици ще трябва да се тестват за коронавирус два пъти седмично. Учебната година в южната ни съседка започва на 13 септември. Задължително тестване се очаква да се въведе и за всички работещи, предаде БНР.

Преподавателите в гръцките училища ще се допускат в клас само срещу сертификат за ваксиниране. Нежелаещите да се ваксинират се задължават да си правят два лабораторни теста на седмица, които ще заплащат сами. Решението е на министъра на образованието Карамеос.

Още по темата
Учениците също ще се тестват по два пъти на седмица, но самостоятелно, като тестовете за тях са безплатни.В Гърция вече ваксинират и децата над 12-годишна възраст, но малка част от родителите подписват за сега декларация за разрешение.

В университетите преподаватели и студенти ще влизат само срещу сертификат за ваксиниране или отрицателен тест.

В следващите дни се очаква правителството да въведе задължително тестване два пъти на седмица за всички неваксинирани работници в държавния и частния сектор.

Около 4 000 на ден са новозаразените в Гърция по информация на здравното министерство. Рязко покачване е регистрирано на островите Парос, Миконос,Хиос, Наксос. С ограничения и вечерен час са два града на остров Крит и остров Закинтос.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
0
 
6
 
! Отговори
Шопа преди 2 години
Ми, па нема да одат на школото.
73
10
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До aaaa 87 Най-вероятно е така , ама не може да се забрани на хората да искат да живеят както преди . Засега вариант е ваксинацията . Или да не се прави нищо , който оцелее . Много бързо ще се изпозаразят хората. Вярно , ще има доста смъртни случаи . Ще трябва да се уредят нещата с болниците и клиниките . Няма как да се насмогне на всички болни . Ще трябва да се решава , дали дадени групи хора да бъдат изключени от болнична помощ . Едва ли ще се тръгне в тази посока. Така остават ваксините
72
8
 
3
 
! Отговори
До Другаря Славянин преди 2 години
Е значи си и застаряващ ерген, живеещ на село. Можеш и да не се ваксинираш, защото освен овцете и селския бик не представляваш заплаха за здравето на околните. Много поздрави на къра!
71
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 95 А в дупето взимаш ли го? А по два?
70
2
 
15
 
! Отговори
Исландия преди 2 години
93% от населението ДвойноВаксинирани, но Първи по Процент на НовоЗаразени спрямо общото им население! Ваксините само Убиват, но не Пазят - спиране на Ваксинацията!!
69
3
 
21
 
! Отговори
Кал-Ел преди 2 години
Не виждам да съм изгубил стария си живот, затова не се връзвам на програмации. Има само един живот и той е тук и сега. Блъфират ви за да се съгласите на монархо-феодално общество, прикрито за някакви бръщолевения за технокрации, инжекции, световни правителства и НСР. Ако искате да си представите какво ви готвят, представете си да сте роби които са собственост на фараона.
68
1
 
10
 
! Отговори
Последни Новини преди 2 години
не е смешно, но се заливам от смях, защото се чудя, кога Измамата на Ваксините ще бъде признаха - Вече 14 в Израел с КОВИД след 3-та Игла!! Ваксините са Валшифи, всичко е Театро за Печалба!!
67
18
 
2
 
! Отговори
До другаря Славянин преди 2 години
Аз нямам проблеми да се тествам всеки ден. Не мисля за собствения си ***, защото не съм егоист като теб! Бидейки част от обществото винаги съм мислела за здравето на околните. Отнасям се отговорно и към собственото си здраве и ходя на профилактични прегледи и нямам никакви хронични или други заболявания, не пия, не пуша, нямам кариеси, ползвам конец за зъби и имам здрави венци, които зъболекарят ми споделя, че са изключителна рядкост в наше време. Нямам диабет, нито високо кръвно, спортувам.
66
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако и тука тестват поголовно ще отчетат повече. Леките случаи тук се крият. За тест отиват тежките случаи.
65
2
 
6
 
! Отговори
народна песен преди 2 години
До: 90 Не ми били "писиар" тестове, най ми били писоар тестове!
64
1
 
7
 
! Отговори
неваксиниран преди 2 години
Ще си го преместя.Чадъра на плажа имах предвид.Че сянката се измести...
63
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако нямаше писиар тестове никой нямаше да разбере, че има вирус. Трябва да се забрани тестването и вирусът ще изчезне като с магическа пръчка. Защото вирусът и сега не съществува. Това си е съвсем обикновен грип.
62
2
 
5
 
! Отговори
aaaa преди 2 години
До Анонимен 85 - Истината е , че болшинството от хората си искат стария живот и за много от тях поставянето на ваксина е допустима цена . --- "стария живот " е вече химера , със и без ваксина ,няма да се върне .
61
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гърция е аут. Пишете ги бегали тези просяци.
60
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 84 И кого ще трепеш ?
59
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колко хора се записаха за ваксини във Франция и колко излязоха на протест , след като се чу за намеренията на Макрон . Истината е , че болшинството от хората си искат стария живот и за много от тях поставянето на ваксина е допустима цена .
58
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако ми посегнат на детето да го бодат с тия отрови или да му бъркат с тия гадости в носа, ще има трепане!
57
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Идват времена на революции. Свободолюбивите хора от цялото земно кълбо ще се обединят и ще смажат диктатурата. Всички, които мачкат народа, ще бъдат смачкани.
56
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 51 от славянин"Това го кажи на държавата Исландия, където около 90 % от населението е ваксинирано,"...По-неадекватен пример не можа ли да измислиш? В Исландия има 1 (един) смъртен случай от февруари насам. Та какво трябваше да кажем на Исландия?
55
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
2 пъти седмично ми се чини малко, за по-сигурно да е поне 2 пъти дневно...