Натискът върху "Пирогов"е голям, случаите на COVID-19 са тежки

Болницата е подготвена за нова евентуална четвърта вълна
13 авг 2021 11:05, Ния Христова
186
Натискът върху "Пирогов"е голям, случаите на COVID-19 са тежки
Снимка: БГНЕС
"Натискът към "Пирогов" е по-сериозен, повечето случаи на коронавирус са тежки. В момента се лекуват 36 души при нас, като 6 са в интензивни отделения", каза пред  bTV проф. Иван Поромански, който е директор на УМБАЛСМ "Пирогов".
Още по темата
Той подчерта, че болницата е подготвена за нова евентуална четвърта вълна, както и ако има заболели деца.
 
Проф. Поромански смята, че тежките случаи се дължат на това, че е лято и късно посещават болница. Той съветва хората да си правят тестове, за да хванат инфекцията на време.
 
Директора на спешната болница смята, че е важно хората да се ваксинират и отбеляза, че ваксини има, но желаещите са малко. За фургона, който беше поставен пред "Пирогов", той обясни, че е преместен в три кабинета в медицинския център на болницата заради жегите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имат 36 пациенти, от които само 6 в интензивното и това е... голям натиск?
87
13
 
3
 
! Отговори
Makedon преди 2 години
Prosti ste vie Bolgarite be...... Tolku vreme ne naucivte da si MIETE RACETE.....
86
1
 
8
 
! Отговори
До Живко преди 2 години
Ахам 1000 легла само за Ковид ли има? А другите патологии какво ще ги правим, пак ще се блокира най-голямата спешна болница заради Ковид-19
85
4
 
19
 
! Отговори
Пироговски плъх преди 2 години
Не са 36 а 41 вече... И 35 от тях са с по две игли и ваксинационен сертификат!
84
5
 
12
 
! Отговори
антиваксинатор преди 2 години
Оставете разтривките на устите. Да говорим сериозно. Който не е изкарал грипчето (ваксиниран или не), трябва да се пази с оглед на здравословното си състояние. Ваксинираните безсмъртни трябва да знаете, че ако не сте боледували, ще се разболеете сякаш нищо не сте сложили. Някои ще са с леки симптоми, някои с тежки и антибиотик, някои в болница. Ваксината ви няма никакъв ефект за превенция на заболяване и тежко протичане, тя е пласебо - малко поуспокоява психически и вкарва в новия световен ред.
83
4
 
11
 
! Отговори
истината преди 2 години
Пълна лъжа, това са усложнения от "ваксината"
82
3
 
3
 
! Отговори
Ватман преди 2 години
Хубаво се е сетил да рекламира ваксините, но пропуска да иска затваряне за определени бизнеси, както правеше Балтов преди. Така че изчегъркването на Балтов все пак си има значение.
81
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не вярвам на Пироговци. Те кога ще връщат краденото и има ли наказани?
80
5
 
5
 
! Отговори
до 91(пояснение) преди 2 години
Вече вярвам само на очите си.Преди пандемията ходих на екскурзия в Румъния.И на центъра на града-сградата на прокуратурата.До към 17 часа там стояха паркирани Мерцедес Г модел,Порше Кайен,Рейнджровър Евок и Тойота Ландкрузър.И след 17 часа отпътуваха.Иначе в румънската прокуратура корупция нямало.Те били за пример,нали.Та пред Пирогов такива возила не съм видял.И затова не вярвам на историите за краденето там.Това очите ми видяха и затова така вярвам.
79
1
 
7
 
! Отговори
Беновска пипа преди 2 години
Ще е голям! Правителството спи! Според критериите, възприети в EU отдавна трябваше да се въведат мерки в София. Според по-меките критериите на Служебното правителство от няколко дни София е в жълтата зона, а от утре и България ще бъде. Но правителството не смее да спазва правилата, които само е въвело!
78
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На мен не ми е известно да се отива в Пирогов за леки случаи.
77
4
 
20
 
! Отговори
Живко преди 2 години
Аууу колко голям натиск! Болница с над 1000 легла трепери от натоварването на 36 заразени!? Балтов може и да го няма, но за Балтовщината няма изчегъркване!
76
2
 
4
 
! Отговори
антиваксър преди 2 години
До Анонимен Вас кога ще махат?
75
3
 
7
 
! Отговори
до 71(антиваксъра) преди 2 години
След една година ще има лекарства против ковид ,така както сега против грипа има Ремантадин,Тамифлу и Реленца.Дано да бъдат успешни както и тези против грипа!
74
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
САЩ добавят зарин в Covid-19Великата измама "Операция пандемия"Четете във в-к "Строго секретно"САЩ и Израел използват ниски дози зарин за допълване на био-оръжието Covid-19.Веригата се проследява до израелското разузнаване и ЦРУ и разкрива многостранна операция на американската армия за био-война, която продължава и в момента.
73
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Разтури къща , направи колиба. Това правят др. Радев и неговите министри. Изгониха кадърните хора и назначиха некадърници. Понеже проф. Балтов се возил в джипката на Борисов го уволниха. Ха сега да видите как е , но лошото е, че хората ще умират.
72
1
 
1
 
! Отговори
антиваксър преди 2 години
До Анонимен 82 Откога чакаме да ви видим какви сте тро.ло.ве.те, приличате ли на хора или сте стъкита всичките :)
71
3
 
12
 
! Отговори
до 74 преди 2 години
В Пирогов ми спасиха ръката.Като войни се изгорих,раната се инфектира и ако не бяха лекарите и сестрите от Пирогов не знам дали сега бих имал ръка! Така,че не пишете против тях!
70
4
 
8
 
! Отговори
антиваксър преди 2 години
До Анонимен 77 Ковид-***, продължавате да се излагате :) Защо изобщо влизат в болница ваксинираните? Нали затова се дадоха милиони за ваксини - за да го карат леко. А сега и да ги лекуваме. Че и с предимство. Болните не отиват при голотиквения генерал, а в най-добрата болница, ремонтите на която сме платили всички ние, а не баце Ви разбойко или ковид-троловете. Инфекциозните болници в цялата страна са в ужасно състояние. Защо? Лесно е да взимаш милиони от баце и да се правиш на търсен лекар.
69
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До антиваксърАз също си мислех че съм хванал грипчето, след два дена нищо ми немаше.....хахахаха :)) Оказа се обикновенна настинка, не е болка за умиране :) Поне се нагледах на трупове по улиците, явно съм единствения оцелял от ПАНДЕМИЯТА.....хихихихихихи :))