Здравното министерство обяви какво съдържат ваксините срещу COVID-19

От там увериха, че в тях няма животински продукти
23 авг 2021 11:40,
435
Здравното министерство обяви какво съдържат ваксините срещу COVID-19
Снимка: Pixabay

Взависимост от вида им ваксините срещу коронавирус съдържат един или повече антигени. Също така може да имат и други съставки като: стабилизатори, адюванти, които подобряват имунната реакция на ваксината чрез усилване, ускоряване и поддържане на реакцията за по-дълго време (напр. алуминий). В продуктите може да има и помощни вещества - неактивни съставки, напр. вода или натриев хлорид (сол), а също и консерванти или стабилизатори, благодарение на които ваксината се запазва непроменена и активна по време на съхранението.

Това уточниха от Министерството на здравеопазването.

От там увериха, че в нито една от ваксините, одобрени за употреба в Европейския съюз, няма животински продукти.

Още по темата
“Всички компоненти на ваксината са обект на постоянен контрол, за да се гарантира, че съдържанието им е в доказано безопасни нива. Регулаторните органи проверяват дали ползите от ваксините надвишават рисковете от настъпване на нежелани реакции”, поясниха от здравното министерство.

“При някои видове ваксини е възможно и наличието на незначителни количества от други вещества, използвани в производствения процес, например яйчен албумин (протеин в яйцата) или неомицин (антибиотик).
В случаите, когато такива вещества се съдържат в нива, които могат да предизвикат реакция при чувствителен или алергичен организъм, тяхното наличие е описано в информацията за ваксината, предназначена за здравните работници и пациентите. Например в листовката ще бъде указано дали има специални предпазни мерки за прилагането на ваксината при хора с определени алергии. Такъв е случаят с ваксини, съдържащи незначителни количества яйце, при хора с алергия към яйца”, посочиха от МЗ.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


435
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
259
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксинираният организъм убива вируса до 48часа !Шансът ваксиниран човек да те зарази е нищожен !Неваксинираният-10 дена може да сипе зараза !Младеж, щом тестовете показват че е заразен, значи има достатъчно вирус да зарази и някой около себе си и това с тези 48 часа не знам откъде го измисли. Дори и 2 часа да е, пак заразява. Ваксинирайте се, аз го изкарах и нямам намерение да се бода с нетествани и неработещи експериментни 'ваксини'
258
4
 
8
 
! Отговори
1935 г. преди 2 години
Няма съмнение, че най-новото чудо на медицината се нарича лоботомия. Това е процедура, при която очните кухини се пробиват с остри метални шипове и се разкъсват връзките между фронталния лоб и другите части на мозъка. Звучи страшно, но аз вярвам в медицината - толкова е напреднала. Лоботомията лекува всякакви душевни болести - депресия, шизофрения, аутизъм, психопатия. Щом те "боцнат", ставаш щастлив и позитивен, усмивката не слиза от лицето ти. Доверете се на медицината! Все пак сме 1935 г.!
257
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Един Абе ти добре ли си???Кой спасяваш като се ваксинираш освен хипотетично себе си?Пак носиш заразата и дори си по опасен,защото може и да не знаеш,че си болен.Точно вие ваксинираните сте егоистите в случая.Искате свободно да се движите и да заразявате.
256
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма интелигентен човек, който да е за каквото и да е задължително нещо. Който иска задължителност и държавата да решава за всичко вместо нас да хваща пътя за Северна Корея, все още има шанс да опита от собственото си лекарство....Апропо ваксинираните са по-големи заразоносители, защото го карат леко и вместо да си лежат по къщите, ходят и ръсят вируса навсякъде с глупавите си сертификати. Като троянски коне са.
255
2
 
0
 
! Отговори
Един преди 2 години
До Анонименти добре ли си ?
254
4
 
18
 
! Отговори
Мантра преди 2 години
Ваксинирайте се, защото в противен случай някой ваксиниран може да се разболее от болестта, срещу която е ваксиниран, само защото вие не сте се ваксинирали!
253
2
 
1
 
! Отговори
факти преди 2 години
До 287- Харесвам практичните хора.
252
19
 
3
 
! Отговори
Един преди 2 години
А въздуха съдържа канцерогенни въглеводороди,азотни оксиди,серен диоксид и още няколко стотин хиляди други токсични съединеня,които човек със събствената си дейсност произвежда.Какъв е личният ви принос за да спрем това,че ваксините са ви проблем,*** Български Народе?Аз съм за задължително ваксиниране и оганичения на права за пътуване и свободи на всички,които откажат!Няма друго решение!Ваксинирайте се и спасете човек-близък или приятел! Направи добро и се гордей! Не умирай саможив и нелеп!
251
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не разбирам нито крайните ваксъри, нито крайните антиваксъри. Има аргументи и в двете насоки и да избереш да си сляп за едната страна на нещата е винаги грешно. Относно ваксините, няколко ориентировъчни въпросчета: 1. Доказано безопасни ли са? - Не. 2. Все още в експертиментална фаза ли са? - Да. 3. Може ли след година и половина да е ясно какви са дългосрочните ефекти? - Не. 4. Носи ли някой отговорност, ако бъдем увредени или умрем? - Не. 5. Шанс здрав човек да умре от ковид - 0,0001%.
250
2
 
1
 
! Отговори
до "до 282" преди 2 години
:) ... Ами знам, задавам риторичен въпрос. Иначе благодаря за отговора... :)
249
2
 
3
 
! Отговори
Факти преди 2 години
Я да видим в приложението към Фазера ко пише: "За да се потвърди ефикасността и безопасността на Comirnaty, ПРУ трябва да подаде окончателния Доклад от клинично проучване за рандомизираното, плацебо-контролирано, заслепено за наблюдателя проучване C4591001.декември 2023".
248
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Друзя, защо се правят скъпи PCR тестове, а не се правят за антитела. Хем са евтини, хем важат повече от 72 часа, хем се вижда защитен ли си дефакто или не. Явно идеята въобще не е да се пазим от вируса, а да се правят пари,много пари. Вие като сте луди, ходете се бодете през 9 месеца...каквато и имунна система да имате след 5тата инжекция ще увяхнете, може би не от ковид , но от нещо друго....защо няма статистика за починали от усложнения след ваксинация?
247
2
 
6
 
! Отговори
До 282 преди 2 години
Точно това означава. В момента тече глобална трета фаза на клиничното проучване. За това, всеки, който се ваксинира подписва декларация и за това във същата тази кхп на ваксината пише, че компанията не носи отговорност за страничните ефекти. След 2023, когато приключи проучването, в което всички ваксинирани участват доброволно и безвъзмездно, ще имаме краткосрочните ефекти от препарата.
246
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много бих се радвал, ако здравното министерство коментира и нещо друго. Със съдействие на един коментиращ миналата седмица се сдобих с линк към листовката на Пфайзер (https://ema.europa.eu/en/documents/product-information/comirnaty-epar-product-information_bg.pdf). На страница 21 пише следното: "За да се потвърди ефикасността и безопасността на Comirnaty, ПРУ трябва да подаде окончателния Доклад..." Крайният срок е 12.2023. Означава ли това, че още не е ясно дали са безопасни и ефикасни? :)
245
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много интересен народ се е навъдил тук. Като искате се ваксинирайте,защо хулите тези , които не искаме. Разбирам да не се разболяваш след ваксинация и да не разнасяш вируса, да седнете да ми говорите за солидарност, национална отгоеорност и т.н. , но в случая е безпредметно. Който се е ваксинирал, и смята,че ще прекара вируса леко, какъв му е проблемът дали аз съм решил да рискувам от тежка форма на Ковид?!То поне да беше вярно,че ваксината наистина ви пази, а то и това куха пропаганда.
244
2
 
3
 
! Отговори
факти преди 2 години
Ама долният текст защо е в листовката с черен триъгълник се питам?
243
2
 
3
 
! Отговори
Факти преди 2 години
Този лекарствен продукт подлежи на допълнително наблюдение. Това ще позволи бързото установяване на нова информация относно безопасността. Можете да дадете своя принос като съобщите всяка нежелана реакция, която сте получили. За начина на съобщаване на нежелани реакции вижте края на точка 4.
242
2
 
7
 
! Отговори
Ха-ха! преди 2 години
Ха-ха! Те били пълни с Е-та. Сега остана някой да каже и дали след 5 г например няма да развиеш някоя автоимунна болест или не дай боже рак! Само че това няма кой да гокаже, защото изпитанията не са продължили толкова дълго. Освен да питаме Алена или да извикаме духа на Ванга.
241
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цитирам: "може да има", ама чакайте малко, може или има. Това е толкова смешно написано в този вид, че звучи, като "малко бременна".
240
2
 
2
 
! Отговори
Факти преди 2 години
Ето всичко си пише в листовката, ко ми го обявявате като новина.