Усложненията от COVID могат да останат с месеци

Проблемът в България бил ниският процент на ваксинирани
24 авг 2021 09:13, Ния Христова
64
Усложненията от COVID могат да останат с месеци
Снимка: Pixabay
"Големият проблем в България е ниският процент ваксинирани. При сходни числа на нови инфекции в Швейцария има по 1-2 починали дневно. В България за последните дни те са средно 30. Заболяването няма да спре, а в даден момент системата ще се претовари. Това са опасенията ми", коментира пред Нова телевизия д-р Аспарух Илиев, ръководител на лаборатория по инфекции на мозъка в Берн.
 
"В даден вариант ще се стигне до ситуация, в която ще има много болни. Важно е държавата да се намеси по-рано", добавя той.
Още по темата
 
"Имунитетът след изкаран COVID-19 категорично не е по-добър от ваксинален. Има ново проучване по темата. Средният имунитет при всички познати коронавируси продължава между 6 и 12 месеца. Преболедуването обаче крие големи рискове", обясни д-р Илиев.
 
Той добави още, че усложненията след вируса могат да продължат с месеци.
 
"Никога не е късно да се ваксинираме. Данните от Индия и други държави показват, че безсимптомните преносители са в пъти по-малко от очакваните. Третите дози идват. Слагането на такива дози е правило при ваксините, а не нещо нетипично. Едно прясно ваксиниране осигурява много добър имунитет за период около година", каза още специалистът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
0
 
! Отговори
До 15 преди 2 години
Интернетът май трябва да се забрани за хора с ниско образование. Имало клипове и интервюта... И аз мога да си направя клип в ютюб, и да твърдя, че имам от счупен пръст до психично заболяване от ваксина.
49
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще рискуваме да се заразим с настинка.
48
1
 
3
 
! Отговори
Маняк преди 2 години
"Имунитетът след изкаран COVID-19 категорично не е по-добър от ваксинален. Има ново проучване по темата. Средният имунитет при всички познати коронавируси продължава между 6 и 12 месеца. Преболедуването обаче крие големи рискове", обясни д-р Илиев.Скъсай си дипломата
47
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С една дума през 6 месеца. Цял живот!!!! В началото беше, че който е преболедувал има по-добър имунитет. Сега пък нямал. Слънцето го убиваше този вирус, сега пък някъде по света казват хайде и при нас се започва.....Кажете, че ще остане за цял живот, ще се имунизират хората през 6 месеца и вече никой не знае какъв е плана за човечеството. А относно усложненията, които се появяват понякога и след обикновен грип, как ще ни лекувате? Месеците лечение платени ли са?
46
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 48 Често.Колко често?Ако не се хване първият път.А не по две дози през 6-8месеца както върви.
45
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 41 Без да твърдя дали има връзка между рака и алуминия,смея да твърдя,че има разлика да е разпространен широко в природата и да ти го инжектират в тялото.И то както върви през 6 месеца по два пъти.
44
1
 
4
 
! Отговори
до 48 преди 2 години
За разлика от от ваксините срещу БЦЖ , тетанус полиемиелит и прочие включени във Имунизационнния календар и прилагани по строго определен график, ваксинациите срещу ОРВ са предварително обречени на неуспех с оглед природата на самите им причинители.Резултатите от дългогодишната практика с приложението на противогрипните ваксини са показателни сами по себе си
43
2
 
3
 
! Отговори
до 47 преди 2 години
БЦЖ често се слага 2 пъти. Тетанус се слага през определен период. Списъкът не е кратък. Пише го в здравната ти книжка.
42
2
 
2
 
! Отговори
Факт преди 2 години
за ваксинации е, че ако не са масови те са по-скоро безсмислени и дори вредни, което всеки с медицинско образование, че ви каже. Както и факта, че маските са по-скоро безсмислени и дори вредни, който СЗО аргументира доста добре в началото на пандемията. Останалото е търговия.
41
2
 
11
 
! Отговори
Antvx преди 2 години
Човека се шегува, не му скачайте. Той като лекар най-добре знае, че естествения имунитет не може да се сравни и замени с нищо друго, по някакъв начин. Просто проверява дали ние го знаем. Иначе няма да твърди глупости, различни от тези които науката проповядва 100 год. Сега, ако го мисли наистина, би трябвало да има лична изгода, да работи за голяма корпорация, да следва чужди указания... но това са конспиративни глупости! Той работи в чужбина и големият му проблем са ниския % ваксинирани :)
40
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До "до 38" Ти продължаваш да не можеш да отлепиш от алуминия... И след като си толкова неадекватен, на какво отгоре имаш претенции? Всъщност не си прави труда да ми отговаряш, знам, че пак за алуминия ще го извъртиш... Толкова си можеш.
39
5
 
12
 
! Отговори
Шаши преди 2 години
Винаги ме учудва, колко нагли и самодоволни са ваксинаторите. Като че ли, само те имат микроскопи и лаборатории. Очаквам скоро да забранят микроскопите и науката химия.
38
2
 
1
 
! Отговори
Шаши преди 2 години
След няколко дни, ще напиша и за друг начин. После за други.
37
4
 
3
 
! Отговори
до 38 преди 2 години
Момче, сериозно проучване, което да доказва връзката между рак и алуминий няма. Алуминият е най- разпространеният метал и третият най- разпространен елемент в мантията на земята. Сиреч, алуминий има навсякъде около нас. А ти беше постнал антиваксърски сайт с халюцинации. Ако искаш пейстни и линкове към руските бул-нещо-си партенки с дезинформация.
36
3
 
5
 
! Отговори
Шаши преди 2 години
Много добре си личи на някой, който е ваксиниран скоро.
35
3
 
9
 
! Отговори
Шаши преди 2 години
Намерете някой набоцкан. Сложете монета на мястото, където е боднат. И ще видите колко е ,,ваксина". Може да сложите и от 2лв. - най тежката.
34
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Слагането на такива дози е правило при ваксините, а не нещо нетипично."................Айдее тоя за една вноска по кредита пренаписа медицинската история.
33
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До "до 31" Ок, щом не можеш да четеш ще се постарая да ти потърся клипчета с анимация като за деца. Между другото линкът, който вече изтриха, не беше свързан с алуминий, ама ти как да разбереш, че говориш с повече от един човек, след като имаш проблеми с възприемането...
32
1
 
2
 
! Отговори
до 34 преди 2 години
Може да ти причинят анафиликтичен шок, който се оправя с адреналин. Дай линк към проучване от научени хора, с PhD, които да са си поставили подписите. Къде го?
31
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А усложненията от ,,ваксините" остават до края. Когато реши компютъра.