Прокуратурата пита Кацаров какви мерки се предприемат срещу COVID-19

Едва 16% от българите са имунизирани
Обновена: 25 авг 2021 15:34 | 25 авг 2021 15:29,
205
Прокуратурата пита Кацаров какви мерки се предприемат срещу COVID-19
Снимка: БГНЕС

Прокуратурата поиска от служебния министър на здравеопазването Стойчо Кацаров информация за предприетите до този момент мерки за повишение на интереса към ваксинирането срещу коронавирус.

Едва близо 16% от населението в страната е ваксинирано и предвид тези данни служебният здравен министър следва да отговори на Върховната административна прокуратура /ВАП/ какво е извършено до този момент от Министерство на здравеопазването (МЗ), за да може до хората да достигне адекватна информация относно ползите от имунизация срещу COVID-19, което да промени нагласите и да повиши интереса към ваксините.

Държавното обвинение пита също така дали здравното министерство е изпратило запитване до ЕМА за поставянето на трета доза ваксина срещу заболяването, както и дали са предприети други действия в тази насока.

"Заради множеството сигнали в публичното пространство за неспазване на въведените със заповед на министъра на здравеопазването противоепидемични мерки в страната, следва да се отговори какви действия е предприело МЗ по отношение на контрола на мерките.

Още по темата
МЗ трябва да информира ВАП и какви мерки ще бъдат прилагани в учебните заведения, детските градини и центровете за подкрепа на личностно развитие за гарантиране живота и здравето на техните обитатели“, уточняват от прокуратурата.

От  прокуратурата питат и защо въпреки нарастващата заболеваемост в страната към момента не са въведени предвидените в Националния оперативен план мерки за справяне с пандемията от SARS-CoV-2, както и предвидени ли са съответните социални, икономически и финансови механизми, които следва да обезпечат въвеждането на мерките и функционирането на лечебните заведения за болнична помощ в извънреден режим.

ВАП изисква и информация за това дали здравното министерство е осигурило необходимите лекарствени и помощни медицински средства за ковид отделенията на болниците.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


205
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
6
 
2
 
! Отговори
Истината преди 2 години
До До Истината.. .... Наближава 17:00 часа и радевите *** започват да се разотиват!
96
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до Само питам, заповедите на министъра не са закон, така че се месят където не им е работата
95
10
 
6
 
! Отговори
Баба Ванга преди 2 години
Стойчо Кацаров ще бъде първият министър на фигуранто, който ще влезе в затвора за престъпления по служба. Но няма да е единственият.
94
2
 
5
 
! Отговори
До Истината преди 2 години
С изказванията си, сам се дефинираш като такъв. Ти си този, който призовава за преследване на различните.*** като гледам даже не се и усещаш за което.Ай със здраве и да не си сваляш маската, даже и в банята
93
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само не разбрах що ми пишете минуси на простичкия въпрос - А бе тея от прокуратурата ваксинирани ли са?
92
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Интересно ми е тези от ВАП подчинени на Геш Каскетов знаят ли въобще какво работят, с какво се занимава прокуратурата,по кой закон и за какво вземат заплати ?
91
10
 
6
 
! Отговори
Само питам преди 2 години
До антиваксър.... Какво разделение на властите не гони бе радевски ***? Прокуратурата е ДЛЪЖНА да се намеси когато законите на страната не се спазват. Включително и мерките взети от МЗ за опазване здравето на хората по време на пандемията. Или за теб е по важно да плюеш по прокуратурата и да защитаваш безхаберника Кацаров?
90
0
 
4
 
! Отговори
хахахаха преди 2 години
въпроса не е в това кой какво иска,има издадена заповед за извънредно положение за пандемия,има издадени заповеди за мерки за безопасност,ако нищо не се спазва да махат заповедите иначи всичко е безмислено,има някакви там закони и правила ,които никой не спазва,само за пред хората,смешно е !!!
89
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо прокуратурата не задаваше същите въпроси на Тиквата при плачевно ниските ваксинационни проценти и пълната липса на стимулация от страна на държавата?
88
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какви мерки бе Гешев?! Цялата антиваксърска група е впрегната против ваксините. Припяват им от туристическия и ресторантьорския бранш!Учителите искат присъствено обучение, но не искат да се ваксинират. Трябвало учениците да правят изследвания. Родителите не са съгласни! Насила нищо не може да се случи! Дано Господ е с нас да не почнем да мрем като мухи!В края на краищата всеки сам прави сам избора си и никой за нищо не може да го задължи! Това е положението!
87
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А бе тея от прокуратурата ваксинирани ли са?
86
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нека прокуратурата започне проверки срещу всички неваксинирани , поради заплаха за националната сигурност!
85
2
 
2
 
! Отговори
До Ноблюдотел преди 2 години
Явно живееш в свят доминиран от телевизора.Ползата от мерките се измерва посредством резултатите от тях.Тези от изминалата зима говорят сами по себе си.*** ти си лалай, може и някой да ти се върже.
84
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хората въобще не се интересуват от врътките на МЗ за стимулиране на ваксинацията, а Каскета тръгнал да пита какви мерки се взимали да се промени това. Това мало.ум.ник тотално е скъсал с реалността.
83
1
 
1
 
! Отговори
Янаки Стоилов преди 2 години
До АнонименВАП не е Главна прокуратура бе умен!
82
3
 
7
 
! Отговори
антиваксър преди 2 години
Какво стана с разделението на властите и спазването на Конституцията :) Всичко пак по каскетски. Него никой нищо да не го пита, а той на всички разпорежда и арестува без доказателства
81
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия"загрижените" от каскетурата кога ще питат ботокса и тиквата защо при тяхното управление бяхме в първата тройка по смъртност ???
80
0
 
1
 
! Отговори
Истината преди 2 години
До до ИстинатаСкоро ще дойде това време. Още като за говориха през декември миналата година за ваксинационен сертификат се разбра накъде отива работата. Сега не можеш да пътуваш без него. А ти сигурно си някой дърт потомствен комунист, те обичат да наричат фашисти тези които имат различно мнение от тяхното.
79
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да разбирам ли, че прокуратурата иска КПП-та, къртене на пейки, затваряне на бизнеси, никакъв обществен и културен живот и никакви разходки по планината Витоша, защото и такова безумие имаше миналата година? Ако е така, целта е създаване на масово недоволство срещу Радев и правителството му, нищо друго! На прокуратурата всъщност въобще не й дреме за живота и здравето на българите...
78
5
 
4
 
! Отговори
Т К О преди 2 години
Цялото служебно барабар с този "здравен министър" се опитват да се харесват на всички! Ако наложат каквито и било забрани...недоволството ще се стовари върху тях и фигуранта а те преди изборите не искат да им падне рейтинга!!!! За съжаление вече и да не си математик се вижда, че закъсняха с каквито и да е мерки......