Прокуратурата пита Кацаров какви мерки се предприемат срещу COVID-19

Едва 16% от българите са имунизирани
Обновена: 25 авг 2021 15:34 | 25 авг 2021 15:29,
205
Прокуратурата пита Кацаров какви мерки се предприемат срещу COVID-19
Снимка: БГНЕС

Прокуратурата поиска от служебния министър на здравеопазването Стойчо Кацаров информация за предприетите до този момент мерки за повишение на интереса към ваксинирането срещу коронавирус.

Едва близо 16% от населението в страната е ваксинирано и предвид тези данни служебният здравен министър следва да отговори на Върховната административна прокуратура /ВАП/ какво е извършено до този момент от Министерство на здравеопазването (МЗ), за да може до хората да достигне адекватна информация относно ползите от имунизация срещу COVID-19, което да промени нагласите и да повиши интереса към ваксините.

Държавното обвинение пита също така дали здравното министерство е изпратило запитване до ЕМА за поставянето на трета доза ваксина срещу заболяването, както и дали са предприети други действия в тази насока.

"Заради множеството сигнали в публичното пространство за неспазване на въведените със заповед на министъра на здравеопазването противоепидемични мерки в страната, следва да се отговори какви действия е предприело МЗ по отношение на контрола на мерките.

Още по темата
МЗ трябва да информира ВАП и какви мерки ще бъдат прилагани в учебните заведения, детските градини и центровете за подкрепа на личностно развитие за гарантиране живота и здравето на техните обитатели“, уточняват от прокуратурата.

От  прокуратурата питат и защо въпреки нарастващата заболеваемост в страната към момента не са въведени предвидените в Националния оперативен план мерки за справяне с пандемията от SARS-CoV-2, както и предвидени ли са съответните социални, икономически и финансови механизми, които следва да обезпечат въвеждането на мерките и функционирането на лечебните заведения за болнична помощ в извънреден режим.

ВАП изисква и информация за това дали здравното министерство е осигурило необходимите лекарствени и помощни медицински средства за ковид отделенията на болниците.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


205
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
9
 
17
 
! Отговори
??? преди 2 години
ПРОКУРАТУРАТА??? Майко мила! Та това си е фашизъм в действие! Обвинение срещу хората за конституционното им право да пазят здравето си и не се подлагат на антихуманни експерименти!
16
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Общото е, че министъра не върши нищо (освен да уволнява и назначава). Което от тази позиция се формулира като престъпно нехайство и прокуратурата може да го съди.
15
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
каца и мерки = бидон с ракия
14
7
 
25
 
! Отговори
Койчо преди 2 години
Гешев а какво ти отговориха за чекмеджето
13
10
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво общо има прокуратурата със здравния министър. Това не е тяхна работа. Само там още не се бяха мешали. Нали са независими ? *** и,з,ме,т
12
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И би ли обяснил ти какво разбираш под генна терапия? Просто питам...
11
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кацаров се е запътил към затвора
10
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
кви мерки ли? ми примерно мерките да следните: 50 грама, 100 грама, *** домашна
9
18
 
11
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
Удри Гешев!!! Да питат също така министъра дали си плати прегледите в Пирогов и дали има цироза? а!!!
8
7
 
26
 
! Отговори
интересно преди 2 години
Според Проуратурата , какво може да се направи , за да се повиши броят на ваксинираните. На Запад , САЩ и разни други страни показаха , че ваксинация сред нежалещите може да стане единствено чрез принуда и репресии . Това ли иска Гешев - в България да бъде въведена задължителна или принудителна ваксинация
7
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама то имало 16% процента овци за стригане.....ако премахнем тези които по принуда са се боцнали, стават 1-2%, шейм..........хахахахахаха :)))
6
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво Гешев! Спасини от престъпниците, сега и от виросите ще ни опазиш. евала!
5
6
 
22
 
! Отговори
Никой преди 2 години
не е имунизиран...Тези 16 процента са с препарат, с неясен състав. Правете разлика между ваксинация и имунизация, а също и генна терапия...
4
0
 
16
 
! Отговори
payak3 преди 2 години
Тотален цирк. Едните искат доклад, в отговор и той иска доклад. Шикалкавят пред обществото, никаква работа не вършат. Това ли беше промяната, която всички очакваха?
3
9
 
34
 
! Отговори
СФ преди 2 години
Докога тъпата прокуратура ще се занимава с несвойствени дейности?Кога най-сетне ще заработи в полза на народа?Реторични въпроси.В този си състав - никога.
2
8
 
20
 
! Отговори
До 1 преди 2 години
По-важното е какво разбира министърът, а той май нищо не разбира все още..това е плашещото.
1
10
 
29
 
! Отговори
Цирк преди 2 години
То всичко друго е наред та прокуратурата се загрижила за ковит мерките?! Тези готованци друга работа нямат ли?!