Ангел Кунчев: Каквото си надробим, това ще сърбаме

Двете оръжия срещу COVID-19 са ваксинацията и мерките
26 авг 2021 09:51, Ния Христова
151
Ангел Кунчев: Каквото си надробим, това ще сърбаме
Снимка: БГНЕС
"Имаме две оръжия срещу COVID-19 – ваксинацията и спазването на мерките. Ако не можем да достигнем желаното ниво на имунизация, остава всеки от нас да спазва собственото си здраве". 
 
Това заяви в ефира на Нова тв главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев.
 
Той обясни още, че при достигане на над 300 заразени на 100 000 в градовете ще се наложат мерки за цялата страна, а за бизнесите веднага ще трябва да бъдат отпуснати помощи.
Още по темата
 
"Ситуацията във Велико Търново, Търговище и Русе е сериозна. Това беше причината днес да организираме Оперативен щаб в Търново, на който предполагам ще присъстват колегите от другите две области. От тях очаквам анализ на ситуацията и предложения за действия. Трябва да се спазват вече разпоредените мерки. Имаше предложение да се направят отстъпки в обслужването на междуградските автобусите, така че това да позволи намаляване на натоварването в тях. Причината е, че когато пътуваш 2-3 часа в затворено пространство има риск дори да носиш маска", уточни Кунчев.
 
Според него обществото все още не може да приеме реалността. 
 
"Каквото си надробим, това ще сърбаме", смята Ангел Кунчев.
 
"Намесата на политиката е очевидна. Тя вреди. Работата на експертите е да казваме какво трябва да се направи, а дали то ще се е решение на политиците", категоричен бе главният държавен здравен инспектор.
 
Той изтъкна, че едва около 20-30 % от учителите в България са ваксинирали. 
 
"Очевидно е, че това е недостатъчно. Има два проблема. Казваме, че трябва да се ваксинираме. И обществото започва да говори как сме медицински фашисти, ваксините са страшни и няма да се ваксинирани. Добре, тогава казваме на хората да спазват мерките. И те заявяват, че това е дискриминация. Съответно резултатът е ясен", каза още Кунчев.
 
Според главния държавен инспектор за някои определени групи трябва да има задължително ваксиниране и коментира каква е ефективността на ваксините.
 
"Първо, за да сме напълно наясно - няма в медицината 100% ефективен препарат, още по-малко при ваксините. Ваксината срещу грип е ефективна в някои години между 60-70%. При COVID ваксината ефективността стига до 92%. За изтеклата седмица 93.8 от всичките нови случай са неимунизирани", каза още доцентът. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
3
 
15
 
! Отговори
НЯМА ДА преди 2 години
СПАЗВАМ САТАНИНСКИТЕ ВИ МЕРКИ НИТО ЩЕ СЕ БОДА̀ С ОТРОВАТА ВИ! Вече влизам без маска навсякъде, защото тя е вредна за здравето ми! Мируса ви е 0,1 микрона, амаската и 50 микрона! За какво ? За подчинение ? НИКОГА! Куньо,ти си за публичен линч!
86
1
 
1
 
! Отговори
До 94 преди 2 години
Не,не Хипократова,трябва Божия ,ако вярват хората в Бога никога няма на понечят да вършат зло! От АТМ идва проблема-Хипократовата казват : в името на този и онзи бог ....дрън дрън,идалопоклоничество към други богове! ГРЕШКА!
85
1
 
8
 
! Отговори
Какво лекарство за преди 2 години
Кобид,бре,какво да е. Като ни ръсят отгоре ? Какъв лек срещу химииѝ,графен оксиддд и други???? Защо баламосват народа ?????? Отворете си очите!
84
2
 
15
 
! Отговори
Шаши преди 2 години
В цял свят има протести. Явно, тази работа трябва да приключи, там от където тръгна. Хората в САЩ ще се усетят, все някога ще се започне.
83
1
 
15
 
! Отговори
До видов ден преди 2 години
Такива като този са бездушни ***! Яко пръскат от небето ! Гледайте какви перделини се образуват в небето,ЗНАЯТ , и ни баламосват-боцкайте се та боцкайте! Ей лумпппени, за вас е създаден Ада ,пророчествата от Библията се сбъдват, а *** и другите продали народа направо ги съжалявам! Играят цирк в народното събрание,говорят че сме първи по смъртност ,ме това и онова ,а са дали въздушното ни пространство да ни тро.вят! Не ви ли срам бе мошенннници??? БОГ ИДВА!
82
6
 
4
 
! Отговори
Затворете преди 2 години
Затворете добитъка , Велико Търново вече са прибрани по кошарите.... давайте и по черноморието....ударно в Бургас.....после на Северното....ше ми почиват говедата.....от кво се умориха ....!!!
81
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Герб и ДПС ще саботират и ще се мъчат да унищожават народа си, това е целта им в момента! Спряха им достъпа до фондовете и виждате как се включиха и професори и какви ли не герберски крадливи по мии....
80
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И какво като са първи ГЕРБ какво значи това? Следващия път вместо 60 депутата ще имат 65-68? И този път ще посегнат да управляват :) ? ГЕРБ са бита карта, станаха ДПС-2; никой не ги ще нито хората, нито партиите. ББ да си ходи на село и да разпуска тая пасмина. Радев да прави партия и да се захващаме да оправяме съсипаната ни от ГЕРБ държава
79
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фармамафията не впрегна капацитетите си за изнамиране на лекарство, а впусна целия си ресурс да изобретява ваксини с/у вирус. Ваксините се оказаха неефективни. В същото време ветеринарите от 50-те години си имат препарат, ефективен срещу короновируси. Ама СЗО рече - не ставал. Но неефективните ваксини с кой знае какви странични ефекти в дългосрочен план ставали. Втора, трета, осма доза - само дози да има и оборот да фармакомпаниите.
78
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Доц. Гломб: Както се храним по 3 пъти на ден, така можем да се ваксинираме и с трета дозаКиро Брейка каза Набой им го три ката
77
1
 
6
 
! Отговори
Мечо Кух преди 2 години
Ами отменете всичики мерки и да почваме да сърбаме.Ама, тогава ще се окаже, че без мерки картинката ще е същата, ако не и по-добра.
76
0
 
5
 
! Отговори
Шаши преди 2 години
И Бог Му каза: --Който убедиш, твой е.
75
7
 
2
 
! Отговори
Бспар преди 2 години
Къде е руската ваксина бе *** глупав,докато няма Спутник няма да се ваксинираме.
74
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
затвори ги Кунчо като дообитъкнабой им им всички видове ваксинида излизат с смсда спят с маскигоооведото трябва да теглиправ е Киро Брейкатака терябва
73
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
народен съд ще дойде за такива като този
72
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И какво оръжие е ваксината, след като не действа на новите щамове и изобщо на всички щамове дет измислихте? Действа само на оригиналния щам на ковида. Тия делти-мелти - не действа. Та какво ти е оръжието бре? Като газов пистолет - нищо не можеш да направиш с него, освен да плашиш косерите да не ти ядат гроздето. Ми то и пиратките вършат същата работа.
71
0
 
3
 
! Отговори
Вуте преди 2 години
До: номер 77 (Куки) Такова изследване нема!
70
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кунчев, аз сърбам това, което ти си ми надробил!!!
69
9
 
0
 
! Отговори
Куки преди 2 години
Ако има високодостоверно генетично изследване, което ти показва, че вирусът е голяма заплаха за теб, няма ли да да рискуваш с ваксина?А докато няма такова изследване коя руска рулетка ще избереш - тази с ваксина или тази без нея?
68
1
 
18
 
! Отговори
Нещо не ми се връзва преди 2 години
Самите фирми производители изкараха данни за 60-70% ефективност, Кунчев казва 90%, това е чиста измишльотина. В Израел расте броят на заразените а там масово се ваксинираха. Никой не казва колко от заболелите са ваксинирани. Ваксинираните минават граници и пътуват свободно срещу сертификат за ваксинация, въпреки, че могат да боледуват и разпространяват заболяването. Преболедувалите имат много по траен и ефективен имунитет от ваксинираните но това се отрича. Понамирсват доста нещата на далавера.