Кунчев зове за задължителни ваксини в два сектора

Той поиска единни мерки с ограничаване на масовите мероприятия
342
Кунчев зове за задължителни ваксини в два сектора
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев заяви, че настоява за въвеждане на задължителна ваксинация за два държавни сектора.

Той призова да има единни мерки в страната с ограничаване на масовите мероприятия и засилване на ваксинацията.

Още по темата
В областите с висока заболеваемост от Covid-19 маските да станат задължителни на открито при струпване на хора, посочи Кунчев във Велико Търново, където участва в заседанието на Областния съвет по здравеопазване.

Единните ограничителни мерки да се въведат при областите със заболеваемост от над 350 на 100 000 население, но при актуализация на бюджета, посочи доц. Ангел Кунчев.

"Ако дотогава бъде приета актуализацията на бюджета и Министерски съвет разполага реално със средствата, които е предвидил, това ще позволи директно включване на компенсационни икономически мерки веднага след налагане на ограничителните, което е много важно", каза той.

Главният държавен здравен инспектор подновява предложението си ваксините да станат задължителни в два сектора.

"За мен е важно медицинските специалисти и работещите в социалните заведения на този етап, като начало да бъдат имунизирани", настоя той.

Обсъжда се ваксинацията да стане задължителна и в образованието при педагозите.

Направеният анализ на хоспитализираните пациенти с коронавирусна инфекция в национален мащаб показва, че от новите случаи имунизираните са 14-15%, в интензивни отделения са 5 на сто от хората с ваксина, а при смъртните случаи 3% са на ваксинирани.

"Не искам да ме разбирате неправилно – няма 100 % ефективна ваксина в света и никога не е имало", подчерта Кунчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


342
Още по темата: ваксиниАнгел Кунчев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
179
3
 
12
 
! Отговори
Малее преди 2 години
Тоя дрипльо,наѝстина,ама съвсем наѝстина ако ми падне на улицата ще ми целуне чепиците! Обещавам му го! Тоя навън да не излиза ,че е опасно! Много пръскаха днес ,небето е на решето,едни перделини обляците ,и тоз пуклук ще ми казва кво да правя с тялото и душата си! Пфууу мааа.а ти ***! Ще получи амнезия срещна ли го някъде....още нещо:НИКОГА ни му позволявайте на този и другите да ви налагат насила шишенца и игли!
178
4
 
32
 
! Отговори
Мелиса преди 2 години
Можем да работим като учител можем да не работим.Мога да копаят, мога да чистя хотелски стаи, мога да рисува, плета добре,мога да гледам деца.Все нещо ще мога да правя като реша да не съм учител, тоест като реша да не се ваксинирам доцентът ще ме замести,поне една година да може честно да се похвали,че е работил.
177
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кунчев върви командировка в Афганистан ,да им биеш ваксини че там ковида върлува здраво )
176
4
 
31
 
! Отговори
Типичен боклик преди 2 години
Откъде разполагаш с такава власт, че да казваш какво ще правят хиляди хора бе, господин фашист? Все някой ден ще се намери един ненормален където ще ги изтрепе половината, както се задава може и да съм аз. Аман от натегачи, аман от набутвачи. Тоя не съм го чувал през живота ми, господин никой ще ми определя ти видиш ли как да се случват нещата.
175
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
192 - ох, на мама жертвичката. Лошите антиваксъри ще те убият. Чуй ме много внимателно, моето момче/момиче. Вземи си живота в ръце, поддържай работеща имунна система и няма да зависиш нито от ваксъри, нито от антиваксъри. Аман от жертви, дето все някой трябва да ги пази и спасява.
174
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кунчев сега пробва, каква ще е реакцията. Но би трябвало да си спомни за Нюрнбергския процес. Може скоро да има такъв.
173
0
 
1
 
! Отговори
Мери преди 2 години
До АнонименАко позволим може и повече години.
172
27
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ясно е, че антиваксърите ще избият още много добри хорица
171
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 35. Кои са тези специалисти по света дето били единодушни, че Спутник е най-ефективната ваксина? Нима има достоверни и нефалшифицирани данни за нея? Иначе тя е на същия принцип като Астра Зенека, но векторът е човешки, не маймунски, което в прави по-ненадеждна.
170
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 186Трепери ти. Умирай от страх пред известните и неизвестни странични ефекти на ваксините. Умирай от страх пред Ковид, защото ваксината не те пази от нищо. Ние вече изкарахме вируса. И още сме живи и съвсем здрави.
169
27
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Що се занимават изобщо с жалките антиваксъри. Живота ще ги намести.
168
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да, на теория звучи много добре да бъдеш имунизиран, но май Кунчев не е наясно със значението на думата. Няма как да има имунизация, ако ваксината трае 6 месеца и после наново да трябва да се "реимунизираш", нали така? Това не е имунизация, а бавно отравяне. Пфайзер признаха, че ваксините им не действат срещу този вариант. Само дето Кунчев не го е чул. Той чете партийните листовки.
167
2
 
14
 
! Отговори
Мери преди 2 години
До БизнесменВисокообразованите ръсят простотии.Срам за високообразованите човек ,който е казал "като можем три пъти да ядем можем да си сложим три дози ваксина." Това е тъпизъм.
166
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Безумието и абсурдът набират скорост. Ваксините са неефективни, нооо трябва задължително да се ваксинираме. Децата може да получат миокардит, но ги ваксинирайте. Докато не се надигнем и не измете тези фашисти, това няма да има край.
165
25
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Треперете антиваксъри, чака ви мъчителна ковид смърт
164
3
 
6
 
! Отговори
До 134 преди 2 години
Аз познавам и една санитарка дето се ваксинирала, щото колежката и казала: хайде да се ваксинираме и сега ме пита дали пък не е лошо
163
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 23. А сега нещо различно ли казва? Казва, че няма сто процента защита срещу заразяване, което важи за всички ваксини и лекарства. Ама чукчите като теб са писатели, не да читатели. Или злоумишлени подстрекатели.
162
23
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Безброй кухи антиваксъри смело гледат ковида в очите
161
2
 
5
 
! Отговори
Мери преди 2 години
Може да зове себе си ,но никой друг.Няма да се намерят смелчаци да у уйдисат на ъгъла и да дърпат опашката на мечката и да бръкнат в устата на лъва.
160
3
 
13
 
! Отговори
ефективност преди 2 години
"в национален мащаб показва, че от новите случаи имунизираните са 14-15%"толкова е и процента на ваксинираните според тях 14%-15%От това следва, че инжекцията е 0% ефективна срещу заразяване. Вероятно е по-ефективна, като смъртоносна инжекция. Предстои да видим.