Кунчев зове за задължителни ваксини в два сектора

Той поиска единни мерки с ограничаване на масовите мероприятия
342
Кунчев зове за задължителни ваксини в два сектора
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев заяви, че настоява за въвеждане на задължителна ваксинация за два държавни сектора.

Той призова да има единни мерки в страната с ограничаване на масовите мероприятия и засилване на ваксинацията.

Още по темата
В областите с висока заболеваемост от Covid-19 маските да станат задължителни на открито при струпване на хора, посочи Кунчев във Велико Търново, където участва в заседанието на Областния съвет по здравеопазване.

Единните ограничителни мерки да се въведат при областите със заболеваемост от над 350 на 100 000 население, но при актуализация на бюджета, посочи доц. Ангел Кунчев.

"Ако дотогава бъде приета актуализацията на бюджета и Министерски съвет разполага реално със средствата, които е предвидил, това ще позволи директно включване на компенсационни икономически мерки веднага след налагане на ограничителните, което е много важно", каза той.

Главният държавен здравен инспектор подновява предложението си ваксините да станат задължителни в два сектора.

"За мен е важно медицинските специалисти и работещите в социалните заведения на този етап, като начало да бъдат имунизирани", настоя той.

Обсъжда се ваксинацията да стане задължителна и в образованието при педагозите.

Направеният анализ на хоспитализираните пациенти с коронавирусна инфекция в национален мащаб показва, че от новите случаи имунизираните са 14-15%, в интензивни отделения са 5 на сто от хората с ваксина, а при смъртните случаи 3% са на ваксинирани.

"Не искам да ме разбирате неправилно – няма 100 % ефективна ваксина в света и никога не е имало", подчерта Кунчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


342
Още по темата: ваксиниАнгел Кунчев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
199
2
 
29
 
! Отговори
Една преди 2 години
Само да напомня, че и до ден днешен не долюбваме евреите, но сме единствената нация, която се изправи срещу геноцида. И сега изобщо да не си мислят, че като псуваме полицаите, критикуваме учителите или недоволстваме срещу лекарите, ще допуснем да бъдат потъпкани човешките им права! Ние сме един народ.
198
4
 
19
 
! Отговори
Кой е тоя? преди 2 години
Кой е тоя и в качеството си на какъв казва какво ще става в здравеопазването на Република България?
197
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ми като не искаш да те разбирам погрешно, кво изобщо се изказваш? И кат няма 100% ваксина, кво ме караш да се бода? Ше си мра кога ми е кеф!
196
2
 
23
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 2 години
ГРАЖДАНСКИ ОТПОР.......За да има ефект ,протестът трябва да е пред общината,в която живееш.И така трябва да са протестите по целият свят,за да има ефект.И аз съм ЗА...То това не се търпи вече! Прекалиха брутално!
195
2
 
18
 
! Отговори
Задължителна Ваксина преди 2 години
Това значи ли, че ще отпадне декларацията за информирано съгласие? А БЕ КУНЧО? ГОВОРИ БЕ КУНЧО! ИЗЛИЗАЙ И ОБЯСНИ ВЕДНАГА КУНЧО
194
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
язе пия 3 пъти на ден гроздова ваксина и съм здрав като ваксиниран Кунчо, сино му и унука му
193
3
 
36
 
! Отговори
Граждански Отпор преди 2 години
Аз ще се включа в протест против задължителна ваксинация за медицинските специалисти и работещите в социалните заведения. А не съм в нито една от двете сфери. Кажете къде и кога?
192
2
 
9
 
! Отговори
Знам ли преди 2 години
Кое ще ви убие първо:1. Катастрофа2. Заплата в Бг3. Жена ти4. Тухла от сграда5. Куче от парка6. Инфаркт7. Инсулт8. Рак9. Ковид (рак, инсулт и инфаркт на N степен)
191
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да, тук ключовата дума е "уж" - правилно си го писал, уж просветени. Тя простотията и по лекари, и по учители ходи. Има истински сред тях, има и учили-недоучили. Ама като няма кадри...
190
2
 
21
 
! Отговори
Една преди 2 години
Мога да работя, а мога и да не работя. Мога и само на частни уроци да карам и даже сигурно ще съм по-полезна!
189
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 206: Ще видим дали просветените хора като лекари и учители ще се ваксат. Уж просветени, пък се дърпат. Дрънкаш колкото да не заспиш.
188
26
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе я си таковайте цървулената революция! Само крепите шкембета пред клавиатурите и пишете глупости. Просветените хора се ваксинират. Простите *** и плюят за неща, от които нищо не разбират. Като гледам какви изчисления са напляскали тук някои индивиди, явно учили до трети клас, и се спуквам от смях.
187
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Смъртната присъда за геноцид му е гарантирана така или иначе. Няма какво да губи, ще слуша кукловодите.
186
2
 
19
 
! Отговори
Гоше преди 2 години
Прав е човека. Да ги боцнем. Първо викам всички депутати да минат и всички партиини членове. Тогава и аз се боцна.
185
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще останем без учители,ако направят ваксината задължителна!
184
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
200 - нямам никакви проблеми като неваксиниран да си плащам разноските, ако ми се наложи да стигна до болница. Но тогава трябва да бъда освободен от здравни осигуровки, нали така?
183
2
 
8
 
! Отговори
Баси преди 2 години
И гнусния вмирисан на АД демон! Иска му направи някой екзорсизъм,няма майтап,тези са обсебени яко!
182
12
 
4
 
! Отговори
До 188 Това пък къде преди 2 години
го чу!? Или пак си измисляме глупости само и само да живеем в света който искаме!? Пълна глупост е, че Пфайзер са признавали, че ваксината им не действала при Делта. Заради такива като теб нещата стават развален телефон. Като онези, дето пък плещят, че вирусите мутирали заради ваксините. Големи разбирачи сте, нови науки изникнаха покрай вас.....
181
30
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тез без ваксина да се лекуват вкъщи защо са първи в болниците? Който няма ваксина да си плаща пълния престой в болницата и лечението в пълен размер без да ги поема здравната каса. Само така ще му дойде акъла на бай ***.
180
25
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Жалка работа, антиваксърите ще избият предимно слаби хора. Един ваксиниран и болен от ковид е 10 пъти по-малко заразен от толупите, дето нямат мозък колкото червей.