Д-р Симидчиев: Медицински фашизъм? Целта е да ви предпазим

"Нямаме добро управление на пандемията", заяви пулмологът
31 авг 2021 10:40, Ния Христова
194
 
Стотици излязоха на протест, след като главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев предложи ново затягане на мерките у нас. Бизнесът също не е съгласен с нови ограничения. 
 
"Нямаме добро управление на пандемията. Имаме план, който обаче не се следва и спазва. От днешните 109 починали, ако имахме ваксини и следвахме плана, нямаше да има повече от 10 починали", заяви депутатът от "Демократична България" д-р Александър Симидчиев пред Bulgaria ON AIR.
 
Заместник-председателят на здравната комисия в парламента е убеден, че при добро управление на пандемията нямаше да сме на първо място в класацията по смъртност от Ковид-19.
 
"Мерките за дистанциране и за носене на маски са ясни и лесни за изпълнение. Имаме ваксини, които намаляват драстично ефекта върху популацията на вируса. Ако имахме повече ваксинирани, нямаше да имаме толкова смъртни случаи. Ако не загиваме от него, а само се разболяваме, той престава да бъде проблем", убеден е д-р Симидчиев.
 
Според него различните мнения на специалистите са една от причините обществото да не вярва на мерките и ваксините.
 
"Истинският проблем не е вирусът, той е нов вариант, но със сходни характеристики. Нашето общество става все по-разделено, затова мерките не се спазват. Хората трябва да имат усещането, че не е въпросът за "аз", а за "ние". Вирусът е виновен за смъртта на тези 109 души, това не е естествената смърт", уточни пулмологът. 
 
Той е категоричен, че не е късно за провеждането на разяснителна кампания, за която идея срещна подкрепа от депутатите в Народното събрание.
 
"Време е хората да разберат, че трябва да реагираме като общност. В момента хората използват термини като "терор" и "медицински фашизъм", а целта е да предпазим обществото от безвъзвратните последствия. Ваксините решават проблеми, които са фатални. Жалко е, че се разделяме на "моята свобода" и "твоят живот", каза още д-р Симидчиев.
 
Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
132
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бъди здрав-а!Не се ваксинирай!
131
0
 
2
 
! Отговори
аз преди 2 години
Колега,нямате ли някаква професионална чест,все пак.Не ви ли е срам,за 5 лева ще се удушите.
130
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Медицински фашизъм, много точно.
129
1
 
16
 
! Отговори
Част от стадото преди 2 години
Много се загрижиха за точно този "грип"? Къде изчезнаха другите болести, а? Да се погрижат за крайната нищета, в която живее половин България! Спрете да крадете и източвате здравната каса, бюджети - за това се погрижете! Идете извън столицата да видите как се живее с минимална заплата. Който иска да се нащрака с ваксинки. Стига промиване и зомбиране по темата. Всички управляващи слушкат директивите от чужбина, затова сме на този хал. Осъзнайте се българи и мислете повече! Бъдете все по здрави!
128
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докторе спомняте ли си-"Не се изследвайте за антитела-ваксинирай се""Ваксините създават по-силен имунитет от преболедуването",и тнт.Какво е това?Не е ли медицински фашизъм?
127
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не се ваксинирай,така заразяваш себе си и други.
126
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
През името му се сещам за симит,и семид.Носът му е клоунски,от винце с форма,една такава особена...А иначе бие на кухо.
125
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Медицински фашизъм? - риторично питате, докторе, а после уклончиво отговаряте. - Целта и само да ви предпазим! Да, ама за да ни опазиш, докторе, се отнасяш с нас като с марионетки, като с разходен материал, който има още срок до утилизация, като консумативи на държавата, която още малко трябва да ги използва, преди да ги изхвърли. Така се отнасят с хората фашистите, докторе.
124
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
никой него е молил да ме предпазва.след като се е ваксинирал и е уверен че е защитен с какво не ваксинираните го застрашават.какво се правят на много загрижени сега темата че ако нямаш пари да си платиш умираш не е на дневен ред.
123
3
 
14
 
! Отговори
СС преди 2 години
И тоз е замислен за хората.......евроатлантик... личи си от километри че е лапнал пари да плямпа глупости......фармацията го е субсидирала...
122
1
 
15
 
! Отговори
Ха-ха! преди 2 години
До 140, До zz : Съвестни били! И кое му е съвестното да се ваксинираш, след като ваксиниран си също толкова способен да заразиш някого, както и когато не си ваксиниран. Единствената разлика е в лелеяния сертификат ;-) Ваксинирал си се единствено за да те пускат без проблем на границата с Гърция.
121
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя сигурно е чел Майн Кампф, щом като аргументира така.
120
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Целта ти е личната облага, като на всеки, който работи за "народа" като бившите управници през последните 32г. Така мисля аз.
119
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой си ти, че да си мислиш, че АЗ разчитам на теб да ме предпазваш, " докторе"
118
26
 
6
 
! Отговори
До zz преди 2 години
Съвестните и честни хора се ваксинирахме, с каквото имаше налично. Другите, чакащи, боледуващи, но на работа, кое им е съвестното?!
117
16
 
7
 
! Отговори
Aнонимен преди 2 години
Четейки коментарите, има само един извод: Народът не е ок.
116
2
 
16
 
! Отговори
ZZ преди 2 години
До Анонимен Не е много просто! Съвестните и честните хора в България с половин уста си взимат болничен, едва когато вече не могат да дишат, лекуват се на крак и се молят да им се размине /нещо вирусче, детето го донесе от градината, настинка ще да е/. Всеки си пази хляба, защото първо ще трява да води преговори да излезе в болничен и второ - няма да вземе пълния размер на заплатата си. Затова българинът няма навика да се лекува навреме и се влачи болен на работа. Вирус, Ковид, сърце...все тази
115
4
 
5
 
! Отговори
Лекар преди 2 години
Въпросът ще се разреши с ваксините Новавакс и Валнева. Те са с незначителни странични прояви, висока ефективност.
114
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Др. Симидчиев, има и различни мнения на специалисти, които вие не толерирате. Това е фашизъм. Ако нямате представа, прочетете книгата на бившия президент "Фашизмът".
113
1
 
20
 
! Отговори
ДРИН преди 2 години
Като целта е да ни предпазите, изискайте още 5 ваксини за другите болести да си сложим, а не разни с хепатит, ЧПВ носители, и Инфлуенца заразени, ама видиш ли ваксинирани срещу ковид, да се размотават сред хората свободно. Разбира се, първите думи са с ирония. Всеки трябва да направи избора за себе си. И никой няма право да ни ограничава, заради фалшива загриженост.