Кацаров пита бизнеса за предложените ограничения

Чака становищата им преди да се произнесе
109
Кацаров пита бизнеса за предложените ограничения
Снимка: БГНЕС

Във връзка с усложняващата се епидемична обстановка и необходимостта от въвеждане на допълнителни противоепидемични мерки министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров изпрати писмо до работодателските организации, браншови организации в туризма, ресторантьорството, хотелиерските услуги, организации в сферата на културата, спорта и др.

Още по темата

В писмото се посочва, че през последната седмица нараства броят на положителните тестове за COVID-19, както и броят на хоспитализациите и починалите от коронавирусна инфекция. Това налага въвеждането на допълнителни противоепидемични мерки, за да се забави разпространението на вируса, да се избегне претоварване на медицинския персонал в болниците и да не се стигне до изчерпване на капацитета на здравната системата.
Министърът на здравеопазването се обръща към организациите с молба да се запознаят с предложените от главния държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев мерки и да изразят становище.

Организациите са поканени да дадат свои предложения и виждания за ограничаване на разпространението на вируса, което да е възможно най-щадящо за извършваните от тях дейности.

Д-р Кацаров очаква и предложения за това, какви биха били най-подходящите мерки за компенсация на засегнатите дейности, които да бъдат разгледани от ресорните министерства и ведомства.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
11
 
9
 
! Отговори
ДО ЖИВКО преди 2 години
Няма пандемия, точно, има само някакви болни, малко са задръстили част от болниците, ама нишо. То минава, всичко се лекува с чайчета и се слуша д-р Мангъров, който оцелее, оцелее, с трайни, с временни последици, няма значение, важно е психичното здраве на нацията, естествен подбор.
40
9
 
5
 
! Отговори
Живко преди 2 години
Хора, слагайте минуси под коментарите на гнусните платени ***, които целят да ни противопоставят с нашите съграждани, които изкарват честно прехраната си в сферата на ресторантьорството и туризма! Не допускайте да се налива вода в мелницата на фармамафията!Солидарност, единство, взаимопомощ! Който го е страх за здравето и живота му, не е доволен от цени или качество на храна да не ходи там! Ресторантите и заведенията не са задължителни за никого!
39
2
 
11
 
! Отговори
do 39 преди 2 години
Живко, моля ти се, с какви лекари говориш ти? Не подвеждай обществото в такива изказвания, ако кръга ти на приятелство имаше "много лекари" до сега да си ваксиниран. И всички лекари подкрепят мерки, защото не може всички болница да са пълни с Ковид, няма да се превръзщат в Ковидни доктори, имат си специализации и трябва да си работят върху това за което са инвестирали много време от живота си.
38
6
 
17
 
! Отговори
Българин преди 2 години
какво стана Кацаров??? Пак сме 1 ви по смъртност в Европа. Сега теб кой ще разследва? Силен на приказки слаб като здравен министър.
37
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да си направят една статистика дали преболедували при предните вълни, но и такива без тест, се разболяват и ще се ориентират какво трябва да правят.
36
6
 
16
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
Боко това, онова, ама път направи до Меркел и ЕС. Отпуснаха му пари за компенсация на бизнеса и ги затвори. Рундю нещат да го видят ни в ЕС нито никъде :)))))))))))))))))))))
35
11
 
10
 
! Отговори
Живко преди 2 години
Не допускайте разделени на обществото! Те това целят! Тези мерки не са желани от лекарите! Това са манипулации! Говорил съм с много лекари, те открито казват че няма пандемия, че това не са никакви ваксини, че има огромни далавери, огромни икономически интереси за повече тестове и задължителна ваксинация! И тях ги е страх като нас че ще ги принудят да се ваксинират! Че ще им забранят да упражняват професията си! Нека се вдигнем като един и да отстояваме правата си от домогванията на фашистите!
34
1
 
13
 
! Отговори
?!? преди 2 години
Малиии, палача да пита тоя дето ще го беси. Как искаш с мекото въже ли? До къде паднахме, за да се бяга от отговорност Кацаров просто не е върху себеси. И как нагло се крие зад гърба на Кунчев " Мерките който главния здравен инспектор предложи" беззумие, просто беззумие! Кацаров ти какъв си там, ти знаешли къдеси въобще? Това е някаква джунгла в главата на тоя.
33
4
 
10
 
! Отговори
Да пита бизнеса преди 2 години
А после и да пита лекарите дали ще се съгласят да лекуват на бизнеса персонала, който ще се разболее неминуемо. После да пита и с предимство ли ще е бизнес персонала пред клиентите на бизнеса при липса на легла в болниците. То, че лекари и сестри достатъчно няма стана вече ясно
32
7
 
8
 
! Отговори
Живко преди 2 години
Никакви мерки не желая! Не съм оторизирал лакеите на фармамафията да отговаря за моето здраве и здравето на моето семейство! За моето тяло, организъм и начин на живот отговарям само и единствено аз! Който затваря фитнеси, стадиони и спортни площадки, повярвайте ми, не мисли за вашето здраве!
31
2
 
16
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
Кацар, бай Тошо го е казал - Като нямаш пари, какво ще решаваш ти бе? Та и ти какво ще решаваш, като нямаш пари да им платиш, ако ги затвориш? :)))))))))))))))))))))))))))))) Като е много смел Рундю да вдига юмрука и да ги затвори. На другия ден под прозорците армия от безработни......... Айде решавай!!!
30
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Начи, ся питаме, след 2-3 седмици получаваме отговорите, 1-2 седмици ги четем, после 2-3 ги обсъждаме и вземаме мерки след 2 месеца. Или най-добре, да ни сменят, че идва време за ново служебно правителство и някой друг да поеме отговорността.
29
3
 
2
 
! Отговори
Бay преди 2 години
до 30 ей сега ще си оставят всичко и ще дойдат да работят тук. Ако беше толкова лесно щяха да го направят. НИКОЙ не иска мерки.
28
1
 
19
 
! Отговори
представител преди 2 години
аз съм представител на бизнеса с заведения и хотелери, предлагам хората само да минават един по един да плащат сметката без да консумират и да си отиват но поне 3 4 метра разстояние да има един от друг докато чакат да си платят. А ако може направо даваме банкова сметка и всеки да плаща онлайн иска кафе и кола превежда 5 лева по сметката и готово, а си стой в защитена среда вкъщи и едновремено е посетил заведение или ресторант... това са 100 процентови защитни мерки за хората.
27
1
 
9
 
! Отговори
Ричи Алибегов преди 2 години
А Б С У Р Д !!!!
26
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До БayВ Гърция има лекари които са уволнени поради отказ от ваксинарне - можем да наемем тези доктори. Може да се наемат и фалшери на практика които да помагат на докторите.
25
0
 
14
 
! Отговори
до 10 преди 2 години
Ама разбира се, при положение че сме държава без никакво производство. И от както е срамно да си фермер и да работиш в завод, БВП на България идва от ресторанти, пиене на кефе от сутрин до следобед, после се местиш да пиеш в бар, до вечерта. Това е положението, пита бизнеса, и то точно този бизнес.
24
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя преди не спираше да дава акъл, сега не смее нищо да направи без да пита! Естествено, че бизнесът не иска мерки, обаче те ли ще ходят по болниците да лекуват хората, за които няма място и са настанени по коридори и стълби?
23
2
 
11
 
! Отговори
моч преди 2 години
Абе много диалогичен бееее , абе много консенсусен....вечер преди да си легне първо пита съседи , приятели и познати дали да "уважи" жена си или не и ако не се договори , пита дали някой друг не иска да я .......
22
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Г-н Кацаров, над един милион и половина българи са преболедували КОВИД, но не са официално регистрирани. Тези хора имат антитела и това се доказва чрез лабораторен кръвен тест. ЗАЩО не е създадена процедура и организация тези българи да бъдат включени в единната система и да им бъде издаден здравен сертификат? Този въпрос ще бъде поставян на всеки следващ министър, докато не бъде разрешен.