Кацаров пита бизнеса за предложените ограничения

Чака становищата им преди да се произнесе
109
Кацаров пита бизнеса за предложените ограничения
Снимка: БГНЕС

Във връзка с усложняващата се епидемична обстановка и необходимостта от въвеждане на допълнителни противоепидемични мерки министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров изпрати писмо до работодателските организации, браншови организации в туризма, ресторантьорството, хотелиерските услуги, организации в сферата на културата, спорта и др.

Още по темата

В писмото се посочва, че през последната седмица нараства броят на положителните тестове за COVID-19, както и броят на хоспитализациите и починалите от коронавирусна инфекция. Това налага въвеждането на допълнителни противоепидемични мерки, за да се забави разпространението на вируса, да се избегне претоварване на медицинския персонал в болниците и да не се стигне до изчерпване на капацитета на здравната системата.
Министърът на здравеопазването се обръща към организациите с молба да се запознаят с предложените от главния държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев мерки и да изразят становище.

Организациите са поканени да дадат свои предложения и виждания за ограничаване на разпространението на вируса, което да е възможно най-щадящо за извършваните от тях дейности.

Д-р Кацаров очаква и предложения за това, какви биха били най-подходящите мерки за компенсация на засегнатите дейности, които да бъдат разгледани от ресорните министерства и ведомства.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
16
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
Предложението на бизнеса ще е да си работят на 100%. Ако затворят 800000 безработни ще пометат Рундю на изборите. Кацаров в цайтнот :))))))))))))))))))))))))))))
20
2
 
14
 
! Отговори
стига вече преди 2 години
С тези мерки. Който го е страх от мечки, да не ходи в гората.
19
3
 
9
 
! Отговори
Бay преди 2 години
До 20 няма персонал ...
18
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кацаров нали писа план , за да е всичко предвидимо. И кое му е предвидимото . Тепърва ще се водят разговори и не знам си какво . Ми че той е по-зле от Ангелов . Навремето всички чакаха ББ да реши каквото и да е .Като започваха лекарите да изнемогват, пациенти да умират по стълбите , Вожда се смиляваше и взимаше някакви мерки. А сега се оказа ,че никой не може да се нагърби с каквато и да е отговорост.
17
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До БayОтварят се инфекциозни болници предвидени за ковид и проблема се решава.Във много градове има стари сгради които могат да станат за ковид болници ако се наложи след един ремонт.
16
8
 
7
 
! Отговори
Бay преди 2 години
До 17 като се напълнят болниците с ковид никой за нищо няма да може да се лекува. Това е проблема.
15
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До БayКато искат да няма мерки да им изпълнят желанията.
14
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нямам нищо общо със заведения и туризъм. Но в резултат на безумието в последната година и половина работата в моя сектор намаля със 70 процента, а доходите ми с 50. Не съм получил нито лев помощ, не познавам и някой получил. Все си мисля, като съвсем остана гладен, да си легна кротко вкъщи и да чакам умирачката. Изобщо не ми минават през главата мисли за убийства и дране на определени личности!
13
4
 
8
 
! Отговори
Бay преди 2 години
не знам какво очаква да му кажат ... Те иска да си протестират и да няма мерки.
12
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какъв е смисълът от подобен ход , какво очаква да кажат съответните представители . Или се налагат мерки , или който оцелее . Кой ще е този представител на даден бизнес , организация , който да каже - " ами затваряйте ни , няма проблем " . Всички ще обещаят ще вземем такива и такива мерки , ама накрая нищо няма да се спазва отново . Идеален пример за голи обещания - публиката по стадионите , барове , дискотеки
11
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така се прави.Може направо бизнеса да ги измисли. Например може с една минута по-рано да затварят като превантивнам мярка срещу ковид. Да сипват мо-малки порции като превантивна мярка срещу ковид - пожнеже така хората бързо ще си изяджат и ще си ходят, да сипват по една чаша ракия безплатно с всяка салата като превантивна мярка срещу ковид и тн
10
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тоя здравен инспектор при 4000-5000 заразени при Боце не смееше да гъкне, сега се взе на много сериозно
9
8
 
12
 
! Отговори
Кънчо преди 2 години
По голям нихилит от тоя на снимката сме нямали за министър. Значи представители на тъй наречения "бизнес" разбирайте *** и хора от сивата икономика изпрали млн левове в хотели и ресторанти, ще взимат решения за мерките които да се наложат ?!? Не учените, не докторите, не имунулозите, а представителите на "бизнеса". Къде го има това по света аз не знам. Рундьо, пребирай си версиите и да те няма..
8
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Държавата очаква механизъм тип "и вълкът сит и агнето цяло"!
7
3
 
13
 
! Отговори
Обстановката преди 2 години
не е усложнена!!! Всъщност не сте изпълнили ЦЕЛИТЕ, затова е този напън!!!
6
3
 
4
 
! Отговори
A3 преди 2 години
stiga s tija gluposti ste ni zanimawali. mahaite restriciite i ili bili. koito se waksinira sas sliwowica nema da se razbolee !!!
5
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кацаров, отиди на шивач да те измери, че ще ти трябва нов костюм много скоро.
4
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Държавата очаква реални предложения как хората да стоят гладни и мирни, без да им се плаща за това!
3
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Леля Пена чистачката да даде веднага предложения на здравния министър. Че той не знае какво да прави. Нуждата от мерки от некомпетентност дойде.
2
16
 
18
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Браво на Стойчо Кацаров,по брой ваксинирани стигнахме Уганда и Ботсвана!