Лекари в Пловдив отказали да ваксинират 12-годишно дете

Родителите на момчето получили отказ за ваксинация от две места
1 сеп 2021 10:08, Ния Христова
78
Лекари в Пловдив отказали да ваксинират 12-годишно дете
Снимка: БГНЕС
Лекари в Пловдив отказали да ваксинират 12-годишно момче. 
 
Началото на новата учебна година наближава и Борислав и съпругата му решават да ваксинират сина си срещу коронавирус. Семейството отива в общинска болница "Свети Пантелеймон", но лекарите там отказват да поставят ваксина на момчето, предаде bTV. 
 
Правят втори опит в диагностично консултативен център седем, но и там получавт същия отговор. От центъра отказвали да коментират, а от болницата обяснили, че са отказали да направят имунизацията, защото не са разполагали с информация за здравословното състояние на детето, както и за имунизационния му статус.
 
"Поради това, че не е педиатър и няма официални документи от личния педиатър, тя е отказала... Ние смятаме, че има правилно отношение към нещата, защото тя не е и педиатър, няма специалност по педиатрия", каза д-р Генади Странджев, зам.-директор на МБАЛ "Св. Пантелеймон".
 
Здравната инспекция също реагира по случая. 
 
"Аргументите на колегата не са основателни, дотоклкова, че ваксината е разрешена за приложение на възраст над 12 години. И е трябвало да попита просто имало ли е в един месец назад някакви ваксини, които са правени, съгласно задължителния имунизационен календар", коментира д-р Милена Панайотова, началник на отдел "Противоепидемичен контрол" в РЗИ- Пловдив.
 
По данни на здравното министерство близо 13 000 деца между 12 и 18 година са ваксинирани. Разрешени за употреба върху деца между 12 и 17 години са 2 ваксини, тези на "Модерна" и на "Пфайзер".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
4
 
20
 
! Отговори
антиваксър преди 2 години
До Анонимен 52 При 2 % смъртност, отсега се вижда, че няма. Ваксините са за болести с над 50 % смъртност. Но за рисковите групи, може и да са от полза.
47
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До антиваксър - то след 5-6 години ако още има нужда от ваксини срещу кови- значи няма нужда.
46
1
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 47 Точно защото сме си сложили 13 други ИЗПИТАНИ ВАКСИНИ,не продукти,не ни прави антиваксъри.Не сравнявай бозите които си слагате с ваксини.Ваксината предпазва от болеста,а не като се разболея евентуално да го изкарам по-леко.
45
3
 
52
 
! Отговори
КОВИСЕКТА преди 2 години
Да си "ваксинираш" детето за да се предпазиш от ковигрип е като при война да държиш детето пред себе си за да се предпазиш от куршум
44
2
 
37
 
! Отговори
антиваксър преди 2 години
До Анонимен 47 По-интересното е защо наричате тези препарати ваксини? А иначе не сме антиваксъри, наистина. Вие ни нарекохте така, за да ни описвате, като неразумни, а ние не сме против наистина доказаните средства. Когато се докаже безопасността на тези препарати, след 5-6 години, ако има нужда - ще ги приемем и ние.
43
5
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До #34, и кое е правилното място, за поставяне на ковид ваксина на 12 годишно дете - при личният ли му лекар? Вие съвсем изтрещяхте от страх, каква ваксина на тази възраст , мало умни ли сте?Страхът ви е превзел, но най-лошото е,че това го предавате и на децата си. Педиатрите от цял свят говорят, че насадената пандемия се отразява много отрицателно на психиката на децата, и това ще си проличи в следващите години. Не ковид е опасен за тях, а психическото им развитие!
42
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ковид ваксърството е психична диагноза..след време ще лъсне защо, кой и как...
41
21
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мда, интересно как хора ваксинирани за 13 различни неща обясняват как са антиваксъти. Да се върнете назад малко, да не ви слагат Полиомиелит и различни шарки и да си пробвате късмета а.
40
5
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не разбирам защо така се тръби по този случай? Лекарите са си прави в действията, това че родителите са празноглавци, си е тяхна вина. Както се казва :- да е ... да му го набиеш, ама акъл , как да стане, то или го имаш, или -не. Айде , похвалете докторите за добрата работа.
39
5
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво на лекарите! Това е отговорно поведение. Родители-ваксъри-страхливци, тормозещи децата си с психичните си заболявания.
38
4
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Първата жертва на страха е разумът. Затова е денонощното облъчване - за контрол. Колкото и да е интелигентен човек, паникьосаш ли го, вкараш ли му ирационален страх, от него повече нищо не става. Превръща се в параноидно теле.
37
5
 
25
 
! Отговори
До доктор преди 2 години
Напълно си прав, докторе.Но за тези подробности родители-празноглавци няма как да се сетят. Ония пък"достатъчно било само да питат дали през последния месец има друга ваксина".Нямам ли черно на бяло, нито задавам подобни въпроси, нито се връзвам на каквито и да било "устни свидетелства" по важни въпроси. Та да го разкарват до 2 места, а да не се обадят на личния, смятай за какви родители става въпрос.
36
3
 
42
 
! Отговори
Шаши преди 2 години
Да си заведеш детето до газовата камера. Пардон, ваксината. Тези им плискат легените яко
35
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
здравния статус в мамента няма звачение, вакса и това, и двама лекари да вземат да си гледат работата кат хората и вой против тях, тая от РЗИ пълни групoсти говори
34
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 38 ..... Ако родителите са като вас, със сигурност не могат да вземат адекватно решение. Вие се капсуловахте в измисления си свят на страхове и параноя. Светът върви в друга посока, и посоката не определяте вие. Можете само да злобеете в избрани форуми. Но никога нищо няма да зависи от вас в реалния свят.
33
1
 
46
 
! Отговори
Ok преди 2 години
Като гледам какви родители иди0ти има, браво на лекарите!!!
32
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До доктор Правилно!Смятай колко са кухи родителите му да го заведат някъде си да му сложат точно ваксина срещу ковид.
31
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 34 Ти природно ли си т ъ п или ходиш на курсове???Това е 12 годишно дете.То не може да вземе адекватно решение и родителите му го взимат вместо него.То със сигурност не иска да го ваксинират.Това е същото както веганите принуждават децата си да са вегани.Дали е полезно за тях-няма значение.Важното е да сме модерни.
30
5
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На 12 годишните се слагат две ваксини от календара. Прасни му и трета за ковид и от това повече имунна система не става. Не е за вярване, колко далеч е стинала психарията. Щото млко грижи си имат хората, съвсем ги подлудиха. Във военна зона няма толкова стресирани параноици.
29
1
 
24
 
! Отговори
доктор преди 2 години
Този тип ваксинация се прави единствено при личния доктор на детето, който може да следи и отговяра за състоянието му.Просто не са отишли на правилното място.