Лекари в Пловдив отказали да ваксинират 12-годишно дете

Родителите на момчето получили отказ за ваксинация от две места
1 сеп 2021 10:08, Ния Христова
78
Лекари в Пловдив отказали да ваксинират 12-годишно дете
Снимка: БГНЕС
Лекари в Пловдив отказали да ваксинират 12-годишно момче. 
 
Началото на новата учебна година наближава и Борислав и съпругата му решават да ваксинират сина си срещу коронавирус. Семейството отива в общинска болница "Свети Пантелеймон", но лекарите там отказват да поставят ваксина на момчето, предаде bTV. 
 
Правят втори опит в диагностично консултативен център седем, но и там получавт същия отговор. От центъра отказвали да коментират, а от болницата обяснили, че са отказали да направят имунизацията, защото не са разполагали с информация за здравословното състояние на детето, както и за имунизационния му статус.
 
"Поради това, че не е педиатър и няма официални документи от личния педиатър, тя е отказала... Ние смятаме, че има правилно отношение към нещата, защото тя не е и педиатър, няма специалност по педиатрия", каза д-р Генади Странджев, зам.-директор на МБАЛ "Св. Пантелеймон".
 
Здравната инспекция също реагира по случая. 
 
"Аргументите на колегата не са основателни, дотоклкова, че ваксината е разрешена за приложение на възраст над 12 години. И е трябвало да попита просто имало ли е в един месец назад някакви ваксини, които са правени, съгласно задължителния имунизационен календар", коментира д-р Милена Панайотова, началник на отдел "Противоепидемичен контрол" в РЗИ- Пловдив.
 
По данни на здравното министерство близо 13 000 деца между 12 и 18 година са ваксинирани. Разрешени за употреба върху деца между 12 и 17 години са 2 ваксини, тези на "Модерна" и на "Пфайзер".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
3
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Здравната инспекция да си го набие отзад.Трябвало само да попитат детето...Ами ако му беше станало нещо на детето?Щяха да ги разпнат на кръст тези лекари.Сега недоволни.Браво на лекарите.
27
24
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нали самите вие, пишешите по-долу, твърдите, че ваксините са по желание? Какво против имате, при това положение. Ваксинираните деца не са ваши. Просто си показахте истинското лице - не искате никаква свобода, а всички да живеят в средновековието по ваш модел и ваше подобие. Характерно за индивиди с ниско образование, които само формално са част от съвременния свят.
26
8
 
36
 
! Отговори
Карлуково преди 2 години
Колко трябва да си луд, че да си надупчиш детето с тия отрови..много прости хорица има на тоя свят
25
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 21 - 0.002% пак е много !!!!!!! Сяяя ако е 0.00005% и примерно, може да ги псотавят в изкуствена кома, нещо там крауслийп, мраю слиип ... бива, ама иначе.
24
0
 
21
 
! Отговори
Totenkopf преди 2 години
Слуги на сатаната явно има некви единици, които не са от белата мафия
23
1
 
33
 
! Отговори
Lan преди 2 години
Лу, повечето ни лекари са много добри! Проблемът при тях е както навсякъде - безумни разпоредби, управление, слабо заплащане за положения труд, слаб контрол и лошо управление по болниците!
22
4
 
28
 
! Отговори
Няма база за сравнен преди 2 години
До 23Аз мога да си реша за моето тяло, като пълнолетен човек. Дали ще имам деца или не си е мое решение (аз ще ги раждам, аз ще ги гледам и издържам). Лично решение и преценка на възможностите.12 годишно дете е непълнолетно и не може да прецени риска от експериментална ваксина, която ще му сложат, по желание на родителите му. На кой ще се сърди след години ако е увредено заради глупостта на о*игофреничните си зомбирани ваксъри - ридители.
21
4
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мислих, че съм видял всичко, след като в началото на истерията мой познат държа децата си заключени вкъщи над месец, но сега прочетох, че няколко хиляди родители са ваксинирали деца... Нямам думи! Браво на лекарите!
20
2
 
34
 
! Отговори
House M.D. преди 2 години
Браво на пловдивските лекари!!! Започнаха да се събуждат!!!
19
34
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абортите в БГ са хиляди,да не кажа милиони за това мълчите.Ваксината ви пречи.Ако родителите имат ваксини и искат да ваксинират детето над 12г по закон е разрешено.Но лекарят отказва.Ако обаче отиде кифла за аборт никога не отказва!Ето това е идиотията в БГ!А ревете че обичате децата точно преди да ги накъсаме и извадите от утробата!
18
11
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Знам за скорошен случай на на 13 годишно момче,починало след ваксина на Файзер.Родителите на случая по-горе,запознати ли са със страничните ефекти от тия ваксини/известни до сега/,като миокардит и преокардит.Децата имат повече риск от ваксината и никакви ползи,тъй като те прекарват Ковида много по-лесно и след това изграждат доживотен имунитет.Шанса на едно дете да изкара тежък Ковид е 0.002%
17
10
 
46
 
! Отговори
Закрила на детето преди 2 години
Родителите са за отнемане на родителски права. Лекарите са отговорни , което напоследък е странно за лекар. Но в случая не лекарите имат вина, а ненормалните родители. За да откажат, дори да се води разрешено, явно има ПРИЧИНА.
16
4
 
20
 
! Отговори
K преди 2 години
Отивате в имунизационния за кабинет на РЗИ Пловдив и там ще ви ваксинират.Там са контролните органи,които проверяват действията на лекарите,би трябвало без проблем те да поемат тази отговорност,която вменяват на други...
15
5
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако това е вярно БРОВО НА ЛЕКАРИТЕ! И не забравяйте, лекаря има право да прецени дали една ваксинация е удачна за пациента или не.
14
4
 
43
 
! Отговори
Darth shadow преди 2 години
Разумно решение на Лекарите от Пловдив!
13
6
 
48
 
! Отговори
антиваксър преди 2 години
Д-р Зеленко нарече ваксинацията на деца жертвоприношение.
12
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То не може да се ваксинира наред ако хората не са здрави.
11
14
 
3
 
! Отговори
До 12 преди 2 години
Глупости!
10
6
 
13
 
! Отговори
Човек преди 2 години
Те днешните родители купон правят за аборт, вие за една ваксина.
9
10
 
61
 
! Отговори
Браво преди 2 години
на лекарите!!! Спасили са един детски живот и родителите от ходене по мъките /в случай на увреждане/....