В Дания вече не искат зелен сертификат заради COVID

На обществени места вече не е необходимо представянето му
1 сеп 2021 20:28, Анисия Иванова
64
В Дания вече не искат зелен сертификат заради COVID
Снимка: БГНЕС

От днес в Дания вече в почти всички обществени места не е необходимо да се представя зелен сертификат за достъп, предаде Франс прес.

Дания бе първата страна в света, която въведе зелен сертификат заради коронавируса.

Решението за отмяна на зеления сертификат за почти всички обществени места бе взето няколко дни преди всички рестрикции, въведени в страната заради коронавируса, да бъдат напълно отменени. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
5
 
14
 
! Отговори
Кал-Ел преди 2 години
До 38. Да, Дори са 182%, не 1182%!! До 37. Най същественото за нас е - да не забравяме всички които се облагодетелстваха от пландемията и да им отдадем дължимото. По списък! От НОЩниците, през работодателите които се опитват да задължават служителите си да се евтанизират, до всички платени *** в интернет.
35
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да, защото 82% от всички над 12 години са вече ваксинирани! Това е същественото!
34
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всъщност, в статията не сте написали същественото. А това е, че управляващите в Дания свалят всички ограничения и рестрикции, защото - внимание във формулировката! - "не считат ковид за заплаха за общественото здраве". Сега остава да чакаме кои държави ще са следващите и да се надяваме на ефекта на доминото.
33
3
 
10
 
! Отговори
Осман паша преди 2 години
Интереса клати феса. Сега дюнерджийницата ми в Копенхаген ще работи на 100%.
32
6
 
30
 
! Отговори
простият преди 2 години
Така.... всичко опира до пари. Датчаните разбраха , че с този сертификат ще си срутят икономиката. Всички държави ще го разберат, някои по лесния начин, други- по трудния...
31
1
 
4
 
! Отговори
Herr Covider преди 2 години
До Aнонимен 28За съжаление е така. Нито като ваксинации, нито като спазване на мерки. Така и 5 и 6 вълна ни чакат до март. Да не говорим за всичко останало, извън темата за пандемията, няма смисъл!
30
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Който е имал някакъв допир с датчаните знае, че това е изключително прагматичен народ. Изключително! Всяко нещо при тях се прави с прагматизъм, простота, и абсолютна целесъобразност, понякога - до границата на абсурда. Но затова пък, живеят спокойно и простичко. Та и с ковид така - поведоха се за кратко по безумието, обхванало света, но бързо се усетиха и първи туриха точка. Очаквам следващите да са холандците.
29
3
 
29
 
! Отговори
МАЙМУНСКИ ГРИПъ преди 2 години
Датчаните са си здрави хора по принцип и нямаха нужда от ваксини, но въпреки това си ги набиха. Нека обаче да ги сравним с израилтяните - с почти същото ваксинационно покритие и коренно различен резултат. Изглежда, че не е съвсем до ваксини, а до климат, и до генетика, и до стил на живот, до хранене и много други фактори.
28
7
 
3
 
! Отговори
Бай преди 2 години
До АнонименА смъртните случаи на ден? 2 срещу 50... куца ти мисленето
27
4
 
24
 
! Отговори
Кал-Ел преди 2 години
До 29. Значи ЕС няма да изисква от гражданите си трета доза и нагоре + бустери? Да побързат, защото пландемията свършва декември.
26
13
 
2
 
! Отговори
До KL преди 2 години
Напълно ваксинирани означава по 2 дози модерна, пфайзер, астразенека, или една янсен. За ЕС. В Израел какво правят, си е тяхна работа.
25
7
 
15
 
! Отговори
Aнонимен преди 2 години
За съжаление, ние скоро датчаните няма да ги стигнем. По ни един параграф или точка.
24
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До: номер 25 Е да, ама в Дания пият много водка. С доматен сок за мезе. Доматения сок съдържа много от веществото ликопен. А ликопенът помага да борим коронавируса. Така поне твърди пенсионирания вече професор доктор бай Тодор Кантарджиев! Наскоро видях нова марка водка в България - Коскенкорва. Не че и правя реклама, но мой колега беше я пробвал - приятели от Финландия му я донесли и каза че си струва.
23
7
 
26
 
! Отговори
Кал-Ел преди 2 години
До 25. Има и други държави за които официалните медии твърдят, че са над 70% инжектирани, но там сертификатите не са отпаднали. Моля, обясни израза "напълно ваксинирани". Имат ли по 8 инжекции + бъстед ....опс, бустър шотчетата? ***, лоша Дания, как може! Не са ви раздали шаблони за тази ситуация, а?
22
39
 
14
 
! Отговори
Aнонимен преди 2 години
В Дания...има над 70% НАПЪЛНО ваксинирани, страната е с население около 6 милиона и имат 800-900 случая дневно, и намаляват, и малко починали. Нормално е ТАМ да отпаднат рестрикции и сертификати. Но не и у нас. Знаете защо.
21
2
 
8
 
! Отговори
Антиваксър преди 2 години
До ПРОВАКСЪР Оплачи се на Аквамен.
20
1
 
3
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 2 години
12 се, ти мислиш ли сериоэна, че някой ваксиниран ще ми е проблем? Щото ако е така, то аэ не съм никой эначи, което пък ми отваря нови эадачи эа вбъдеще
19
25
 
1
 
! Отговори
ПРОВАКСЪР преди 2 години
Абе, вие знаете ли, че антиваксъри отрязаха отново главата на Малката Русалка (на статуята де) в Копенхаген, щото и тя била ваксинирана бе???
18
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 14В Швеция са най-големите там почти нямаше мерки. В Япония гледам, че използват ivermectin.
17
3
 
5
 
! Отговори
ЗОМБИРАНА преди 2 години
Има нещи гнило в Дания!!!