Въпреки протестите: Кацаров издаде заповедта за противоепидемичните мерки

Заповедта е в сила до 31 октомври 2021 г.
2 сеп 2021 18:45, Петя Славова
92
Въпреки протестите: Кацаров издаде заповедта за противоепидемичните мерки
Снимка: БГНЕС


Посещенията в центрове, школи и други обекти за танцово и музикално изкуство се допускат при използване на не повече от 30% от капацитета на помещенията и с до 10 човека в помещение.

Провеждането на спортни състезания с професионален характер на закрито се допуска без публика.

Провеждането на спортни състезания с професионален характер на открито се допуска с публика при заемане на не повече от 30% от капацитета, използване само на седящи места при заемане на всяка трета седалка и носене на защитни маски.

Посещенията на фитнес центрове се допуска при използване на не повече от 30% от капацитета на всяко помещение и спазване на физическа дистанция и носене на защитна маска от персонала.

Още по темата

Посещенията в спортни зали и клубове, плувни басейни и комплекси се допускат само за индивидуални спортове при използване на не повече от 30% от капацитета им и спазване на физическа дистанция от най-малко 1.5 м. Провеждането на колективни спортове на закрито се преустановява, с изключение на тренировки и състезания за картотекирани състезатели професионалисти.

Посещенията в балнеолечебни, СПА, уелнес и таласотерапевтични центрове се допуска при използване на 30% от капацитета им, спазване на физическа дистанция, носене на защитни маски за лице при услуги, допускащи тяхната употреба, и създаване при възможност на график за индивидуално ползване на услугите.

Посещенията в заведенията за хранене и развлечения, игралните зали и казина се допускат само в часовия интервал от 7,00 ч. до 23,00 ч. при спазване на отстояние от 1.5 м. между облегалките на столовете на съседните маси, допускане на не повече от 6 души на една маса и носене на защитни маски от персонала.

Провеждането на събирания от частен характер се допуска с участието на не повече от 30 лица на закрито и 60 лица на открито.

Физическите и юридически лица - собственици или управители на търговски, административни или други обекти, предоставящи услуги на гражданите, създават организация за контрол на броя на клиентите в съответния обект, като не допускат повече от 1 човек на 8 кв. м.

На пазари, тържища, базари и изложения се създава организация за еднопосочно движение, осигуряване на контрол на влизащите лица и допускане на не повече от 1 човек на 8 кв. м. и носене на защитна маска от работещите и посетителите.

Въведените противоепидемични мерки по т. 1, 3, 7, 8, 9, 12 и 13, може да не се прилагат при следните условия:

-100% от персонала е ваксиниран или преболедувал COVID-19, или разполага с отрицателен резултат от проведено преди влизане в обекта/мероприятието изследване, удостоверено с валидни документи за ваксинация, преболедуване или изследване и

- ръководителят на обекта/организаторът на мероприятието е взел решение и е създал необходимата организация за допускане само на лица, които:

са ваксинирани или преболедували COVID-19, удостоверено с валидни документи за ваксинация или за преболедуване или

представят отрицателен резултат от проведен до 72 часа преди влизане в обекта/мероприятието PCR или бърз антигенен тест (до 48 часа преди влизане в обекта/мероприятието).

Задължителното отстояние от 1.5 м. между облегалките на столовете на съседните маси и допускане на не повече от 6 души на една маса (по т. 15) може да не се прилагат при изпълнение на посочените условия.

Заповедта е в сила до 31.октомври 2021 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
13
 
! Отговори
абе къде е дионисий преди 2 години
а едни обвиняваха Борисов за мерките и горяха маски . е къде са сега тия същите ? неколко влезнаха в парламента , стадото си остана стадо .
29
11
 
27
 
! Отговори
Смях преди 2 години
Тези служебните май се оказаха и малодушни! Не стига, че са некадърни и крадливи ами се оказаха и страхливци! По-добре да не бяха издавали заповед, само олекнаха и се изложиха. По мало*умни "ограничения" няма никъде по цялата планета! То на практика няма ограничения...
28
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре де... Чорапа нали каза, че няма вирус...? Защо, тогава министъра му издава, тази заповед? Кой лъже?
27
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези решения се вземат от много по-горе, този ту луп е като останалите, послушен за да си седи на топлото място и да си взема заплатката. Света се напълни с подобни отр епки, навсякъде, от властта до последния маловажен офис.
26
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това мерки ли са...? Ха-ха-ха!
25
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
23, Чичо, и ти ли толко к ух? Като затвориха тотално миналата година, кво стана? Като ни задължиха да носим маски, кво се примени? Като сега пълнят телата на хората с експериментални го вна за печалба, какво се промерни, ве Айнстайне?! АБСОЛЮТНО НИЩО! Лъснаха им лъжите и манипулациите с фалшивите им мерки и ваксини. Айде тея ги хортувай на някой друг.
24
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Tози просто си го търси!
23
1
 
8
 
! Отговори
Големите шамари преди 2 години
До анонимен 27: не знам какво е това ваксинпас, ама по наще ширини действа шамаргиби. Къде ти е маската? Шамар. Ти ваксиниран ли си? Два шамара, от които втория ц иг ан ска та.
22
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рашков сега кой ще ви пази? Нежни полицаи?
21
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гражданска война!!
20
1
 
10
 
! Отговори
Ай Сиктир преди 2 години
До бял бус: те полицаите ще дойдат, ама тоя път ще раздават карамфили и ще изпращат към Институциите вандалите с усмивка и поощрително потупване по гърба. И като налетят на някой депутат, премиер, министър или президент същите полицаи ще ръкопляскат на вандалите или ако сцената стане много грозна ще се оглеждат за камери с гръб към случващото се.
19
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В половин Европа действа ваксинпас-за фитнес, ресторант, кафене. Много хубаво даже! НО, да се контролира спазването. Не с х 300 души сватби на ромеите без мерки.
18
4
 
17
 
! Отговори
Друг Помнещ преди 2 години
Казвам ви аз, че ще ви разтурят седенката, ама вие промяна, та промяна. На ви ся промяна. Да ви е честита! И да си знаете - и с парите за помощ ще ви изиграят. Ем ще ви затворят "бизнесите", хем няма да видите и стотинка компенсация. Па след два месеца вдигайте пак там кой каквото си има - два пръста, палец, юмрук....
17
3
 
20
 
! Отговори
бял бус преди 2 години
кацаров , май ше викаш лошите полицаи да те охраняват . или тогава ше са добри ?
16
10
 
14
 
! Отговори
Чичо преди 2 години
С тия половинчати мерки до нищо добро няма да стигнат! Пълно затваряне си трябва, за поне месец!
15
3
 
18
 
! Отговори
защо преди 2 години
Ако продаваш ракия с етикет "водка" - не може, а да пробутваш "някакъв медицински препарат" като "ваксина" - може. Що така?
14
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този пpoст народ ще се затрие. Неудачен мат'рял!
13
9
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ВЕЛИКО НАРОДНО ВЪСТАНИЕ!Да спрем терора! Да махнем фигуранта лицемер!
12
9
 
22
 
! Отговори
Следва преди 2 години
Гражданска война!
11
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нищо, и той ще отиде на ресторант някой ден. Или пък близките и приятелите му. После ще си спомни за мерките, които е измислил и ще се чуди за какво му е било да се престарава толкова.