Кацаров: Смъртността е пряко свързана с ваксинирането на възрастните

Мерките били достатъчни, съответствали на Covid ситуацията
Обновена: 5 сеп 2021 12:36 | 5 сеп 2021 12:36, Елка Василева
209
Кацаров: Смъртността е пряко свързана с ваксинирането на възрастните
Снимка: архив, БГНЕС

"Мерките са достатъчни, те са такива, каквито съответстват на ситуацията", заяви служебният министър на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров пред БНР.

По думите му при стриктно спазване на мерките това ще позволи кратко време, в което те да бъдат прилагани, ако не се спазват, може да се наложи да се въведат и по-строги.

Още по темата

"Целта на мерките е да намалим натиска върху болниците и да избегнем претоварването на лекари, сестри, санитари, които работят с Covid болни, за да не се стигне до грозните ситуации от миналата година, когато имаше умиращи болни пред входа на болниците, защото няма къде да бъдат приети. Това няма да го допуснем," каза Кацаров.

Д-р Кацаров заяви, че е притеснителна смъртността при заразените с коронавируса.

"Смъртността е пряко свързана с ваксинирането на възрастните хора. Затова ваксинацията на възрастните е мой приоритет, но преди това не беше така в началото на ваксинационната кампания - те бяха поставени в 4 група за ваксиниране", заяви той.

Той обвини бившият премиер Бойко Борисов, че еднолично е решил да спре ваксинацията с "АстраЗенека", след което я е разрешил, но в резултат на това сега няма желаещи да се имунизират с тази ваксина.

"Имаме договорени 4,5 млн. ваксини и никой не иска да се ваксинира с тях", каза Кацаров.

По думите на здравния министър държавата се е провалила с начина, по който е управлявала процеса на ваксиниране от самото начало.

"Това доведе до създаване на негативни нагласи спрямо ваксините, които сега е много трудно да бъдат преодолени. Липсата на достатъчно ваксинирани хора е разликата между нас и европейските страни. Затова при нас леталитетът е по-голям. Там има повече заразени хора, но по-малко починали, при нас е обратното - не чак толкова много заразени, но повече починали", обясни Кацаров.

Здравният министър подчерта, че мерките на министерството са свързани и със стимулиране на процеса на ваксиниране.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
180
0
 
2
 
! Отговори
Демокрад преди 2 години
До БиологПутин е виновен,нали???
179
1
 
3
 
! Отговори
S преди 2 години
При нас по принцип си има голям брой починали и преди ковид, заради това, че здавнт система е зле и се краде здраво!
178
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Точно така е, другарю Кацаров. В Англия две-трети от починалите от ковид над 50 години са ваксинирани.
177
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 112Това за Малта откъде ти е инфото? Нещо си в заблуждение.Ако е така и си сигурен ходи да живееш на този остров на спокойствието и на безопасността.
176
0
 
3
 
! Отговори
Лунатик преди 2 години
Пряко е свързана с липсата на мозъчно вещество.Когато тръгнат към урните да гласуват си забравят разума у дома или го загубват по пътя.А може би чайки са и го изпили?Ако биха мислили в деня за размисъл или преди да пуснат бюлетината няма да се лекуват в условия като в палаткова, военна болница насред пустинята или като при индианците, лекувани от шамана.
175
0
 
3
 
! Отговори
Звездите ми шепнат преди 2 години
Задавал ли сте си въпроса " Защо по радиат а върви реклама на фирма,която осигурява съдействие при астаняване алечение в турски болници и също хората все по- често отиват да се лекуват там ?Айде отговори на този въпрос с повишена трудност? Няма отговор нали?
174
0
 
7
 
! Отговори
Статистик преди 2 години
Според мен е пряко свързана с мизерното състояние на болниците .Нима си сляп и ти.Ако не виждаш мухлясалите и пропадащи тавани, студа, в болничните стаи, лошата храна....Как няма смъртността да е голям? Искате да дойдат пари от Европа за подпомагане при Ковид, и да изчезнат, а не да се подобрят условията в болниците ни.В Европа в такива болници няма да си лекуват кучетата тук се лекуват хора и искат да са живи.Срамота е в 21 век да умират хора от вътреболнични инфекции, от глад и жажда.
173
1
 
6
 
! Отговори
антиваксър преди 2 години
Понеже ковидът ни завари с много висока смъртност, изобщо е излишно да търсите причината в него. Първо си погледнете системата, в която за голям % от хората няма въведени заболявания, защото не са били преглеждани и профилактирани в последните 30 години. После изследвайте храната, която се продава в магазините. Отрова до отровата. За въздуха вече ни съдят от ЕС. Бъдете здрави!
172
1
 
13
 
! Отговори
Биолог преди 2 години
Смъртността е пряко свързана със състоянието на болничната и доболнична помощ. А тя е на равнището на африканските държави
171
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Неможе да се създадат ваксини за вирус който не е изолиран..Ако сте под 65 години процента ви за оцеляване от тази болест е 98.97 процента..Така че заглавието е манипулативно
170
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мерките не помагат за нищо..Същият филм го гледахме много пъти..Грипа го преименуваха в Ковид..Изпълняват предварително написан и снесен им сценарий..Фашисти
169
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще се ваксинирам, когато поканят на дебат десетките световноизвестни учени, които обясняват: начинът, по който се получават тромби от ваксините; фармакокинетиччни проучвания, показващи как засягат яйчници и други органи (уж частиците щяха да са само в мястото на инжекцията); че асимтомното заразяване е ковид измислица; че имунитет след преболедуване е по-добър и т.н. Като сме толкова прави, защо ги цензурираме, вместо да ги поканим на дебат и да се свърши със съмненията? Айде сетете се...
168
2
 
5
 
! Отговори
Edin преди 2 години
Поправям се - името на доктора е Робърт Йънг. Ако имате интерес заглавието на видеото е ABSOLUTE PROOF - COVID SHOTS CONTAIN LETHAL PARASITES, GRAPHENE OXIDE, STAINLESS STEEL = MURDER . Каналът в Ръмбъл е wilparanormal.
167
1
 
0
 
! Отговори
Edin преди 2 години
Добавка към 187 . Не знам защо ми се цензурира думата - тя е п(. )аразит без скобите.
166
2
 
11
 
! Отговори
Edin преди 2 години
Гледах видео в Ръмбъл за съставки във ваксината на Пфайзер, мнение на мед. сестра и един човек какви лекарства му се е наложило да взема след ваксинация. Та докторът, мисля, че се казваше Робърт Джоунс открива графенов оксид, неръждаема стомана, (може да пропускам тук нещо), но изненадата е - ***. Да - ***. Във видеото се каза, че е смъртоносен за човека, но без името му. Имаше някаква снимка, вероятно от микроскопа.
165
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оставка, Кацо пробита.
164
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ремдесевирът помага ако се почне в началото. Забелязал ли си, че депутатите веднага като се разболеят и вдигнат малко температура, ги прибират в болницата? Но за нас обикновените хора това не важи . Ние седим вкъщи и се мъчим. Като посинеем, ни прибират, ама вече е късно. Вирусът е овършал, каквото е можал.
163
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А споменатата по-долу Ваня Костова не е имала никаква ваксина. Починала е 30 дни след като е заболяла от ковид и е лекувана в болница от ковид. Така че вероятно става въпрос за тромб в постковид етап.
162
3
 
6
 
! Отговори
!!!!!!!!!!!! преди 2 години
Преди да се разпадднал парламента трябжа да си гласуват ваксините колко ще си ударят на месец както на себе си така и на членовете на парламентарни групи, помощници, секретарки, иначе си е чиста безстопанственост . В момента има излишък от 4,5 милиона ваксини дерзайте.
161
1
 
8
 
! Отговори
!!!!!!!!!!!!! преди 2 години
Отдавна смъртността е висока и без ваксина и със ваксина. Смъртността е овързана с прага на бедността. Относнно ваксините това са си противогрипни ваксини и който иска кара грип които не иска не кара, грипа бива широкоспектърен и за да се установи се прави иследване. Чак после се пият хапове и бият ваксини. Пример в блок има 100 човека съответно контактите на човека се поставят и ваксините задължително, като преди това се прави искедване за антитела и симптоматика на лицата в контактите му.