Бизнес срещу мерки: Търпяхме ограничения, а получаваме нападки

Очакват се нови протести и блокади в страната
9 сеп 2021 10:45, Петя Славова
113
Бизнес срещу мерки: Търпяхме ограничения, а получаваме нападки
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Бизнесът се противопостави на противоепидемичните мерки. "Блокади ще има. Продължаваме от днес по градовете. Днес са Монтана и Кърджали", обясни пред Нова тв Емил Коларов от Сдружението на заведенията.
По думите му, протестите продължават и в други градове през следващите дни, а се предвижда и голяма демонстрация в София.

Още по темата

"Пазихме здравето на българите повече от година и половина. Търпяхме всякакви ограничения, а насреща получаваме нападки. Колегите останаха без работа и не могат да си платят наема, тока и т.н. Обещаха ни да ни обезщетят, но това са само обещания. При предишното затваряне получихме за няколко месеца компенсация от 20% върху оборота, което беше недопустимо", коментира още Коларов.

Според него държавата е абдикирала от задължението си да накара хората да се ваксинират. По думите му има скрита заболеваемост, тъй като много хора не се тестват, когато са болни.

"Искаме правилата, които важат за нас, да важат и за другите подобни обекти. Не може всеки, който седне на министерския стол да затваря бранша ни. Има ли социална дистанция в градския транспорт и магазините? Премиерът очевидно не иска да разговаря с нас. Мярката 60 на 40 я промениха и сега голяма част от колегите не може да кандидатстват. В цяла Европа им дадоха 80% компенсации върху оборота. На нас за година и половина затваряне ни дадоха за 3 месеца 20%", поясни още Емил Коларов.

Според д-р Георги Минов, обаче ситуацията е различна. "Всяка власт трябва да се крепи на разума. Мерките трябва да са разумни. В цяла Европа има рестрикции. Не може да няма ограничения. Все още нямаме COVID зони, което е много важно. За съжаление сме лош пример – най-малко ваксинирани и най-много заболели. Държавата ни е бедна и затова парите за компенсация не стигат", обясни той и допълни, че пред кабинета му отиват хора с ковид симптоми, докато пред кабинета има и здрави и трябва да има коридори за заразени, за да не се смесват потоците.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
1
 
1
 
! Отговори
до 55 преди 2 години
Цъкнах ти минусчето само защото при всичките претенции за отбрани заведения, качествена музика и възпитание на децата на високо ниво, си неграмотен/неграмотна! С това приключват всичките ти претенции.
89
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тук не става въпрос за ресторантите, става въпрос за умишлено атакуване на малкия и среден бизнес. Целта е накрая да остане само една огромна корпорация, която ще си налага каквито иска условия и цени, защото ще е монопол. Като има само един магазин, откъдето да си купиш брашно, например, може да ти поискат и десеторна цена и да те накарат да ходиш по бельо в магазина и какво ли още не. Станеш ли монопол възможностите за злоупотреби стават неограничени.
88
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Хляба беше 1,20, сега е 1,70, ние да ревем ли държавата да ни помага?!"Ами пич ... то сана точно, зщаото не си мълчите, а в тоя бизнес, реална конкуренция НЯМА. Там е още 1994-а и в евърлата мутрения.
87
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Ха-ха-ха! - Не бъди толко отворен пред непознати, особено в интернет. Не знаеш на кавко психо може да попаднеш. Да, 99.9% нищо няма да направят, ама винаги го има някой, като тебе, деот мнго се засяга и не занеш, я прозорци ще ти счупи, я гуми ще ти напука.
86
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Програмист -Готово. Къде ми е гинансовата помощ? А или ще кажеш, че защото некадърни програмърчета, кат теби, са направили системата, сега нещо се бавят с преборяването, нали?
85
2
 
1
 
! Отговори
Програмист преди 2 години
Финансова помощ за затворените бизнеси? Да, но след пълна данъчна ревизия за пет години назад. И да се брои всяка стотинка в касата, всяка бележка и всяко парче хляб в склада.
84
1
 
1
 
! Отговори
Ха-ха-ха! преди 2 години
До Анонимен 83. Ела да ме линчуваш бе, Отворко!
83
1
 
4
 
! Отговори
доц. д-р Чоко Боков преди 2 години
Значи когато се бачка и се пласира дрогата, е капитализъм. Когато не, държавата, която крадете ежедневно, да била помагала. Имаме новина, рипахме срещу социализма в името на демокрацията и пазарната икономика. Преквалифицирайте се, има нужда от кадри за АМ "Хемус".
82
2
 
7
 
! Отговори
доц. д-р Чоко Боков преди 2 години
Национално стопанство, в което кръчмите и бардаците са структуроопределящи, как да кажа, не е за подражание. Кръчмарчетата, хайде да си пуснете касовите апаратченца и да спазвате КТ и след това да имате претенции. А, и да върнете разликите между 9 и 20% в ДДС-то. Приятен ден.
81
4
 
2
 
! Отговори
Обективен преди 2 години
То пък един бизнес. Не произвеждат нищо, няма детергенция и дезинфекция. Продават наркотици.
80
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Антиваксърите и неспазващите мерките трябва да бъдат съдени в Хага и линчувани по бързата процедура,като заплаха за общественото здраве!!
79
3
 
6
 
! Отговори
gogo преди 2 години
Ами, да им махнат мерките, нека си напълнят най-сетне резервоарите със скъпия бензин/дизел. Който иска да ходи на дискотека при Коцето, да ходи. Но да не ме заразява!!! И като не знаем как става това /оня на дискотека, а утре до мен без маска в таксито/ какво правим, а? При все, че аз плащам повече данъци от него /оня без маската, който се осигурява на минимална заплата при Алибойков/, получавам същата грижа от доктори - единият взима 1000 лв, защото работи по 10 часа на денонощие в Ковид отделе
78
4
 
9
 
! Отговори
До 75 преди 2 години
Евала , ненужната държавна администрация , трябва да се намали не наполовина , ами 75% от нея за нищо не става , БоКо ги слагаше *** и пульо , ясно че е заради това да си докара електорат ...!!! Ама рухна Баце и партията отроче ГерП.... следователно и пионките в държавната администрация трябва да ходят на борсата на труда ....
77
4
 
7
 
! Отговори
Аз преди 2 години
Хляба беше 1,20, сега е 1,70, ние да ревем ли държавата да ни помага?!А газта, тока с 205 нагоре, така, че се скрийте драги мутрафони и почнете да работите!
76
3
 
19
 
! Отговори
Аз преди 2 години
Бойкот на тези измамници!)Има и свестни хора със семейни ресторантчета, но са малко!Алибегов просто иска да си пласира наркотиците по нощните заведения!
75
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И аз потвърждавам: откакто сме в пандемия в заведения се срина качеството на храната, качеството на обслужването и нивото на чистота. Също масово ограниченията не се спазват - гмеж от хора, никой не носи правилно маската. Същевременно чорбаджиите получиха картбланш да уволняват колкото хора им се прииска. Също ДДС им намалиха. Цените непрекъснато растат. Е хайде стига ви вече! Като не се справяте - затваряйте, свикнали сте само да грабите и клиентите и служителите си!
74
2
 
20
 
! Отговори
КОЙ Протестира преди 2 години
Абе само аз ли виждам скъпарските им любовници със скъпарските им возила по скъпарските курорти а сега изведнъж умряха от глад всички.А пенсионерите?А болните деца?
73
1
 
23
 
! Отговори
Анонимна преди 2 години
Само не разбирам за какво точно протестирате.. Че ви намалиха данъците, а вие си вдигнахте цените? Че от обслужващ персонал 30 човека, имате на трудов договор 3ма? Че не получавате помощи за всичките 27, които работят нелегално в заведенията ви, без договори и осигуровки? За какво точно протестирате, вие нагли типове, които просите пари от държавата и обръщате джобовете на хората? Ходя по заведения всеки ден, в 90% от местата обслужването е под всякаква критика, а цените са ви скочили двойно...
72
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Намалете парите на администрацията , тя и без това е от герб! Спестеното раздайте на бизнеса!
71
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ората са гладни и озверели.