Бизнес срещу мерки: Търпяхме ограничения, а получаваме нападки

Очакват се нови протести и блокади в страната
9 сеп 2021 10:45, Петя Славова
113
Бизнес срещу мерки: Търпяхме ограничения, а получаваме нападки
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Бизнесът се противопостави на противоепидемичните мерки. "Блокади ще има. Продължаваме от днес по градовете. Днес са Монтана и Кърджали", обясни пред Нова тв Емил Коларов от Сдружението на заведенията.
По думите му, протестите продължават и в други градове през следващите дни, а се предвижда и голяма демонстрация в София.

Още по темата

"Пазихме здравето на българите повече от година и половина. Търпяхме всякакви ограничения, а насреща получаваме нападки. Колегите останаха без работа и не могат да си платят наема, тока и т.н. Обещаха ни да ни обезщетят, но това са само обещания. При предишното затваряне получихме за няколко месеца компенсация от 20% върху оборота, което беше недопустимо", коментира още Коларов.

Според него държавата е абдикирала от задължението си да накара хората да се ваксинират. По думите му има скрита заболеваемост, тъй като много хора не се тестват, когато са болни.

"Искаме правилата, които важат за нас, да важат и за другите подобни обекти. Не може всеки, който седне на министерския стол да затваря бранша ни. Има ли социална дистанция в градския транспорт и магазините? Премиерът очевидно не иска да разговаря с нас. Мярката 60 на 40 я промениха и сега голяма част от колегите не може да кандидатстват. В цяла Европа им дадоха 80% компенсации върху оборота. На нас за година и половина затваряне ни дадоха за 3 месеца 20%", поясни още Емил Коларов.

Според д-р Георги Минов, обаче ситуацията е различна. "Всяка власт трябва да се крепи на разума. Мерките трябва да са разумни. В цяла Европа има рестрикции. Не може да няма ограничения. Все още нямаме COVID зони, което е много важно. За съжаление сме лош пример – най-малко ваксинирани и най-много заболели. Държавата ни е бедна и затова парите за компенсация не стигат", обясни той и допълни, че пред кабинета му отиват хора с ковид симптоми, докато пред кабинета има и здрави и трябва да има коридори за заразени, за да не се смесват потоците.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
4
 
8
 
! Отговори
До 56 преди 2 години
от Януари до сега съм ходил 5 пъти на заведение, точно защото нямам намерение да спонсорирам тези изедници докато смучат и помощи от данъците ми! И ми харесва, да! Ще ми хареса да затворят изцяло! Събираме се с приятели, не смърдим на цигари, пием си качествен алкохол и храна сготена от качествени продукти!Не ни бичи чалга на главата докато вечеряме!Единственото неудобство е да заредя миялната машина! Да - харесва ми много!!! Други въпроси?
49
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да съкратят държавната администрация и без това е много раздута. Няма как да стане иначе. Къде са титаните на мисълта Бойко и Томислав Дончев ? Нали обещаваха електронно правителство, а 12 г нищо.
48
3
 
4
 
! Отговори
До 48 преди 2 години
Абе прав си за тези 12 години, ама предните 18 беше същото, че и много по тежко от към корупция, мутри, убийства, грабежи, отвличания! Май помниш само 10 години назад!
47
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Интересно. Тук всички плюете по ресторантьорите и хотелиерите, но ако затворят всичко за 2 или 3 месеца, дали ще ви хареса? На тях ще им бъде икономически по-изгодно да накарат държавата да ги освободи от данъци за 3 месеца и да затворят всяко заведение, хотел и кафененце. Всяко, дори и кръчмата на село. Дали ще ви хареса?
46
3
 
9
 
! Отговори
Dim преди 2 години
Аз за една година не видях този "бизнес" да търпи съществени ограничения! В баш локдауните много кръчми си бачкаха нелегално! За игрални зали да не говорим! Когато уж трябваше да работят на 50% и масите да са разредени, те бяха набутани стол в стол! И в същото време получаваха и помощи!Тактиката е ясна - колкото повече ревем, повече ще ни дадат! Не разбирам ние защо търпим това! Бойкот на всички кръчми!!!
45
2
 
5
 
! Отговори
Ресторантьор преди 2 години
Продадох си Панамерата и МЛ-а ...да имам пари да дам БаЦе ...и той да има !!!
44
6
 
8
 
! Отговори
иво преди 2 години
Какъв бизнес бе?Това са платените *** и *** на Бойко Тиквата.миналата година когато цяла България беше по площадите къде беше този"бизнес".Алибегов лъскаше бастуна на Тиквата.Айде да заминамат с 200-та.Късно е либе за китка.
43
1
 
8
 
! Отговори
Не всички !!! преди 2 години
Не всички с ресторантьорството и хотелиерството сме свързани с политиката !!!! Целия ни семеен бизнес се гради повече от 25 години на пот и труд , заеми кредити и добро отношение към клиентите , колкото и да не са прави е дадени случаи !!! Повече от година търпяхме загуби , една стотинка не сме видели в помощ от държавата !!! Банките не ги интересува , сметките си вървят , и ДА продадох колата на жена ми и моята , караме едно бусче аз тя и персонала ,колкото остана персонал , свили сме като ....
42
2
 
6
 
! Отговори
До ФАКТ преди 2 години
ФАКТ е, че след 12 години управление на твоя вожд десетки, ако не стотици хиляди млади българи напуснаха семействата си, за да търсят нормален живот. България е на първо място по корупция, по смъртност в Европа. На последно място по пенсии, по заплати, по покупателна способност, по свобода на словото. Ремонтират се едни магистрали за баснословни цени и с изключително лошо качество и никаква гаранция. Тия до сега спаха ли, а сега предизборно стачкуват.
41
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
37 - точно това е проблемът. Принципно няма пандемия. Има вирус от грипен тип, който има около 1-2 % смъртност, каквато е и при всички други грипни вируси. Ясно е, че това е изкуствена ситуация, спусната от много отгоре и министърът няма особен избор. Има фалшива пандемия, фалшиви тестове и фалшиви мерки. А дори и да имаше страшен вирус той не се спира като се крием под къщите си и под маски. Това само ще забави ударът, няма да го смекчи. И всички вирусолози го знаят, но плямпат платени глупости
40
2
 
2
 
! Отговори
Живко от Варна преди 2 години
Защо някои държавни служители от fakti.bg искат аз да не живея истински добре ?Защо искат да нямам приятелка и успехи в живота ?Хубаво е човек да има официална социална среда !
39
2
 
4
 
! Отговори
До Краси преди 2 години
Ама разбира се , всеки като се разболее тича , при доктор /болница !!! Та това им е работата по дяволите , да не се оплакват , като не им харесва да сменят професията ....за какво плащаме здравни осигуровки , за какво плащаме и допълнително ....и т.н... !!!!
38
4
 
6
 
! Отговори
аз преди 2 години
До ФАКТ - теб те чака глад и мизерия, нали си на гранилка от ГРОБ
37
2
 
7
 
! Отговори
аз преди 2 години
разБойко има парички за протести, така ще е докао не се върне на власт "на бял кон". Това което предлагам е да махнат мерките и да пуснат данъчните в действие. Сигурен съм че поне 1/3 от тези протестиращи укриват данъци или най-малкото наемат хора в сивият сектор
36
12
 
5
 
! Отговори
ФАКТ преди 2 години
Радево време....чака ни само глад и мизерия, този трябва да бъде отстранен възможно най-скоро време и Борисов да се връща, защото друга алтернатива няма, това е факт. България за 2 месеца потъна с 20 г назад !!!
35
10
 
4
 
! Отговори
ФАКТ преди 2 години
Бокича скоро се връща и ше ви го намаа с 200 в комунделските главии хахахаххахаха
34
1
 
13
 
! Отговори
Ro преди 2 години
Всички хранят ресторантьорите, баровете и т.н., ама забравяте, че има заведения и извън мутренските аквариуми на Витошка и Студентски. Има малки места, които разчитат единствено на посещаемост, а не на пране на пари и си плащат всичко като попове. Работя в близка сфера, която също стана жертва на "пандемията" с други обикновени хора, които се чудят как ще изкарат зимата, как ще си облекат децата, защото няма компенсации за абсолютно всички. Мислете за работещите, не само за оядените шефчета.
33
5
 
7
 
! Отговори
Totenkopf преди 2 години
Хахаха, какъв бизнес е това хората на бокича, който им дава пачки за да мътят водата няма да миряса докато не се върне на бел кон
32
6
 
3
 
! Отговори
Въпроса е принципен преди 2 години
просто не е този министър и не е този президента дето с личния си пример да покажат на хората, че ги интересува, че има пандемия, че не трябва да има сборища, че има ваксини и че те имат някакво значение и принос за здравето им. Щом те самите не вярват и не следват собствените си мерки какви очи имат да задължават другите хора да си следват и изпълняват.
31
2
 
6
 
! Отговори
Краси преди 2 години
До Така трябва !!!А като се разболеят-тичат в болницата!