Бизнес срещу мерки: Търпяхме ограничения, а получаваме нападки

Очакват се нови протести и блокади в страната
9 сеп 2021 10:45, Петя Славова
113
Бизнес срещу мерки: Търпяхме ограничения, а получаваме нападки
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Бизнесът се противопостави на противоепидемичните мерки. "Блокади ще има. Продължаваме от днес по градовете. Днес са Монтана и Кърджали", обясни пред Нова тв Емил Коларов от Сдружението на заведенията.
По думите му, протестите продължават и в други градове през следващите дни, а се предвижда и голяма демонстрация в София.

Още по темата

"Пазихме здравето на българите повече от година и половина. Търпяхме всякакви ограничения, а насреща получаваме нападки. Колегите останаха без работа и не могат да си платят наема, тока и т.н. Обещаха ни да ни обезщетят, но това са само обещания. При предишното затваряне получихме за няколко месеца компенсация от 20% върху оборота, което беше недопустимо", коментира още Коларов.

Според него държавата е абдикирала от задължението си да накара хората да се ваксинират. По думите му има скрита заболеваемост, тъй като много хора не се тестват, когато са болни.

"Искаме правилата, които важат за нас, да важат и за другите подобни обекти. Не може всеки, който седне на министерския стол да затваря бранша ни. Има ли социална дистанция в градския транспорт и магазините? Премиерът очевидно не иска да разговаря с нас. Мярката 60 на 40 я промениха и сега голяма част от колегите не може да кандидатстват. В цяла Европа им дадоха 80% компенсации върху оборота. На нас за година и половина затваряне ни дадоха за 3 месеца 20%", поясни още Емил Коларов.

Според д-р Георги Минов, обаче ситуацията е различна. "Всяка власт трябва да се крепи на разума. Мерките трябва да са разумни. В цяла Европа има рестрикции. Не може да няма ограничения. Все още нямаме COVID зони, което е много важно. За съжаление сме лош пример – най-малко ваксинирани и най-много заболели. Държавата ни е бедна и затова парите за компенсация не стигат", обясни той и допълни, че пред кабинета му отиват хора с ковид симптоми, докато пред кабинета има и здрави и трябва да има коридори за заразени, за да не се смесват потоците.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
0
 
16
 
! Отговори
Бay преди 2 години
просят пари от държавата по време на здравословна криза ... Все едно другите не ни засегна.
69
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гледайте "Кошмари в кухнята" и ходете да си плащате за ***....Ако си мислите, че в "луксозно" заведение хигиената е ок, просто нищо не знаете... И с какво ги ощетиха? Петко дава интервю, че ще умре от глад....И след това си качва снимки с красивата жена от скъп курорт в чужбина. Кара си джипа, къщата в Троянския балкан и т.н. Живи и здрави. не е луд, който яде баницата!!!!
68
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До МеркитеКолко са натоварени болиците, колко %? Не знаеш.В колсо болници спират плановия прием. Не знаеш.Колко струва всичко това? Не знаеш.Колко в повече умират? Не знаеш.Колко тези са внасяли осигуровки и данъци, не знаеш, ще ти кажа - нищо.А ие дето плащаме всичко според заплатата трябва да платим и за болните, и за тях.Ами вземи, че се образовай...не е трудно, пробвай!
67
16
 
7
 
! Отговори
123-гх преди 2 години
ПЪЛЕН БЛОКАЖ НА ДЪРЖАВАТА , ДО ПРЕМАХВАНЕТО НА НЕКАДЪРНИТЕ МИНИСТРИ НА радефф ! ВЪН ОТ УПРАВЛЕНИЕТО НА ДЪРЖАВАТА , НЕХРАНИ- М.А.Й.К.О.В,Ц.И. !
66
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами работете бе! Нали виждаме след 24:00 какво се случва. Пияници, *** и наркомани! Даже като показаха една дискотека си помислих, че са ни набаднали талибаните. Аз също посещавам заведения, но не се търкалям цяла нощ по сепарета, маси и подобни простотии....
65
6
 
6
 
! Отговори
Мерките преди 2 години
Мерките са неадекватни и неработещи , болниците не са толкова натоварени колкото ги изкарват , създава се масова психоза на хората с лабилна психика а те не са малко в БеГеТо !!! Оставете хората да си работят след като не може да ги компенсирате за загубите предварително !!! Това че ще има да вземат е : -" татко че ми купи колело-ама друг път " !!!
64
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
59 имаш ли деца? Колко приятели имат? Едно две чалгарчета, защото другите не ги харесват? Хора като теб създават неспособни да общуват хлапета с мания за величие и 300 психични проблема. Не се заяждам. Познавам такива като тебе и знам кой плаща глупостите им. Един ден ще го разбереш.
63
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имам малък бизнес. защо никога не излязох и не чаках нещо от държавата? Как не се разбра от частния бизнес, че държавата на никой не е длъжна. Значи пандемията ни засегна в световен мащаб. Навсякъде има мерки по света и то наистина мерки, а не като тук. С изключение когато Бойко затвори държавата, ние след този момент реално локдаун не сме имали. С какво хората са ми длъжни на мен, че бизнеса ми страда, да ми плащат? Боря се и ако не става, живи и здрави!
62
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То се видя на кой му пука за хората в България и бизнеса, кой сяда на маса и преговаря.Сега начело на държавата е човек, който единственото което аз съм чул да говори е как не е правилно да има Санкции за Русия, докъде ни докараха.
61
4
 
16
 
! Отговори
ЧИТАТЕЛ преди 2 години
Протестира най-сивия бизнес. Десетилетия почти без осигуровки и данъци. Всичко светна, като им определиха компенсациите по декларираните заплати.Искат същото.И не разбраха, за 1.5г., че този бизнес вече няма да е същия, още дълго време, може би завинаги.Но те са свикнали с баницата, и си я искат.Но няма да я получат.По-добре да се скрият в дупките си, за да не ги натикат там със сила.
60
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хора, не забравяйте че днес удрят един бизнес, утре ще ударят друг. Днес са ресторантите, утре ще са занималните на децата ви. Тогава какво ще кажат някои, не ми пука, аз детето си не го пускам на занималня, да затварят. Дали ще мислите по същия начин тогава? А ако затворят хотелите в които отсядане на почивка? Или и на почивка не ходите? А ако ходите къде спите? На палатка? Запомнете, че днес са те, утре са близките ни, вдругиден сме ние. Да се обединим сега.
59
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този Алибегов или Алибойков има задача да създава хаос в страната. Този човек е затънал в дългове и се е скрил зад ресторантьорите, единствено да оправи бакиите си. По жълтите вестници пише, че именно тези финансови задължения в огромен размер са причина в момента да е куклата на главния кукловод на протеста ББ. И освен това подстрекателя на протестите Алибойко има близка връзка със Сачева. Независимо колко е несправедлива една мярка, трябва да се спазва. всички сме постарадали от пандемията.
58
6
 
8
 
! Отговори
Оставете хората преди 2 години
Оставете хората да работят !!! Аз съм човек който работи 24/7 , вечерям навънка , след вечеря си позволявам питие в приятен клуб !!! Така съм по ползотворен на другия ден ....!!! Без социален живот ...хората се превръщат е *** ....
57
2
 
2
 
! Отговори
до 63 преди 2 години
Все пак... капсУловате.
56
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не ходя по кръчми,но хората трябва да бъдат свободни да работят. Не трябва да се затваря нищо,защото много държави по света с хард локдаун доказаха,че вируса не изчезва,не умира,той е безсмъртен,и се рифрешва постоянно. Значи освен страдащи и умиращи от вируса да получим и умиращи от глад,и студ ли?!
55
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Търпяхме ограничения, а получаваме нападки" - Какво сте търпели... та вие протестирате и постоянно искате пари, още от първото затваряне 2020г. Искахте 60/40 - получихте, искахте 80/20 - пак получихте, искахте 9% ДДС - получихте... лятото работихте и пак получавахте. Преди пандемията ресторантите спираха кухнята в 22ч., сега що щели да работят до 23? Айде стига. Основния проблем е че като не сте денонощни няма толкова пияници и наркомани на които да пробутвате нелегалните стоки.
54
1
 
18
 
! Отговори
мак преди 2 години
Стига с тези кръчми. Те винаги са пълни, сега малко да потърпят ограничения. И да сравняваш кръчма с обществен транспорт е смехория, в трамвая носиш маска, в кръчма няма как, а и персонала не ги носи много-много. Превърнаха градовете в една голяма кръчма и имат претенции, че компенсациите са малки или не стигат за всички.
53
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 60 Аз пък ходя на заведения. Такива в които се слуша джаз, приятна музика изпълнявана от млади хора, които също искат да се хранят. Също се събираме с приятели. Говорим за литература е изкуство. Водим и децата си в такива заведения за да ги научим да не слушат чалга, а само качествена и културна музика. А и за да им създадем приятелски кръг от културни хора, да ги научим да общуват с непознати. Тия домашни клубчета са ок за пенсионери, но не и за деца и подрастващи, защото ги капсоловате.
52
1
 
2
 
! Отговори
от 48 преди 2 години
Не, помня и преди това, и не ги отричам, но тук коментиращите май помнят само няколко месеца назад или са платени, или пр0сти, че така да подкрепят други грабители
51
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А защо игралните домове не се затварят сега? Да не би да е защото хазартния бизнес никога не се занимая с корупция? А пък и уж новите никога не биха взели нищо от хазартните? Ти да видиш! Май най-безопасните и некорумпирани места в държавата са игралните домове! Мх.