САЩ може да одобрят ваксинирането на деца на възраст 5-11 г.

Pfizer може да бъде разрешена за малките до края на октомври
11 сеп 2021 22:38, Анисия Иванова
94
САЩ може да одобрят ваксинирането на деца на възраст 5-11 г.
Снимка: БГНЕС

Висши здравни служители на САЩ смятат, че ваксината срещу COVID-19 на Pfizer може да бъде разрешена за деца на възраст 5-11 години до края на октомври, заявиха два източника, запознати със ситуацията, съобщи Ройтерс.

Графикът се основава на очакванията, че Pfizer, разработил ваксината с германската компания ВioNTech, ще има достатъчно данни от клинични изпитвания, за да търси разрешение за спешна употреба (EUA) за тази възрастова група от Американската администрация по храните и лекарствата (FDA) до края от този месец, казаха източниците.

Те очакват FDA да вземе решение дали ваксината е безопасна и ефективна при по-малки деца в рамките на три седмици след представянето на искането за разрешение, съобщи БГНЕС.

Решението дали да се разреши ваксина за по-малки деца се очаква от милиони американци, особено родители, чиито деца са започнали училище през последните седмици на фона на вълна от инфекции, предизвикани от варианта Делта.

Най-известният американски експерт по инфекциозни болести д -р Антъни Фаучи очертал графика по време на онлайн среща в кметството, на която присъстваха хиляди служители в Националните здравни институти (NIH) в петък, според един от източниците. Втори източник, запознат със ситуацията, каза, че се очаква FDA да одобри подобен график за Pfizer.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
много нагли
53
1
 
10
 
! Отговори
В. преди 2 години
Там децата ги поверяват на грижите на педофили, та за едно ваксиниране ли ще се церемонят
52
1
 
13
 
! Отговори
да преди 2 години
Тия гадове, докато не изморят поне половината свят, няма да мирясат!
51
4
 
5
 
! Отговори
Хубаво така се прави преди 2 години
Също така всички нови лекарства задължително трябва да се тестват и върху деца.
50
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да искаш да евтаназираш децата на въоръжени?! Замирисва на провокация за гражданска война.
49
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ще купуваме ваксини но в рубли и юани, ще ви ваксинираме и вас
48
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С тези ваксини ще уморят само здравите хора.
47
3
 
14
 
! Отговори
смърт за сащ преди 2 години
мдаааа искат да отворят пазар за още 50 млн души
46
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А могат и да се провалят в ада. Или поне 1 гражданска война да си спретнат.
45
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нормално! При нови лекарства и ваксини процедурата за одобрение за деца върви винаги в този ред. Незнанието явно традиционно ражда конспирации!
44
5
 
56
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ЦЯЛАТА СХЕМА С ВАКСИНИРАНЕТО НА ЧОВЕЧЕСТВОТО Е МНОГО ДОБРЕ ИЗМИСЛЕНА! ПЪРВО ОТ 12 ДО 17 ГОДИНИ, СЕГА ОТ 5 ДО 11 И НАКРАЯ ОТ ПЪРВИЯ ДЕН СЛЕД РАЖДАНЕТО! И ЗА КАПАК СЪС НАПЪЛНО ЕКСПЕРИМЕНТАЛНИ ВАКСИНИ!
43
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
медицински фашизъм................нямам други думи!!!
42
0
 
4
 
! Отговори
до 68,69 преди 2 години
Веганиста ,тези неща за вакторните АЗ И СПУТНИКА ги знам ! Няма кво да ми обясняваш . Това което казах е ,че '' атаката'' с-у АЗ от руснаците е кьорфишек ! Кво ще постигнат с това ? Да не ги пуснат на пазара случайно? Даже по-лошо ! А за спутника си прав -трепе като другите .
41
0
 
17
 
! Отговори
до66 от Павето преди 2 години
" Изгода от антивакс лъжите имат самите медии. Това което предизвиква страх и паника се продава най-добре " Ти говориш хуморески ! Това което предизвиква страх и паника се тиражира всеки ден от сутрин до вечер от големите медии тук и на запад -СМЪРТ ,ХИЛЯДИ ЗАРАЗЕНИ ,ВАРИАНТИ НОВИ и тнт . Само антиваксъри са им притрябвали ! Тва за АЗ си беше пълен кьорфишек !
40
15
 
0
 
! Отговори
Алтерниращ веганист преди 2 години
До Павето: Изгода от антивакс лъжите имат самите медии. Това което предизвиква страх и паника се продава най-добре. Също така масово се изпозва подхода на кажат на глупав човек че е много осведомен и да го напълнят с още лъжи. Това особено добре работи в българия. Самата опозиция срещу астразенека и после до всички "западни" ваксини може да се проследи до русия. Руската пропаганда срещу АЗ беше в отговор на отказа ЕАЛ да допусне спутиник в европа. Там където има спутиник антивакс няма.
39
0
 
21
 
! Отговори
Диктатурата на преди 2 години
Дементиралият Алцхаймер няма да свърши добре за човечеството!
38
0
 
8
 
! Отговори
до 56 от Павето преди 2 години
Ало,мастурбиращия веганист,при едно престъпление винаги има мотив или изгода ! При антиваксърите няма нито едното. Даже и *** отпадна от обвиненията ,че спонсорирал антивакърите! " Виж при биг фарма са милиарди ! Твърдения като "ваксините убиват"-ТОВА СА ОФИЦИАЛНИ ДАННИ ! Колко трябва да си залупен,че да не си разбрал???
37
17
 
1
 
! Отговори
Алтерниращ веганист преди 2 години
До Ваксинираните "Подписват Декларация, с която сдават човешките си права" Пак лъжа. Подписва се "информирано съгласие" - т.е. дава ти се някаква информация и потвърждаваш че си я получил и разбрал. Това не е "отказ от търсене на отговорност". Между другото информационен формуляр се попълва навсякъде но се подписва само в българия, при това не навсякъде.
36
5
 
1
 
! Отговори
плоскоземни Qуку преди 2 години
вици, възбуждате ме.
35
2
 
3
 
! Отговори
57 хей идиот преди 2 години
махат ти апендикса и подписваш тоже.